prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Matej79
zappa napisal/-a:
pajo napisal/-a:Garmin F60 - pojavi se nama napaka pri trenutni hitrosti. In to točno za 1 minuto. Namesto recimo 6:40 kaže 7:40. Kak nasvet? Vem ker primerjam z Garminom 405.

Ker ga nimam, ne vem, kako ima F60 urejeno s footpodom, ampak pri Polarju
RS800 z nastavljivim kalibracijskim faktorjem dosežeš, da ti footpod kaže in meri točno razdaljo in s tem hitrost. Če pustiš default nastavitev, je lahko napaka ogromna. Ali imaš kaj podobnega na F60?

Seveda ima. Postopek: MENU-SETTINGS-SPORT-RUN-FOOT POD-CALIBRATE-MANUAL-nato s stranskima tipkama na desni strani nastavi na pravo nastavitev. Nasvet: pojdi na stadion in odteči 800m, da vidiš za koliko je odstopanje, nato nastavi pravo dolžino. Jaz sem ga manualno moral nastaviti na 106,5%, da kaže približno točno.

Sem pa eno FR60 že reklamiral, saj mi je po treh dneh požrlo baterijo, ki so mi jo nato zamenjali, kljub temu pa je po parih dneh zgubila stik s FP nekje na polovici moje trase. Neugodno, če se ti to zgodi na kakšni tekmi. Pa še tipka se mi je zatikala.

Sedaj z novo je bolje, čeprav mi je ravno danes ponovno zgubila stik s FP za kakšno minuto, nato se je pojavil nazaj. Morda motnja zaradi pitaj boga česa, morda spet "stara" napaka. Bomo videli...nekako nisem povsem zadovoljen. Da bi pa dajal 300eur samo zato, da imam podatek hitrosti/km mi je pa mimo. Tri leta sem uporabljal Sigmo, ki je vedno delala dobro, vendar ni imela možnosti poda in s tem prikaza hitrosti. problem pa je nastajal tudi, ko je na maratonih 1000 folka aktiviralo ure in sem običajno ravno, ko je bilo najmanj treba izgubil signal in sem nato 2km pljuval na trak, da sem ga našel. No pri Garminu mi traka ni potrebno močiti in takoj najde pulz. Vsaj ena prednost...vendar za razliko 100EUR. :(
 luzr
lexus02 napisal/-a:
lexus02 napisal/-a:Pozdravljeni!

Narocil sem tole uro: http://www.mimovrste.com/artikel/4050019120/sportna-ura-canyon-cns-sw9

in nekje pise da ima merilec srcnega utripa, nekje nic o tem, nekje pa da ima Pacer nacin... Zanima me kaj je to pacer nacin in ali ima ta ura merilec srcnega utripa na uri (da ne rabim nosit pasa okoli prs)

A mi ne zna noben pomagat?

Lexus02, dobrodošel na forumu. O Canyonu i nderivatih smo že pisali.
Ne razburjaj se. ;) Te ure verjetno nihče ne uporablja. V specifikacije pa naj se poglobijo prodajalci... Če znajo.
Jaz te ure ne priporočam, čeprav je pred časom eden od prodajalcev delal bedno reklamo za to znamko. Od takrat je vse tiho...

Spodobna ura z meritvijo srčnega utripa na zapestju je Timex. Ali Beuer, kjer imajo izkušnje s tlakometri. A vseeno ne bi upal trditi, da je taka meritev EKG natančna. SIcer večina športnih ur kaže srčni utrip približno. Izjema so ure z merjenjem R-R intervala.

Vem, da bi ti rad slišal nekaj drugega... Poročaj, kako se boš zmenil v spletni trgovini.
 lexus02
luzr napisal/-a:
lexus02 napisal/-a:
lexus02 napisal/-a:Pozdravljeni!

Narocil sem tole uro: http://www.mimovrste.com/artikel/4050019120/sportna-ura-canyon-cns-sw9

in nekje pise da ima merilec srcnega utripa, nekje nic o tem, nekje pa da ima Pacer nacin... Zanima me kaj je to pacer nacin in ali ima ta ura merilec srcnega utripa na uri (da ne rabim nosit pasa okoli prs)

A mi ne zna noben pomagat?

Lexus02, dobrodošel na forumu. O Canyonu i nderivatih smo že pisali.
Ne razburjaj se. ;) Te ure verjetno nihče ne uporablja. V specifikacije pa naj se poglobijo prodajalci... Če znajo.
Jaz te ure ne priporočam, čeprav je pred časom eden od prodajalcev delal bedno reklamo za to znamko. Od takrat je vse tiho...

Spodobna ura z meritvijo srčnega utripa na zapestju je Timex. Ali Beuer, kjer imajo izkušnje s tlakometri. A vseeno ne bi upal trditi, da je taka meritev EKG natančna. SIcer večina športnih ur kaže srčni utrip približno. Izjema so ure z merjenjem R-R intervala.

Vem, da bi ti rad slišal nekaj drugega... Poročaj, kako se boš zmenil v spletni trgovini.

Najlepsa hvala! Timex se mi zdi zelo uredu ura, samo ne morem najti nobene prodajalne/uvoznika v Sloveniji?

Ko sem videl Timex se mi Canyon zdi kot nekaksna "otrocja urica" v primerjavi z njim.
 luzr
Timex nima več uvoznika v Sloveniji. Morda se motim. Vsekakor pa boš športni model zelo, zelo težko kupil v prosti prodaji na sončni strani Alp. Čeprav mogoče katera urarna prodaja Timexove civilne ure.
 Matej79
No, da se spet malo oglasim...Garmin FR60 po zamenjavi, ponovno izgublja stik s FP. Tako sem danes v 6km izgubil stik s podom kar petkrat. Štirikrat sem ga vzpostavil nazaj tako, da sem pritisnil pavzo in ga je ura ponovno našla...v petem poizkusu pa tudi to ni več pomagalo. Kljub temu, da je urca vredna nekaj manj kot 200eur, sem mnenja, da bi izdelek moral delovati brezhibno ali pa na trgu nima kaj iskati.
Želel bi si napisati kaj lepega o Garminu FR60...pa tukaj počasi izgubljam potrpljenje. Urca je zakon, a kaj ko je nekaj funkcij meni izredno pomembnih povezanih s FP, ki pa v kombinaciji z uro NE DELUJE!
 thebaloh
Hej!

Lep pozdrav vsem tuki!

Ali mogoče kdo prodaja Polar RS800CX ALI RS800CX,PTE

Oziroma rad bi imel uro z gpsjom in karseda največ podatki o poti vremenu višini itd....kaj priporočate, sem morda kaj zgrašil?

Vsi info na davor.baloh@gmail.com ali 031557329
 milan58
Jaz kupujem eno dobro športno uro ampak se ne morem odločiti katero.Odločam pa se med Suunto in Polar.Najbolj me vleče na Polar RS800CX.Prosim,če mi lahko mal svetujete katere ure so boljše ali Polar ali Suunto.Lep pozdrav in vnaprej hvala za vsako pomoč pri nakupu.
 thebaloh
milan58 napisal/-a:Jaz kupujem eno dobro športno uro ampak se ne morem odločiti katero.Odločam pa se med Suunto in Polar.Najbolj me vleče na Polar RS800CX.Prosim,če mi lahko mal svetujete katere ure so boljše ali Polar ali Suunto.Lep pozdrav in vnaprej hvala za vsako pomoč pri nakupu.

Priporočam za tek Polar, za vodne športe pa Sunto
Uporabniški avatar
 dexi27
Za tek je Polar rs800 z food podom the best, verjemi :!: :!:

Če ne verjameš poglej spodnjo številko mojih kilometrov, pa boš vedel, da je zadeva preverjena (mal za šalo, mal za res).
 milan58
Ja najbolj me vleče za nakup Polar RS800CX.Moram še mal pregledat kje naj bi ga kupil in zanima me kaj je v kompletu ali je tudi senzor za tek zraven.
Uporabniški avatar
 StaraKost
V vsakem primeru Polar RS800 s foot podom. Od GPS ni velike tekaške koristi. Slabo kažejo oziroma so premalo odzivni za pravi prikaz tempa/hitrosti, navigacijo oziroma prikaz poti pa pravi tekač itak ne potrebuje :D .
Uporabniški avatar
 b0j3
Kupil sem Global Trainer GPS in trenutno sem zelo zadovoljen.
GPS deluje tudi v gozdu, res pa je, da mora najprej ujeti satelite (še ne vem ali lovljenje deluje tudi v gozdu ali samo na prostem), potem pa ni noben problem tudi v gozdu.

Preizkušeno na poti na Gospodično (Gorjanci).

Zadevo sem sparil tudi s senzorjem kadence (Garmin) na kolesu in deluje bp.
Važno da je ANT+. Podi z ANT+ pa ne delujejo, ker je bil baje (ko so začeli z razvojem ure) problem z licencami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA