vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

kontrero
Pozdravljeni!
Že nekaj časa me rahlo boli koleno! Začelo pa me je pozimi, ko se nisem ukvarjal s tekom! Drugače sem tekel 2-3 krat na teden! Zdaj pa ga čutim že praktično skoz! Laufam pa približo en mesec! Pozimi se mi res ne da! Bolečina pa je z notranje strani kolena! Med samim tekom me ne boli oz. samo malo ampak po teku me pa začne! Kaj mi svetujete ali naj grem k zdravniku ali naj spremenim način teka ali športne copate! Sem pa menjal lani v jeseni copate! Mi pa zaenkrat ni problem odlaufat ampak se bojim, da bi se mi bolečina samo še stopnjevala!
Hvala vnaprej za odgovore!
 kontrero
Me nekaj zanima! Imam obrabljeno zunanjo stran stopala na copatih! A to pomeni, da nimam pravih copatov? Imam pa asics kayano. Sem si nardil test z mokrim stopalom in imam pravilno obliko stopala! A je možno, da me zaradi tega, ker nimam pravih copat boli koleno? Me je pa pred enim tednom, ko sem odtekel mojih prvih 21 km kar močno bolelo! Po teku mislim med samim tekom niti ne!

Hvala vnaprej za odgovore!
LP KK
 IZY 11
Jaz bi na tvojem mestu povprašal kakšnega dobrega fizioterapevta ali difovca. Takole na uč (kar ni nujno da drži!!) bi rekel, da se ti verjetno stopalo kljub testu odtisa zvrača na noter, no posledica je verjetno da ti tudi kolena uhajajo v "X". Tudi kakšni šibki kolki (ritne mišice) so veerjetno bolj švoh. Glede na to da ne tečeš veliko, oziroma da nimaš ravno dolgega staža je to še bolj verjetno. Kar se tiče testa odtisa topal ni ravno najbolj povezan s tem kaj se dogaja med tekom posebaj pa ne takrat ko si utrujen. Osebno mislim da bo potrebno malo popazit na tehniko, pa skušat določene predele okrepit.

Sicer če je bolečina na notranji strani prihaja verjetno do prekomernega raztega teh stranskih struktur. Osebno nekaj izkušenj s tem imam im mislim da se da dobro uredit.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA