Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

Uporabniški avatar
 Deniz
Tud mene že mal zanima kakšne so razmere na progi.Mam prav tako namen sprobat progo še pred tekmo. V primeru če spet odpade vse skup :). upajmo da ne...Drugač smo pa itak vsega hudga navajeni.

lp denis
 Jožko
Pozdravljeni!
Razmere na progi GM4O so kar v redu, seveda tam, kjer ni snega. Sneg pa je samo še na delu od okrepčevalnice na Kobli do sedla na Suhi. Seveda so vmes tudi že kopni odseki pa vseeno klasične varjante ne priporočamo. Za vse tiste, ki bi hoteli poizkusiti pa predlagam južno "obvoznico", ki sem jo opisal nekaj postov nazaj.
Kar se pa tiče vremena na dan prireditve pa mislim, da dve leti zapored taka katastrofa od vremena ne more bit. Bomo pa po vsej verjetnosti pripravili tudi rezervni termin, ki pa je lahko samo naslednji dan se pravi v NEDELJO.
No pa o temu v bližnji prihodnosti. Vsi pa prisrčno vabljeni v naše prelepe kraje :D
 Jožko
Pozdravljeni!
Včeraj sem se sprehodil po progi GM4O on Petrovega Brda do sedla Vrh Bače in še malo naprej do Bisagarjeve planine. Naprej do Koble mi ni zneslo, ker so me že kmalu čakale sestankovne obveznosti v Hudajužni z ekipo tega območja. No stezica, kot iz pravljice, mehka ne še zaraščena tako, da nisi takoj moker od spodaj, odzgoraj pa si v tem času tako al tako. Danes še imam upanje, da pogledam še malo naprej čez Koblo in vam zvečer napišem o snežnih razmerah tam zadaj.
Uporabniški avatar
 Aleš TM
Ko bo prižgalo sonce v tiste hribe in kotline bo tudi sneg skopnel.Večino ga je že ta dež pobral,ostalo bo naredilo sonce.Na dan maratona smo pa itak naročili sonce,tako,da ni bat da ne bo vremena :D
Če bo ta teden čas dopuščal se tudi jaz odpravim od Petrovega brda do Črne prsti,pa da vidimo v živo kakšne so razmere ;)
 Jožko
Pozdravljeni!
Hvala Aleš, sem siguren, da bo tvoja pozitivna misel pripomogla, da nas "zgoraj" uslišijo. V nedeljo sem bil na Črni Prsti in poskušal v smeri Koble, pa ni zneslo. Sneg je že takoj s sedla čez Suho, trd in poledenel tako, da nisem tvegal in se raje obrnil. Sem bil pa včeraj na trasi s strani vrh Bače, Kobla, pl. Kal do snega. Snega je veliko manj kot sem pričakoval in če bo kaj toplote ga bo res pobralo. A ni to res čudno, pred zimo komaj čakamo, da nam ga zapade sedaj pa je zadeva ravno obratna.
Steza pa kakor iz pravljice, lepa, mehka. Trava še ni zrasla, ker jo malo zaustavlja mraz, enkratno. Nekaj sličic sem nalepil v galerijo na strani, http://www.gm4o.si (aktualno)pa si jih poglejte.
So pa v nedeljo s krogom opavili prvi obiskovalci, le kdo neki so to bili. Gorenjska naveza, dva Janeza, Igor in Boni. Upoštevali so naša navodila in izbrali "južno obvoznico" Za pot so potrebovali nekaj nad 5 ur, neustrašna naveza od prvih let.Bravo fantje.
Tudi ponavljalcem svetujem, da je za klasično varjanto treba počakati še kakšen teden :D
Uporabniški avatar
 Aleš TM
Nič zato,bomo pa počakali.
Včeraj sva z Florijanom K. opravila majhen test pripravljenosti.Odpravila sva se iz Modreja čez Senico (strma varjanta) do Ljubinja nato pa zavila desno na asfalt proti pl. Stador.Po asfaltu sva tekla do prvega desnega ovinka nato pa zavila levo navkreber proti repetitorju in naprej do pl. Stador.Od tu pa sva krenila še naprej in sicer do vrha Kobilje glave.Do tu sva potrebovala slabe 2 uri.Na vrhu kratek razgled v dolino in potem po isti poti nazaj.Za vse skupaj sva potrebovala 3:30 ure.Dolžina proge je 22km in cca. 3000 višinskih metrov. (Kobilja glava je na višini 1475m).
Moram rečt da je ta trasa zelo podobna vzponu do Črne prsti.Ko se vračaš te pa tudi čaka 1100 višinskih metrov spusta do Ljubinja (Črna prst-Znojile) in nato spet navkreber čez Senico in spet spust do Modreja.Edino Durnika se ne da drugje testirat kot tam kjer je.Je unikaten vzpon in vreden spoštovanja.Je pa ta trasa kot nalašč za test pred maratonom.
Črna prst bo pa počakala name do 19.6,ker res nima smisla plezat tja gor glede na to kakšne so razmere tam gor.Sem si ogledal slike,ki jih je posnel Jožko in res ni vredno tvegati.Držimo pesti,da sonce opravi svoje,potem smo pa mi na vrsti ;)
Lep pozdrav,Aleš

Še fotka Kobilje glave,slikano iz Kobale
Slika
Foto:Ivan Pavlovec
 Jožko
Vidim Aleš, da postajaš pravi "maček" za gorski tek, za Florjana pa to vem že dolga in sva jih že kar nekaj tudi skupaj odtekla. Ja lepa trasa in zanimiva in res podobna delu, ki si ga omenil :D Sneg pa bo pobralo v 14 dneh, če bo šlo tako naprej.
Bom pa seveda vso zadevo tedensko(večkrat) tudi kontroliral. Sem pa tudi danes bil malo na terenu in sicer iz Petrovega brda do Hudajužne po "južni" obvoznici seveda. Prekrasen dan v družbi Dorice, Klavdije in Renata je kar prehitro minil. Seveda pa nismo celo pot samo čakulali, tudi tekli smo vmes. Skratka bilo je lepo :D
 AinE
Jožko napisal/-a:...So pa v nedeljo s krogom opavili prvi obiskovalci.... Upoštevali so naša navodila in izbrali "južno obvoznico" ...

Vem, da je bilo nekje nekdaj že napisano, kje poteka "južna obveznica", zdaj pa tega tega opisa ne najdem. Prosim za pomoč.
Kje poteka ta pot? Je tudi označena? Koliko je krajša od "ta prave trase"?
Je mogoče zdaj "ta prava trasa" že OK?

S prijateljico imava naslednji teden namen prvič bolj na izi zaokoržiti okoli Baške grape, zato bi nama bil kakšen napotek dobrodošel.

Lp E.
 Jožko
AinE pozdravljena!
Me veseli, da se bosta podale na pot okoli naše prelepe Grape in jo obkrožile v enem dnevu. Kar pa se tiče trase in podatkov po katerih sprašuješ ti jih pa kar povem. V tem vikendu ni še za poskusit po klasični trasi v hribih je mraz in sneg ne popušča. Razmere bomo sproti kontrolirali in vam jih do časa tudi posredovali.
Seveda če greš po južni obvoznici je pot krajša in tudi višincev je za cc 1000 m manj, vsekakor pa tudi ta rezervna varjanta ali južna obvoznica ni nedolžna stvar in jo je treba vzeti, kar resno.
Pot poteka do sedla vrh Bače po normalki pri koči pa zavije ostro levo v smeri teka in se spusti proti vasi Bača od tam naprej pa v smeri Podbrda do prvega odcepa v desno proti domačiji Kacenpoh in od tam naprej skozi Pouden na Kalarsko Brdo tu pa se steza priključi klasični trasi v smeri vasi Kal, Znojile in tako naprej. Upam, da bi nam uspelo naložiti zemljevid z vrisano traso te poti.
Drugače pa drage tekačice moj GSM in kakšen moj nasvet med potjo vas bo sigurno pripeljalo do cilja. Srečno, predvsem pa varno :D
 AinE
Jožko, najlepša hvala za hiter odgovor.
Sem že pogledala na zemljevid in mislim, da ne bo problema z orientacijo.
Drugače pa pokličeva. Tudi št. tel. sem že našla. :D
Lp E.
 Jožko
VSEM, KI ŠE DVOMITE!

Kot vsako leto bomo tudi letos organizirali voden ogled proge GM4O. Tempo bo ustrezal času od 7 do 8 ur in je dosegljiv vsem tistim, ki še oklevate ali ste ali niste zmožni opraviti s progo GM4O v 8 urah.

OGLED PROGE BO V NEDELJO 6.6.2010 OB 8,00 NA PETROVEM BRDU

Ogledno turo bo vodil Jožko in obenem poskrbel še za kakšno drugo zgodovinsko informacijo.

Okrepčevalnic na poti tokrat še ne bo, bodo pa kmalu to vam pa lahko povemo.

Lep pozdrav vsem
Uporabniški avatar
 Loni
Jožko napisal/-a:VSEM, KI ŠE DVOMITE!

Zato sem pa že plačala startnino, če bi me kaka neumnost pičila.
 Jožko
Stosedemdeseta prijava, naj vas spomnim, da dvestoti/ta prejme dve majice GM4O in tako naprej vse do 400. Za zadnje prijave pa lahko pripravimo še kakšno presenečenje, ki vam bo ostalo v spominu.
Vreme je lepo, proga prekrasna in skoraj ne mine dan, da si kdo ne ogleda dela proge ali pa kar celega.
Mogoče pa bi se kdo odločil za pol kroga ob polni luni kaj pravite, danes ponoči je bila tako lepa, da je kar vabila v svoj objem :D
Ker tukaj ne znam prilepit fotk si jih poglejte na FB...
Uporabniški avatar
 NANIKA
Jožko napisal/-a:Stosedemdeseta prijava, naj vas spomnim, da dvestoti/ta prejme dve majice GM4O in tako naprej vse do 400. Za zadnje prijave pa lahko pripravimo še kakšno presenečenje, ki vam bo ostalo v spominu.

Zdej so se pa prijave kar ustavile ko vsi čakajo na 200-tko :lol:
 NeMiran
Kljub nekoliko slabšemu vremenu (od pašnika pod Poreznom do Petrovega brda me je zalivalo) opravil cel krog. Snega ni več. Že v megli je proga čudovita, kako mora biti lepa šele v jasnem vremenu. Zelo poučno.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA