vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

cvetko
Ve mogoče, kdo, kakšen bi naj bil krvni tlak med obremenitvijo?
Ker namreč sem šel po 20 stopnicah si takoj izmeril tlak sem ga imel 163/81 in pulza 66. Pomoje mi je kar že palo precej, preden se je ta napumpal in izmeril.
Zanima me tudi če čutite utrip ko laufate v mirovanju? Če se lahko čimbolj razpišete.

LP
Uporabniški avatar
 T1
Pred leti sem na imel na cikloergometriji zgornji tlak nekje med 260 in 270, nato smo prekinili s testom. Očitno so se ustrašili, da se jim ne bi poškodoval merilnik :roll: .

Predzadnjega stavka pa ne razumem. V mirovanju nikoli ne laufam :lol: .

LPT1
 cvetko
Če kdaj čutiš utrip ko laufaš in če ga čutiš v glavi ali žili vratu... ? To me je zanimalo. Si je kdo drugi meril še med obremenitvijo?

LP

Hvala :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Moje izkušnje so prav nasprotne. Krvni tlak se mi namreč pod obremenitvijo znižuje. Predvsem imam tu v mislih dolge počasne teke. Sem imel kar nekaj problemov zaradi tega, saj mi je po teku krvni tlak tako padel, da se mi je začelo tudi vrteti. Je pa res, da jemljem tablete proti visokem krvnem tlaku. Sicer pa bi jaz na tvojem mestu stopil do zdravnika, te vrednosti ki jih navajaš pač niso najbolj spodbudne!
 cvetko
Hjoj sem bil pri kardiologu lani nekje novembra vse ok, lani dal skozi nevem koliko EKG ni bilo vzroka, sem bil pri psihologu ANKSIOZEN. No zanima me koliko poraste med obremenitvijo. Pa čutim ga skoraj vedno.
Zjutraj ga imam od 110/65. No tam mi je padel z 164/80 za pol minute (sem si meril na drugi roki) na 120/75.

LP
Uporabniški avatar
 MojcaG
cvetko napisal/-a:Ve mogoče, kdo, kakšen bi naj bil krvni tlak med obremenitvijo?

Pred enim letom sem bila na cikloergometriji, slika izmerjenih vrednosti pritiska:
Slika

Kot mi je bilo razloženo, je to ok.

Torej spodnji ostaja na vrednosti, ki jo imaš normalno, zgornji narašča (pri meni najvišji minuto pred največjo obremenitvijo in max utripom - 200/90).

Mi je pa potem pri počitku malce prehitro padel - ene 3x me je vprašala, kako se počutim in če se res dobro počutim, potem je šele povedala, da je šel pritisk mičkeno preveč navzdol (zame).

Moja normalna vrednost pritiska se giblje okrog idealne - 120/80.
Uporabniški avatar
 MojcaG
cvetko napisal/-a:Kak hitro pa ti je padel pulz?

LP

Saj se vidi na slikci :)

Stop 4 je bila najhujša obremenitev, max, me je ustavila po dobri minuti.

Počitek - zraven so minute in zadnji stolpec pritisk. 3. minuta počitka na normalen, 5. minuta pa je bil zgornji mal nizek (je zganjala "paniko"), na koncu je šel na normalo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA