prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Ananda
Jaz imam pa z Garminom en problem in me zanima ce ima slucajno kdo odgovor za to. Nastavitve uporabnika (torej starost, teza itd.) se mi vracajo na default. Nastavim potrdim, nekaj casa je kul, potem pa spet default. Se najrajsi mi to naredi, ko preklapljam med tekom in kolesarjenjem. Se komu sanja, v cem bi lahko bil problem?
Uporabniški avatar
 flister
A v Trainning Centru imaš vse to nastavljeno prav? A slučajno kdaj prenašaš kaj iz TC na uro (treninge, rute)? Ker ti prenese vsakič vse na uro (nastavitve + custom treninge).
 miha1976
Ppozdravljeni!

Javljam se kot novinec oz. novopečeni uporabnik 405ke. Imam dve vprašanji, ki me kar precej mučita. Zaenkrat še hudimo po gričkih (Golovc v LJ) bomo pa tud zečt začeli, ko bo kej več kondicije. Obe vprašanji sta povezani s porabo kalorij oz. izračunom porab le teh.

1. Ali je računanje kalorij parvilno, ker katerikkoli spletni kalkulator mi je za včerajšnji pot
6.6km izračunač 3x pokurjenih kalorij http://connect.garmin.com/activity/34209741 ?

2. ALi poraba kalorij ne deluje v zaprtih prostorih, kjer ni GPS oz. je ta izključen?

Hvala vam za odgovor!
Uporabniški avatar
 Pina
glede na to da ima 405-ka GPS ji verjetno zelo koristi tvoj tempo, ko izračunava kalorije. Tako da so ziher odstopanja kjer nima GPS signala. Kako je pa natančna pa nevem, sej ubistvu ni nobena ura tok natančna, da bi ti v nulo zračunala kalorije. Vsaj jaz tok mislim.
Uporabniški avatar
 flister
@miha: Jaz se ne bi preveč zanašal na te kalorije. Ta stara FR405 računa baje kalorije samo na podlagi hitrosti in ne upošteva HR zone ali drugih parametrov. Ta nova FR 405CX pa to baje 'boljše' računa. Sicer pa je poraba kalorij itak odvisna od posameznika do posameznika.
 miha1976
Hello!

Hvala za hitre odgovore.
Debilno se mi zdi , da Garmin kalorije računa totalne mimo.
Sej vem, da nobena ura ne more 100% izračunati kalorij ampak +-50kCal pa že zmorejo.
Vsi online kalkulatorji in pa športne aplikacije na Iphonu izračunajo 1000kCal
Garmin pa cca 300kcal. Glede na to , da mam 100kil pa da moram hujšat je to kr pomemben podatek hehe....

Po mojem mnenju je totalno brezveze, da sploh računa, če je rezultat totalno mimo.

Zadnjič sem na badmintonu hotel vedeti kako se kaj kuri kalorije pri tem ampak nisem mogel, ker za to potrbuješ GPS.

Skratka sem zelo razočaran in prodajam uro (3x rabljena).
Kupljena je bila v UK, garancija velje, ker em se pred nakupom pozanimal pri Geosat d.o.o.-uradnem zastopniku za GARMIN in so rekli, da, če je kupljena v EU in imaš račun pol je garanciaj brez problema.

mail miha1976@gmail.com ali 031-261-661
 matej123
veš 1000 kaloriji je zelo težko porabiti, kolikor sem jst gledou kar pravilno računa kalorije, mam knjigo in sem primerjal in pride do +-20kalorij. je pa to odvisno od človek do človeka. Za pohodništvo je naprimer če hočeš porabiti 1000kalorij potrebno vsaj 2uri in pol neprekinjenega strmega vzpenjanja (700-800)višinskih metrov.
 Gregi
miha1976 napisal/-a: Vsi online kalkulatorji in pa športne aplikacije na Iphonu izračunajo 1000kCal Garmin pa cca 300kcal. Glede na to , da mam 100kil pa da moram hujšat je to kr pomemben podatek hehe....

Po mojem mnenju je totalno brezveze, da sploh računa, če je rezultat totalno mimo.

Skratka sem zelo razočaran in prodajam uro (3x rabljena).

Ne vem sicer, ali je tvoj namen prodati uro, ker argumenti, ki jih pišeš, enostavno ne morejo držati. Moj FR405 mi za pretečen km (pace 6min/km) naračuna približno 85-90 kCal porabe energije, kar je čisto realno, kolikor spremljam zadeve. Da bi ti Garmin zračunal 300kCal pri kalkulatorjih na iPhoneu pa 1000kCal sumim, da imaš bodisi nastavitve napačne ali pa je z uro kaj narobe... Ali pa si zgolj želiš, da si porabil 1000kCal... Kar pa se tiče pomembnosti podatka... hujšati se da z vadbo tudi brez Garmina in iPhonea... bo samodisciplina čisto dovolj...
Uporabniški avatar
 Loni
Gregi, zamenjam mojo 405ko za tvojo, meni napiše samo 63 kcal/km :--

Ah, Miha, namesto da si razočaran, pusti uro doma, obuj superge in pojdi ven na eno luftanje za dušo. Kcal boš porabil isto število, ne glede na to, a boš imel uro na roki ali ne, in pa vse tiste on-line kalkulatorje v glavi.
 Gregi
Loni napisal/-a:Gregi, zamenjam mojo 405ko za tvojo, meni napiše samo 63 kcal/km :--

Loni... čisto preprosto... na hrbet si vrži 20-kilski nahrbtnik... ali pa še bolje, vrži si ga na trebuh... pa boš tudi ti imela 85kCal/km... :D
 miha1976
Uf ste me pa zbombandirali. Sej ne , da bi bil ta podatek ključen ampak lepo bi bilo, če bi zadeva kazala vsaj približno točno...

Vedno bolj sumim, da je z mojo uro nekaj narobe.
Danes sem se z avtom vozil po obvoznici easy 90KM/H in garmin mi je kazal, da grem 52KM/H. Ali je to normalno? Prosim, če lahko kdo proba in poroča.

Slika
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA