MihaPR napisal/-a:BoštjanG napisal/-a:Sicer prepuščam odločitev vsakomur od vas, ampak jaz ne bi nikoli in nikdar za to "izboljšavo" navrgel (ali bolje rečeno zavrgel) dodatnih 100 EUR!
Še posebej zato, ker bi lahko omenjeno "izboljšavo" vključili v vse 405 preko nadgradnje firmware.
MihaPR in klatez sta v razmislek ponudila zelo dobro iztočnico. Tudi sam imam na sumu, da sta si 405 in 405cx hardversko popolnoma identični, razlika je le v v neznatno spremenjenem softveru.
In navzlic temu se Garmin prav nič ne obotavlja
-opetnajstiti kupce novega 405cx modela, ki za takorekoč stari model plačajo cca 100EUR več
-prikrajšati lastnike starega 405 modela s tem, ko ne dajo na razpolago firmware nadgradnje, s čimer bi si le-ti lahko 405 de facto nadgradili v 405cx
Lahko, da se motim, ampak je kar nekaj indicev, ki pritrjujejo takemu razmišljanju.
No, pa naj ne vzbudim vtisa, da udriham po Garminu, saj sem bil svojčas zelo zadovoljen uporabnik FR305 ter pretežno zadovoljen uporabnik FR405 in oboje lahko priporočim.
Pa tudi drugi proizvajalci se ne odrežejo kaj bolje. Se kar vznejevoljim, ko pomislim, kako je Polar najprej dal v prodajo RS800 G3, potem pa že kmalu RS800cx G3. In potem so po internetu robantile trume upravičeno nezadovoljnih kupcev prvega modela, ki so se počutili opeharjeni.
Suunto pa njihovemu t6 modelu na vsake nekaj časa spremeni barvo in ga prodaja kot zadnje čudo tehnike. Praktično pa je t6 še dandanašnji skoraj takšen kot je bil že mnogo let poprej.
Ah, zdaj sem pa dovolj potarnal, našel svoj notranji mir in grem lahko s katarzičnimi občutki spat.

Chuck Norris z enim samim ptičem naenkrat ubije kar dva kamna.