Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 mojcej77
Barb, sej vem, da si RES tekla!!! :D Mislna sem na čas, ko nisi mogla, pa si vseeno tekla na svoj način...med drugim s cukerpekarstvom, pa trudom, da bi (ne)naredila vse tako, kot je potrebno, da se je lahko zgodilo, kar se je - da si spet stekla...Mislim, da je to eden najtežjih delov teka - poškodba, ugotavljanje in sprejemanje le-te, rehabilitacija... pa te zadeve. Proud of you!

m
Uporabniški avatar
 Fotr
Tole doživetje je z bohinjskega teka Štirih srčnih mož.
Ostala Gorenjska je že žarela v poletnem soncu in po nočni nevihti je bilo nebo kot azurni pokrov od obzorja do obzorja, ko je bil Bohinj še pokrit z nežno vato oblakov in prosojnih meglic. Od daleč je izgledalo kot bi nekdo pokril bel, puhast prt preko bohinjskih lepot, da ne bi kdo oskrunil tekaških terenov prej, preden se nanje podajo tekači. Pod Skalco, kjer je bil start in cilj teka je bilo kar malo hladno, tekači pa smo se začeli počasi nabirati. Med njimi se nas je iz TF kmalu nabralo za en obroč in čvekali smo, ker se nekateri res že dolgo nismo videli. Posebno vesel sem bil Staše (pa ostali seveda tudi), ki se je po poškodbi vrnila na tekaške poljane. Posebno močna zasedba TF je bila z ženske strani, tako, da sem se počutil kot ponosni petelin med samimi forumkami. Primorce je zastopal Aleksander, moško udeležbo sva reševala z Mirotom, ne smem pa pozabiti Toneta in Bineta ter Veselove, ki so vsi častno zastopali TF. Če sem koga izpustil, naj me opomni, zagotovo se ga bom spomnil.

Res dobro izgleda Staša, verjetno ji je ponovna možnost teka vlila dodatno lepoto, ki je žarela iz nje. Predvidevam, da je tako, ali pa ima pri tem tudi Simon prste ali kaj drugega vmes, pa ne vem. V glavnem, Staša je spet v tekaškem sedlu in veseli smo tega. Tudi Jožica je postala že kar standardna obiskovalka tekem, kar je obetavno, še posebej kadar s sabo pripelje svojo simpatično hčerko. Skupino je sta dopolnili še Daša in Nataša, ampa ne tista Nataša, ki je rekla, da gre raje v Kočevje, ampak tista, ki je v svoji kategoriji osvojila drugo mesto. Ne smem pozabiti gospe Helene, ki pa je osvojila prvo mesto. Tako, upam, da nisem koga pozabil, kar pa ne bi bilo nič čudnega, saj sem se večinoma gibal v ženski družbi in počutil sem se kot v devetih nebesih in primerno temu sem tudi neprestano čvekal, kar so ostale sprejele z razumevanjem.

Tek se je začel in lepote Bohinja so se neprestano odpirale pred našimi očmi, sonce pa je naredilo luknje v kopreni in osvetlilo čuda narave, da smo jih še bolje videli. Najprej sva skupaj tekla in debatirala z Borisom iz Poletove skupine, pred mano pa sem neprestano videval Dašo. Njena rdeča majica se je vsake toliko časa zableščala iz zelenila dreves in beline kamnov na stezi, z Borisom pa sva obdelala kar nekaj tem. Potem je tek postal malo hitrejši od pogovornega in slišati je bilo samo udarjanje copat ob gozdna tla. Na drugi strani jezera je Boris potegnil in videl sem ga šele vsega nasmejanega na cilju. Čudno pa se mi je zdelo, da sem zmogel prehiteti Dašo, ki je do sedaj še nikoli nisem. Da je bilo to res nenormalno, je Daša takoj pokazala in me prehitela nazaj, od takrat pa sem jo vse skozi gledal v hrbet.

Peščena steza nad cesto in jezerom pa je res kot ustvarjena za tek. Lepa pot, skoraj brez vzpona, v lepem okolju in posuta z drobnim peskom res nudi tekaški užitek. Poleg tega se je odprlo nebo in pokazalo svojo modro notranjost, sonce pa svojo toplino. Cilj se je kar hitro približal in lepega teka je bilo kar prehitro konec. Če ne bi bil preveč zadihan zaradi strahovitega finiša, bi človek kar tekel še nekajkrat okoli jezera. Na koncu smo bili vsi zadovoljni tako s časi kot z uvrstitvami, še posebej pa je bila vesela Staša in mi z njo, da je tekla z lahkoto in da se bolečina ne pojavlja več. Samo še malo, pa bo Staša spet puščica Tekaškega foruma.

Nato smo se spravili na pašto, ki je bila dobra in celo lučke smo dobili za posladek. Škoda, da ni bilo Lučka, ki bi lahko dobil lučko. Počakali smo žrebanje nagrad (Bosin, da se kaj takega ne zgodi več, že veš kaj :D :D ) in razglasitev rezultatov, potem pa na analizo. Najprej je častila Nataša za pokal in drugo mesto, Fotr pa je spet čvekal blažen med ženami. Potem nas je povabil še zmagovalec in dobitnik pokala Bine in nas častil pri Kramarju, kjer nas je postregel res zelo prijazen natakar in mu kljub neslanim pripombam nismo šli niti malo na živce, kar pa o natakarici v prejšnjem lokalu ne moremo reči, saj smo jo morali celo prositi, naj za prejšnjimi gosti pobriše mizo. No, ja mi smo bili vsi dobre volje in ni nihče nič zameril.

Rezultat analize je, da ni bilo nobenih kiksov, da smo zadovoljni in da bomo drugo leto še prišli. Tako, za prvo obveščanje je to dovolj, če bo še kaj prišlo iz spomina na površje, pa bo seveda tudi zapisano.
Še žal vam bo, Kočevarji, da niste prišli v Bohinj! :shock: :shock:
Uporabniški avatar
 Barb
Doživetje posebne vrste

Čeprav ni tekaško, je pa kolesarsko.
Ker imam danes dopust sva se s sosedom dogovorila, dagreva na krajše potepanje s kolesom do Zbilja.
Vendar pa sem imela neznansko srečo v nesreči.
Pri Mercator centru sva prečkala prehod(smer Tivoli-Šentvid)-imela sva zeleno.Jaz sem vozila prva.Neka ženska pa je ravno takrat zaviljala v smeri iz Šentvida v ulico proti Mercator cenru(mislim da Jožeta Jame?-Pri Plesnem mestu) in me je spregledala.
Še dobro, da je sosed še pravi čas opazil, da ženska očitno ne bo ustavila in je zaupil:"Pazi!" Jaz pa sem bila k srreči tako prisebna in sem v momentu odreagirala in odvila.Ustavila sem se povsem vzporedno ob avtu.Manjkalo je centimeter in bi bila na haubi.Ker pa je ona tako hitro zaustavila,se je njej v zadek zaletela že druga ženska z Mercedesom.
Sratka totalna zmeda.

Sosed je povsem popiz....in takoj odpeljal za ženskama, ki sta se zapeljali do parkirišča. Meni sprva ni bilo nič. Bila sem povsem hladna in kot da se ne bi nič zgodilo.Niti se nisem ustrašla, niti se nisem nič tresla. Potem,ko pa smo čakali policijo,pa je začelo prihajati za mano, kaj bi lahko bilo. rekla sem si:"No ja, pravkar si sanirala eno poškodbo,pa bi lahko kmalu,......."

No ja,očitno me spremlja vsaj kanček sreče.
Za danes sem torej imela dovolj doživetij. :roll:
Uporabniški avatar
 Barb
Barb je back in action.
Kljub potrtemu razpoloženju danes, sem se zjutraj(imam dopust PRESS) odpravila na Rožnik.
Še predno sem odšla je poštar prinesel pismo in me debelo pogledal,ker sem mu odprla v tekaški opravi."Mal je mrzlo zunaj,gospodična! :shock: !
"Aaa,nč bat,sej se bom ogrela :P ",sem odvrnila.
No in sem šla,da preizkusim,kje so moje moči za jutrišnji vzpon na Tabor. :P :wink: (Kdo bo pa tekel z mano v počasnem tempu,k' ne bo Fotra :cry: )
Tako dobro je bilo.Moje počutje se je iz minute v minuto izboljševalo. Jutro je bilo tako sveže.Na Rožniku še rahlo mokro. Zaradi rahlega hlada pa res zelo malo ljudi.

In dočakal sem. Ja dočakala sem, da sem nazaj vzpostavila svoj ritem. Dihanje umirjeno,koraki ne predolgi in najpoglavitnejše UŽITEK. :P
Mostičke sem premagovala za šalo.
Pri Čadu nisem niti razmišljala ali naj grem proti ZOO,ali naj jo mahnem proti Cankarjevi domačiji. V hrib sem šla k' gazelca. Počasi,vendar s takšno lahkoto.

Ko sem se spustila z vrha,me je zamamila zelena oznaka,ki usmerja nazaj dol proti ZOO :!: :!: :roll: Nnneeee,Barb,pretiravat pa ne :!: :!: :) Veš kaj ti pravijo vsi člani TF,pa Dr.Škof,pa,.....ah,k' vas je pa tolk.No in sem raje krenila naravnost, ter prihranila viške energije za jutri. :P Ves čas pa sem si v glavi ponavljala del besedila pesmi kingstonov( :?: ),,....Pazi na korake :P :P

Joj,pa ALeš in lojzeP ne vesta kaj zamujata.Na koncu sem vidla tako lepe modre očke.Pa ne moške, pa tud svojih ne vidm.Tko,da,fanta na Rožnik bo treba.No,sicer bodo pa tud jutr spet v Sežani vrjetn,a ne :?: :arrow:

To je to.
Domov sem se vrnila prebujena in zadvoljna,da lahko zopet uživam v teku. :)
Uporabniški avatar
 Fotr
Fotr napisal/-a:...dinamično meditacijo. Moram priznati, da tudi to včasih počnem, pa nisem upal opisati v doživetjih, ker me imajo že tako za osebo z manjkajočimi koleščki...

Manika napisal/-a: Fotr, a ti res kričiš med svojim tekom :) :lol: ... Bi bilo pa najbrž za poskusit kaj takega, kar predlaga Varja.

Varja je zelo lepo opisala dinamično meditacijo, ki sem jo že večkrat izvajal med tekom ali namesto teka. V začetku letošnjega poletja, se mi je zgodilo tole:

Ni se mi pravzaprav dosti ljubilo teči, bil pa sem ves razposajen in našpičen za kakšne traparije, imel sem molje v riti, kot pravimo. Tako stanje pa je kakor nalašč za sprostitev čustev. Odpravil sem se v gozd in se ustavil na samotni gozdni jasi, trikrat pogledal naokoli, da me ne bi kdo opazoval, saj bi lahko poklical reševalce iz norišnice in začel sem najprej z globokim, neenakomernim dihanjem. :D

Piskalo je skozi nos, hroplo skozi grlo, ob izdihu sem godrnjal, zaradi tresenja me je srbel nos, zato sem stalno vrtal s kazacem po njem, žgečkalo me je v ušesih, pa sem trebil ušesno maslo, zraven sem mežikal, kajti svež, hladen zrak je povzročil solzenje, kašljal kot bi bil iz cukrarne, nekajkrat kihnil, da je odmevalo po gozdu in se slišalo kot bližnje srečanje dveh medvedov, godnih za parjenje, ki se spopadata za samico, se praskal po glavi in po riti, pljuval izdihane kroglice iz globine pljuč, metal na plano želodčno kislino zaradi refluksa, cmokal z ustnicami, zadovoljno brundal ob dobrem počutju in nejevoljno zmerjal, če se mi je pri dihanju zaletelo, glasno rigal, ker se mi je podiral kupček, na vse pretege sem hvalil sam sebe, govoril sam s sabo, kot bi se pripravljal na olimpiadi za skok v višino, opletal z glavo sem in tja, mlatil z rokami okoli telesa in z nogami brcal v prazno. :D

Na vsake toliko časa sem se zadrl, da so ptice in jerebice v jatah odletavale iz gozda, dva srnjaka je zadela kap, zajci so zapustili gozd, ostale zveri pa so se osramočeno poskrile, kajti nikoli niso zmogle takega rjovenja. Glasno sem se krohotal, spuščal glasove kot bi se cmeral in drl, kadar me je v otroštvu tiščalo kakat, pulil travo po jasi in jo metal naokoli, brcal v praprot in nizka drevesa, se vsake toliko časa povaljal po tleh, se metal po jasi kot golman pri rokometu, metal storže in odlomljene veje preko jase, podil metulje in muhe in tekal za njimi ter se trudil, da bi jih ujel. Poskušal sem delati prevale, premete in salte, pri tem padal na glavo v mehko travo, izvajal telesne vaje za moč in spretnost, skratka res intenzivno sem se sproščal. :D

Izredno dobro sem se počutil in kar videlo se je, kako negativna energija odhaja iz telesa, vanj pa prihaja umirjenost in dobro počutje. Potem pa se mi je vse skupaj zazdelo nekako sumljivo in pogledal sem okoli sebe. Jaso na sredini katere sem stal, sta obkrožali dve vrsti tabornikov, manjši spredaj, večji zadaj in me opazovali kot eksotično žival. :shock: Vodniki so tabornikom nekaj dopovedovali, saj so imeli vzdignjen kazalec, verjetno so jih svarili pred takimi pošastmi, ki poleg tega motijo še gozdni mir in se ne prepričajo, če ni v bližini morda kakšen tabor. Takoj sem spremenil meditacijo v tempo tek in izginil iz prizorišča. :shock: :D
Nazadnje spremenil Fotr, dne 24 Okt 2008, 08:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Andrejc
No ja, s fotrom se ne bom kosal. Je nedvomno nekaj nivojev višje. Morda bi mu lahko skrivaj sledili in se sproščali skušaj z njim (iz za grmovja, ko bi ga opazovali, samo potem bi verjetno dobili musklfibr v trebušne mišice).

Jaz sem pa včeraj sredi dneva ob najhujšem nalivu šel tekat po Rožniku. Malo me je skrbelo zaradi mraza in mokrote, vendar me je prvi klanec mimo skakalnic v Mostecu lepo pogrel. Dež je močno lil, jaz sem pa tekel s tako lahkoto in užitkom, kot že dolgo ne. Spotoma sem z glavo lovil premočene liste kostanja in bukve, ki so se sklanjali nad potjo, da sem si hladil glavo. Urica je minila kot za šalo, pa še Rožnik je bil skoraj prazen - kot bi bil kje daleč od mesta (sem priseljenec z Gorenjske in včasih kar pogrešam kakšne Završnice, Radovne, Mežaklje...).

To je to, nč posebnga, pa vseen si bom zapomnil za kar nekaj časa.
Nazadnje spremenil Andrejc, dne 02 Sep 2004, 09:05, skupaj popravljeno 1 krat.
 mojA
Težek dan danes. Siv in nerazumljen, z bolečo glavo. Samo km bi ga lahko popravili. Torej z gležnjem (lepo povitim) skočiva v superge in greva. Najprej naj bi se malce ogrela. Kroženje z rokami, naprej – nazaj. Nekam težko gre vse skupaj. Predkloni – vse nekaj škriplje. Ah, dovolj bo, pritisneva štoparco in greva. Kako daleč bova videla, vse odvisno od počutja. Gleženj prav nič ne štrajka, pljuča mi nekaj piskajo, ne vem kaj je narobe. Jih bo že minilo. Tečem mimo množice kombijev s psi, lajajo za mano kot zmešani. Bog ne daj, da jih spustijo. Tečeva dalje, gleženj pravi, pejt mal bl počas, neraven teren. OK, tečnoba. Dam v drugo in greva po poljski potki mimo kozolca s katerega visi staro posušeno seno. Menda naj bi dišalo, meni smrdi, fuj, fej, fujfej! Pazi, ovinek ! Lepo počasi ga speljem, da mi ga spet ne vrže ven. Ok, gleženj zadovoljen, lepo nama gre. Reveža sem že v nedeljo preveč gonila, se odločim da jih bo osem za danes dovolj. Brzinco naštelava na 165 (utripov/min) pa greva nazaj. Plučca ne piskajo, vse je ok, glava ne boli, tudi sivina se je porazgubila. Pravzaprav je prijeten dan. Čeprav je 1. september. Spet sva pri psih, lajajo kot zmešani, ampak jih sploh ne šmirglava /vsaj tako se delava. V resnici sva malček upočasnila in previdno škiliva proti njim, če ne bo potrebno krošnjo bližnjega drevesa pobliže pogledati. Pa ni nič hudega. Tile kužeki so policijski, morajo se vsaj delati hude. Še ko sva daleč stran od njih imava občutek, da naju bo nekaj zagrebilo za rit. Na hitro pogledam nazaj, nič ni. Le osamljen tekač, daleč za mano, teče. Se mi samo zdi, da ima izbuljene in prestrašene oči ? Gleženj me opomne, teci previdno in pazi name. Sva že doma. Prepotena in prerojena.
Uporabniški avatar
 Fotr
Že dolgo nisem imel takega doživetja kot na današnjem teku. Temu se res lahko reče doživetje, konkretno, materialno in resnično doživetje, ki se ga lahko potipa in ogleda in ne tista imaginarna in za lase privlečena doživetja na gozdnih jasah ko jelen v ranem jutru pase čredo srn in divji petelin čirika neprestano, da se mu lahko približaš in ga krmiš s sport müslijem. Ne, to doživetje je bilo tako stvarno kot do sedaj še nobeno.
:D :D :D :D
Pa pojdimo od začetka. Podal sem se na tek v gozd poznopoletnega jasnega in svežega jutra z namenom, da odtečem redni trening, da osvežim in razgibam telo in dušo ter da vsaj nekaj doživim, kar bi lahko opisal na forumu.
:) :) :) :)
Tečem torej po mehki gozdni stezi, posuti z iglicami in listjem, vse diši po sveži gozdni zemlji, vojn po gobah se meša z vonjem gozdnih cvetlic. Skozi iglaste veje in mlade listavce sijejo snopi sončnih žarkov in ustvarjajo na tleh čudovite vzorce, da bi se jih splačalo prerisati v kvadratni zvezek in jih uporabiti za vzorec na naštrikanem puloverju. Vendar to ni tisto, takih pogledov smo tekači navajeni in narava ne skopari s takimi prizori. Edino motil me je vonj po gobah, ker si nisem bil na jasnem ali diši po strupenih ali užitnih gobah. To je pomembno, kajti, če bi bil to vonj po strupenih gobah, bi moral napisati, da je smrdelo po gobah, ne dišalo.
:o :o :o :o
Sonce in drevesa so ustvarjali na tekaški stezi tu in tam senčne dele poti, ki so prehajale v dele obsijane s soncem. Temperatura med njima je bila zagotovo 10 do 20 stopinj Celzija, koliko je to Fahrenheita ne vem, čeprav sedaj vsi hodijo gledat tisti film, ki ima podoben naslov. Na drevesih se je iskrila jutranja, še neposušena rosa in kot kristalna prizma razdeljevala belo svetlobo v spekter neštetih barv. A vse to smo tekači že videli in ne spada med pomembna doživetja.
:shock: :shock: :shock: :shock:
Nasproti mi priteče velik pes, skače okoli mene in laja, kot bi imel kompleks, ker ima psico za mater, a ne zmenim se zanj, saj sem takih doživetij navajen pa še proti tetanusu sem cepljen, tako da od tega pasjega napada ne pričakujem nobenih usodnih posledic in s tem nobenega omembe vrednega doživetja.
:x :x :x :x
Dohiti me tekačica s tako lepo oblikovanim telescem, da ne vidim več temnozelenih jelk obloženih s šopi storžev, da ne zaznam več svežine gozda in jutra, ampak samo buljim v prelepo tvorbo narave in človeka. Če bi to dekle prodajalo jabolka v raju, bi jih zagotovo kupil nekaj kilogramov. Posledica buljenja je bila, da sem se z glavo zaletel v mlado bukev, ki se je tako stresla, da se je z nje osula jutranja rosa v obliki vodne prhe, ki jo je obsijalo sonce in nastala je prekrasna mavrica pomešana z drobnimi zvezdicami, ki so mi plesale pred očmi. In čeprav je mavrica lep simbol, ki za nastanek potrebuje tako različne elemente kot sta dež in sonce, kot sta voda in svetloba in čeprav njen lok zavzame ves nebesni svod in vsebuje ves spekter barv, to ni bilo nič posebnega, saj tekači, ki tečemo v soncu in dežju, srečujemo mavrice takorekoč vsakodnevno. Pa tudi tisti telešček ni nič enkratnega, naše forumke in poletovke imajo prav tako lepa telesca, tako da tudi to ni bilo kakšno nenavadno doživetje. Pa še pri pogovoru z nosilko lepega ogrodja sem deloval kot angleška tipkovnica, saj so mi zaradi nestabilne proteze ob izgovorjavi šumnikov iz ust leteli vse drugačni glasovi, kot sem jih imel namen izustiti. Skratka nič od doživetja, no nekaj že, ampak to smo tekači že navajeni.
:wink: :wink: :wink: :wink:
Na koncu teka sem bi kar malo žalosten, čeprav je bilo lepo, pa kakšnega novega doživetja, ki bi forumce zanimal, ni bilo. Usedel sem se na sonce kraj ceste in skoraj obupal, da bi prišlo doživetje, ko sem zaslišal narahlo brnenje. Pogledal sem v smer odkoder je prihajalo in zagledal prekinjajoče svetlikanje med drevesi, kot bi se bližala dva žarka svetlobe ali kot bi se zvezdni prah osipal s čarobne palice dobre gozdne vile. Vstal sem in željno pričakoval, kaj se bo pokazalo. Približala se mi je nežno siva gmota z dvema očesoma, ki sta se svetila, kot bi bili v njih prižgani 36 watni žarnici. Ko se je gmota približala in pokazala svoj široki bok, sem opazil, da je na obeh straneh z lepimi črnimi črkami pisave Monotype Cursiva napisano tole: »doživetje«. Evo sem rekel, to pa je tisto doživetje, temu pa se lahko tako reče. Bil je namreč kombi restavracije in pizzerije Doživetje Siniše Topiča s.p. Cesta maršala Tita 11, Jesenice, ki je peljal naročene pice ne vem kateremu lačnemu naročniku. Evo to je to, pa še pice je peljal.
:evil: :evil: :evil: :evil:
Kmalu me je navdušenje minilo, zamenjalo ga je razočaranje in spoznanje da tudi to ni bilo pravo doživetje. Takoj sem pomislil, da nobeno materialno doživetje ne odtehta naravne lepote in duševnega razpoloženja, ki ga tekači doživimo na svojih dolgi tekaških stezah. Zdaj naj pa neham, ker je spis že predolg, nauk zgodbe pa je tudi že znan.
:oops: :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 Z*
:lol: :lol: :lol: He he, Fotr, tole smo potrebovali, predvsem tisto o mavrici, lepem ogrodju in angleški tipkovnici se je vtisnilo ... :wink: Ja ja, leeepa doživetja ... :roll:, bo treba it laufat ... :oops: :lol:
Uporabniški avatar
 primus
:D:D... začetni droben hihot se med branjem kar stopnjuje...:D:D bravo, bravo.

Očitno ti krajša pisateljska abstinenca ni nič škodila. Prej nasprotno - je kvečjemu požlahtnila tvoje pisanje ! Všeč mi je, kako ti vedno uspe sicer podobne dogodke, duhovito zapisat na svež in drugačen način.

primus

p.s.: pa še smeškote si nam že razporedil :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
Včeraj sem se odpravil na krajši in lahki tek. Ker sem kar zanemarjal običajne tekaške terene v moji okolici zaradi udeležbe na treningih za mali maraton in zaradi priprav v Rovinju, sem res pogrešal gorenjske gozdne poti in razgibane tekaške terene. Tokrat sem po dolgem času tekel po bližnjici do slapa Peričnika in po cesti nazaj do Teraža. Že jesenske barve dreves so nakazovale popolnoma drugačno okolje kot sem ga doživljal zadnji vikend. Različne vrste dreves, različna oblika listov, različne barve odpadlih iglic in listja posutih po gozdni stezi je dajalo vtis snovne in stvarno oprijemljive mavrice s povsem različnimi barvami kot običajne mavrice. Pastelni odtenki jesenske palete barv so se mešali s sivimi oblaki na nebu, umirjeno idilo je poživljala dinamika hitro tekoče Bistrice iz katere se je vzdigovala rahla meglica, kajti bistra voda v rečici je bila toplejša od svežega jutranjega zraka. Na debelo obložena tla z mokrim listjem so blažila korake in na vsakem metru steze odpirala drugačen pogled. Ponekod še temnozelene iglice jelk in smrek, izza naslednjega ovinka svetlozeleno do temnorjavo listje bukev, nato spet nežno viseče, zelenkaste iglice macesna, levo in desno košata trava, ki je prepojena z roso počasi in raznoliko izgubljala poletno oblačilo in se pripravljala na jesen in zimo. Tek je bil tako prijeten, koraki tako mehki in enakomerni, vdihavanje čistega zraka pa tako omamno, da sem se zamotil v mislih in tekel kot v transu, kot v globoki meditaciji, med katero sem doživljal fantastične trenutke in psihedelična doživetja, ki so se skladala z barvami okolice, s svežostjo zraka in s toplino telesa, ki se je zaradi teka ogrelo in delovalo kot dobro namazan stroj. Mislil sem, da sem pretekel nekaj sto metrov, tako hitro je minila opojnost gozdnega teka, ko sem se že znašel pred mostičkom preko Bistrice in po kratkem vzponu že zagledal ozek pramen padajoče vode slapa Peričnika. Kot dodatna motivacija je delovalo rahlo in oddaljeno šumenje, ki je samo poudarjalo prelestno samoto in tišino. Zbrati sem moral močno voljo in moč, da sem se obrnil nazaj in po beli cesti zaključil petkilometrski tek, ki mi je minil kot bi trenil z očesom. Še več kot fizičnega treninga mi je ta tek dal psihične moči in zadovoljstva, okrepil mi je voljo in očistil dušo. Res sem hvaležen usodi, da mi nudi tako krasne trenutke v življenju. To se doseže samo s tekom po naravnih lepotah. Hvaležen pa sem tudi, da lahko to doživetje posredujem še drugim, čeprav besede nikakor ne morejo pričarati vseh trenutkov, ki sem jih doživel. Tekači bodo razumeli, da je tako. Besede so človeške in oprijemljive, doživetje pa je dar bogov in duša doživi, kar usta ne znajo povedati. Res sem pogrešal takšen tek in dobro je, da sem ga spet doživel.
Uporabniški avatar
 miro
Tudi mene hoče nekaj grabiti bolezen ,zato sem se danes v dežju spravil samo na sprehod s kužem seveda brez dežnika, pa sem v naravi vseeno izredno užival čeprav sem bil moker kot moj kuža.
Med sprehodom sem opazoval naravo, ter se mimogrede" prestavil "na Madžarsko , kjer sem letos veliko kolesaril in se spomnil na mogočno staro drevo , ki sem ga opazil na svoji poti , ji me je tako impresiniralo,da sem se ustavil in ga nekaj časa opazoval.
Spomnil sem se tudi na "rezervat" v kis balatonu, ter vse ptice , ki sem jih lahko opazoval.
Vsi ti spomini in sprehod so mi dali izredno pozitivno energijo , da sem kar priplesal domov , se preoblekel in se takoj bolje počutil.
BTW Fotr, jaz sem proti Peričniku tekel en dan pred tabo , res je bila uživancija!
Lp
Miro
 Lučko
Ja ful je pri vas lepo, še posebno na tisti trasi ob vodi do Peričnika. :lol: Sej nas boste tud drugo leto povabl na tek na Peričnik? Sej vem da nas boste. :wink:
Uporabniški avatar
 miro
Sedaj sem se vrnil s sprehoda s kužem ,ker sva zaradi snežne čobodre hodila po asvaltu sem jo mahnil proti Peričniku,ter se nekaj časa jezil na kuža , ki je razposajeno skakal po snegu , potem sem se vdal v usodo in začel s hitro hojo, ko sem se sprostil , sem začel razmišljati razne stvari( EMŠO), ter se spomnil na Tek Zaupanja, ki ga že nekaj let organiziramo v Mojstrani. Tisto leto je na prireditvi prvič deževalo, tako , da nisem vedel kaj naj storim , tako sem se odločil , da bom vsaj jaz demonstracijsko pretekel progo s seboj sem povabil tudi ostale udeležence , tako se nas je kar nekaj odločilo , da pretečemo progo. Seveda smo vsi neizmerno uživali ,nekateri" normalni "ljudje in terapevtke pa so se čudile čudakom , ki v takem vremenu tečejo. Med temi čudaki je sodeloval tudi Fotr, tedaj še nismo imeli foruma.
Po teku smo si razdelili medalje , nekaj tudi z žrebanjem, ter bili vsi zadovoljni ob druženju enako mislečih.
Tudi drugo leto je padal dež, vendar smo tekmo vseeno izpeljali, časomerilci so sicer delali pod dežniki, vendar so delali z veseljem in pritožb na njihovo delo ni bilo.
Dež nagaja samo takrat , ko se sami tako odločimo , tako je z vsakim vremenom, zato prave forumovce vreme nikoli ne preseneti.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Vlajko
miro napisal/-a:... ter se spomnil na Tek Zaupanja, ki ga že nekaj let organiziramo v Mojstrani......

Tja bi pa zagotovo prišel. Prosim, nekoliko konkretneje..... :!: :wink:
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA