prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Koci
maark napisal/-a:Mene pa zanima ali je mogoče da mi G1 senzor ne lovi zaradi megle v jutranjih urah?

Hvala

Mislim, da bi G1 moral loviti tudi v meglenem vremenu. Jaz z G3 v megli nimam problema, pa tudi v gozdu in pod mostom lovi brez problema.
Se pa držim tega, da na začetku senzor G3 postavim na odprt prostor, da ujame satelit in to je vse, naprej dela brez težav.
lp
Uporabniški avatar
 maark
Imam težavo. G1 senzor kljub menjavi in vsem mogočim baterijam za polnit nekako ne dela oziroma traja zelo zelo dolgo da mogoče rata vzpostaviti povezavo.
Senzor ni bil nikoli na dežju.
Kaj mu je???

Hvala za pomoč :)
 ajitam
Včeraj sem naročil RS300X s senzorjem G1 kar prek spletna, plačal bom 180 €. Ker je to moj prvi tekaški računalnik, se ga zelo veselim in upam, da mi ga ne bo potrebno vračati ...

Osebno vedno naročam po pošti oz. prek spleta, ker lahko v roku 14. dni vrnem izdelek brez, da bi bilo z njim kar koli narobe in dobim celotno kupnino povrnjeno (potrošniki, ki kupujemo na daljavo smo pač malo bolje zaščiteni, tudi z zakonom).

Pri takih zneskih naročil običajno krije poštnino trgovec, ki ima pogodbo s Pošto Slovenije ali drugim kurirjem in je ta strošek zanj zanemarljiv. Prav tako pri vračilu podtaknem plačilo poštnine trgovcu, tako da na pošti pri oddaji pošiljke zamomljam magično kratico: "PPN". Ali na dolgo ... Poštnino Plača Naslovnik! Vendar v tem primeru mora naslovnik, kot že prej omenjeno, imeti sklenjeno pogodbo s Pošto Slovenije.

RS300X ura ni združljiva s Polarjevim programom Protrainer 5, iščem pa alternative, ker mi tisti na spletu ne diši. Nekaj sem že zavohal, kar bi mi teknilo; ko preizkusim, poročam!

Mimogrede, tehnično blago in obutev pa kupujem v tujini, prav tako prek spleta. A o tem kdaj drugič.
 Obala
Še ena,ki čaka na Polar RS300x iz tujine. Z Flowlinkom in poštnino ter G1 =209 € Tudi prva tekaška urca,čeprav tečem že kar nekaj časa,no o hitrosti pa nebi :oops: . Drugače pa si sposodim RS400sd od mojga :clap: fajn urca in vse kar pride zraven.
Kako pa bo z povezavo Mac-om(ima naložen tudi Windows)moram pa še preizkusit.
lp
 ajitam
Polar "cenejšim" modelom računalnikov - kot je na pr. RS300x - ni namenil možnosti uporabe z namiznim programom Protrainer oz. drugimi (tudi drugih proizvajalcev).

Malo sem pobrskal po spletu za hekanjem tekaških računalnikov in nisem zaznal, da bi bilo veliko izkušenj objavljenih. Ena pa me je pritegnila; nek zanesenjak si je izdelal preprosto orodje za dolvleko podatkov (sinhronizacijo) prek Flowlink-a, te pa lahko nato uporabi v ostalih - tudi brezplačnih - programih za analizo in planiranje treningov. Ker imam tudi sam kar precej potrebnega znanja, nameravam zadevo pripeljati tako daleč, da bi uspel ta model računalnika uporabljati s Protrainer-jem. Povezava do izvorne kode in zapisa z bloga omenjenega zanesenjaka: http://tobint.com/blog/hacking-polar-wa ... mment-2494

Sam nisem uporabnik Mac-a, a slednjim namenjam spodnje namige.

Za Mac-e je na voljo izključno programje drugih proizvajalcev, model RS300X pa je podprt le v eni beta različici nekega brezplačnega programa. Povezava do zapisa z bloga razvijalca in strani za dolvleko: http://www.ismarttrain.com/blog/?p=136

Možna je tudi namestitev programskega paketa za poganjanje aplikacij v združljivostnem načinu z MS Windows ali v skrajnem primeru celo inštalacija PC emulacije na Mac-u. Slednja je za običajnega uporabnika prezahtevno opravilo, v vsakem primeru pa tudi nepraktična rešitev. A v tem za zdaj ne vidim smisla, saj ni nobene Polar-jeve namizne aplikacije za naš računalnik (RS300X). Povezava do seznama emulatorjev in združljivostnih programskih paketov: http://www.macwindows.com/emulator.html

Mimogrede, angažiral sem se, ker mi ni všeč ideja, da Polar hrani vse moje podatke na lastnih strežnikih in predvsem, ker za delo s Personaltrainer-jem potrebujem povezavo v širno medmrežje, kar pa je lahko včasih zaradi tehničnih težav zelo tečno.

Se še oglasim,

M.
 Ic3PrIncZ
Sporoči kako se kaj obnese prenašanje vaj na računalnik. Kako podrobne podatke izpiše - krivulje HR...

Jaz si podatke kar prepisujem v Polar Precision Performance SW in mi to nekako zadostuje. Mi nudi kar vredu pregled nad treningi ter pri napredovanju.
Uporabniški avatar
 jedrnat
Uporabniki RS300X, ki ste hkrati Mac uporabniki, lahko uporabite program iSmartTrain za prikaz in analizo podatkov treninga. Zadnja beta verzija omogoča prenos podatkov iz ure s pomočjo FlowLink v računalnik. Več o tem tukaj: http://www.ismarttrain.com/blog/?p=136

Informacijo podajam zato, ker ima izdelovalec programa ambicijo razviti tudi Windows verzijo. Torej nek program, ki se ga splača imeti na očeh...
 ajitam
jedrnat, si prebral moj 4. odstavek? točno to povezavo do prispevka bloga, ki vsebuje tudi povezavo do strani za dolvleko sem v njem navedel. brez zamere, te nimam za papigo. :)

sam sem ta program preizkusil in NI slab, ker pa nisem uporabnik Mac-a, ne pride v poštev zame do nadaljnjega.
Uporabniški avatar
 jedrnat
ajitam napisal/-a:jedrnat, si prebral moj 4. odstavek? točno to povezavo do prispevka bloga, ki vsebuje tudi povezavo do strani za dolvleko sem v njem navedel. brez zamere, te nimam za papigo. :)

Ojoj, se opravičujem...sem spregledal...napisal od navdušenja nad programom, ki ga imam nameščenega že zadnji dve leti.
 Obala
No,pa je ..urca preizkušena z G1(kar na mojem prvem :clap: ) pol maratonu v Radencih, deluje fino. Prenos podatkov preko Flowlinka (na Mac) Na PolarPersonaltrainer. Aktivirala račun in postavla nove cilje(trening) z mojim "novim" PPT :mrgreen:
Vse pregledno,dostopa se hitro,meni všečno.

lp
 ajitam
No, da še jaz podam svojo 2-tedensko izkušnjo ...

Polar ni vešč izdelave uporabniških vmesnikov, ura je za vnos treningov/vaj zapletena in ne na račun neke funkcionalnosti, pač pa prav po neumnosti snovalcev. Tudi izgled me še najbolj spominja na ure iz praškov.

Monitor srčne funkcije deluje kolikor toliko solidno. Odkril sem še napako, ki ni zabeležena nikjer na spletu; v pribl. polovici primerov, ko najprej G1 senzor poišče primerne satelite in se zveže z uro ter šele nato poizkušam vzpostaviti povezavo z WearLink senzorjem, zadeva odpove. Ura povezave z WaerLink senzorjem sprva ne vzpostavi in pojamra, nato ne prikazuje točnega utripa in dlje kot je od prsi, slabši sprejem ima. Zadevo popolnoma odpravim, če ugasnem G1 senzor in vzpostavim vse povezave v drugem zaporedju (najprej z WaerLink-om in šele nato z G1 senzorjem - tako vedno deluje).

G1 senzor ima velikokrat težave, kar je nešteto krat pojamrano na uradnem proizvajalčevem forumu. Meni osebno ne prikazuje hitrosti oz. peace-a v realnem času (ne vem pa v kakšnem čas. intervalu bi ga moralo osveževati). Prav tako pogosto (beri: skoraj vedno) osvežuje razdaljo v korakih po nekaj 100 m (od 200 do 500). Tako ga ob predhodnem načrtovanju trase na kakšnem geoinformacijskem portalu, kot je na pr. geopedia, sploh ne bi pogrešal! Prav tako zelo slabo deluje v oblačnem ali celo pretežno oblačnem vremenu. Zgodilo se mi je, da so lučke svetile, kot bi senzor imel na dosegu stalite, na koncu vadbe pa je prikazal cel kilometer odtečene razdalje manj! Senzor je energetsko požrešen (1 baterija zdrži pribl. 5 h delovanja), kar bi me ob stabilnem delovanju še najmanj motilo.

Tobin, ki sem ga omenil v enem prejšnjih postov v zvezi z dolvleko podatkov, je dodobra popljuval Polar-jevo programje in njih snovalce. Sam za zdaj še poizkušam samodejni prenos podatkov v razno programje, dolvleka pa se mi je že posrečila.

ZAKLJUČEK: gotovo Polar-jevih izdelkov, tudi dražjih, ne nameravam več kupiti! Zlasti pa je bila brca v temo GPS senzor G1 - popolnoma neuporaben baterijojedec.

Ko in če mi uspe preboj do samodejnega prenosa podatkov med Polar-jevim ProTrainer-jem ali drugimi programi, se oglasim!

LP z Obale, pa ne te forumašice,

Matija
 gnioco
Tudi jaz sem ravno na sredini tehnice med izbiro Suunto t3c ali Polar RS300x. Malo bolj se nagibam k Polarju.
Ob prebiranju teh komentarjev in še drugim mnenj iz tujih forumov, ugotavljam da je zanesljivejša izbira footpad, kot pa gps. Vsaj povezave ne izgublja. Za kolo pa ga itak ne nameravam uporabljati - za to imam števec. Za plavanje bi prišla prav - ampak dvomim da gps dela v vodi.

Torej, ima kdo izkušnje s footpadom ( za suunto t3c sem videl obširen test objavljen na TK), kaj pa Polar RS300x?

Hvala
lp
nejc

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA