vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Pozdravljeni..
Rabim nasvete...Na Solinah sem si najbrž kje nategnila kako reč v gležnju, nisem ga zvila, ker nisem niti slabo stopla...Bi vedela in bi čutila...Tisti dan je bilo vse ok, ma zvečer sem čutila gleženj..bolelo me je zelo močno, v bistvu nisem niti hodit upala normalno...Vmes sem šla še na Mali kraški maraton...(pridna in pametna!!!), sedaj pa počivam...Imam tudi bandažo in mažem z voltarenom.Sicer komaj čakam, da začnem spet tečt-in to s ponedeljkom, ker počasi ne zdržim več..

Ma kaj je to, če ni zvin? Se je vnela kaka mišica?? Za vidit ni nič oteklo, če primem me tudi ne boli---vse se dogaja nekje noter, kjer pa boli...
Drugače sem tekala tako 3-4 na teden , vsakič po cca8 km.., vmes še 2krat na teden aerobika. Je mogoče preobremenitev??

HVALA
Jaz mam tud isti problem, tečem 3-4 krat na teden in me potem gleženj boli zjutraj ko vstanem, čez dan pa je zopet dobro. Med tekom pa nočem razmišlati na bolečino, vendar se ta tudi pojavi, vendar ne tako močna kot zjutraj!
Tudi mene zanimajo komentarji.
Običajno gre pri takih težavah za poškodbo narastišča tetiv. Lahko Ahilove, ki se pahljačasto pripenja obojestransko daleč naprej v petnico, ali tetivo katere druge mišice, ki stabilizira stopalo pri teku. Če si najdeš-otipaš tako boleče narastišče, ga lahko hladiš z ledom, mažeš s protivnetnimi mazili (npr.ketonal)....
NUT napisal/-a:Običajno gre pri takih težavah za poškodbo narastišča tetiv. Lahko Ahilove, ki se pahljačasto pripenja obojestransko daleč naprej v petnico, ali tetivo katere druge mišice, ki stabilizira stopalo pri teku. Če si najdeš-otipaš tako boleče narastišče, ga lahko hladiš z ledom, mažeš s protivnetnimi mazili (npr.ketonal)....

Dober namig ti je dal. Potipaj tam dol okoli tetive in če boli je ... Koliko je vneto je na daljavo teško oceniti. Dejansko počitek,led ,masaže in pa ne pozabiti - to velja tudi za mene - vaje za tetivo,meča,koleno... Nekaj v tem vrstnem redu. Probaj. srečno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA