Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

romanl, saj je zanimivo da imate drugačno točkovanje, pa tudi vsak se prostovoljno odloči ali bo prišel na določeno prireditev ali ne. Kljub temu, da imate v biltenu lepo razloženo kako se določa absolutne "zmagovalce" in posledično vse ostale, meni še vedno ni nič jasno kako pridete do teh točk.

Moja vprašanja so sledeča:
- Kdo se je spomnil takšnega sistema točkovanja?
- Starejši tekmovalci imajo na teh tekih prednost ne glede na čas teka, tudi če veš na katerem mestu si pritekel v cilj, še vedno ne moreš vedeti kako si uvrščen. :shock: (to mi je malo skregano z logiko)
- Npr. absolutni "časovni" zmagovalec naš jozet, za svoj čas ni bil nagrajen nič (jaz sem bil 2. absolutno in 1. v kategoriji, po vaši lestvici pa šele 5.)
- Ali so ostali udeleženci zadovoljni s tovrstnim načinom točkovanja?
tae napisal/-a:romanl, saj je zanimivo da imate drugačno točkovanje, pa tudi vsak se prostovoljno odloči ali bo prišel na določeno prireditev ali ne. Kljub temu, da imate v biltenu lepo razloženo kako se določa absolutne "zmagovalce" in posledično vse ostale, meni še vedno ni nič jasno kako pridete do teh točk.

Moja vprašanja so sledeča:
- Kdo se je spomnil takšnega sistema točkovanja?
- Starejši tekmovalci imajo na teh tekih prednost ne glede na čas teka, tudi če veš na katerem mestu si pritekel v cilj, še vedno ne moreš vedeti kako si uvrščen. :shock: (to mi je malo skregano z logiko)
- Npr. absolutni "časovni" zmagovalec naš jozet, za svoj čas ni bil nagrajen nič (jaz sem bil 2. absolutno in 1. v kategoriji, po vaši lestvici pa šele 5.)
- Ali so ostali udeleženci zadovoljni s tovrstnim načinom točkovanja?

Končno je nekdo bolj konkreten z vprašanjem o sistemu; hvala tae.
ideja se je porodila, ko smo se v Domžalah pričeli pogovarjati, da atletiko približamo širši javnosti, predvsem pa, kako v naša atletska tekmovanja vključiti še rekreacijo. Seveda v začetku ni bilo pričakovati množičnega obiska, saj atletika razen množičnih maratonov ni privabila množic. Zato je potem manj kategorij, tudi to je nepravično. Pa se mi je porodila ideja, naredil sem nekaj izračunov, nato predstavil idejo oz. izračun stroki, ki ve o matematiki nekaj več, ki je zaključila, da to zna biti zanimivo.
Pa poizkusimo, zakaj pa ne! Vse naprej pa bo odvisno od tekmovalcev, ali bodo sprejeli ali ne.
Torej, TEKMOVANJE Z ENO KATEGORIJO ! LOČENO MOŠKI,ŽENSKE.
Res je ko ugotavljaš, da ne moreš vedeti svoje uvrstitve. Kdor je nabrušen, pozna konkurenco, favorita in hitro lahko preračuna, s kakšnim časom ga lahko prehiti.
Torej, predstavil bom čisto preprost izračun med dvema tekačema (časi izračuna so zaradi lažjega izračuna zaokroženi).

Tek na 10 km
Zmagovalec MIHA (kategorija M35, to je 35-40 let) čas 40.00 index 100
TONE (kategorija M55, to je 55-60 let) čas 46.00 index 86,95

To je NEGATIVNI INDEX, iz katerega je razvidno, da je zmagovalec MIHA dosegel 86,95 % TONETOVEGA časa. Torej,boljši je zmagovalec, manjši index je pri ostalih tekačih. Zmagovalec pa vedno dobi index 100.

Pa poglemo še POZITIVNI INDEX
kategorija M35 ima najb.rezultat (svet.rekord) na 10 km 30.00
kategorija M55 ima najb.rezultat (svet.rekord) na 10 km 36.00

MIHA je zmagovalec , zato je njegov index 100
sedaj pa index od TONETA, katerega najb.rezultat v kategoriji je 20%
slabši od kategorije zmagovalca,
zato je pozitivni index od Toneta 120

Kaj pravi končni izračun:
MIHA (100*100) = 10.000 / 100 = 100
TONE (86,95*120) = 10.434 / 100 = 104,34

Torej, v tem primeru je Tone v prednosti, oziroma je zmagal.
Odziv tekačev. Negativnega odziva ni bilo (čeprav sem bil glede sistema malo v škripcih, predvsem pa tega koliko časa bomo rabili za izpis rezultatov), bilo pa je kar nekaj konkretnih pohval, ki pozitivno sprejemajo novo idejo. Kako pa se bo prijela zadeva naprej pa bomo še videli.
Čakajo nas še trije teki (olimpijski tek v juniju je netekmovalnega značaja, takrat vsak udeleženec bo dobil 100 točk), zato še enkrat prisrčno vabljeni v Domžale.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA