Uroš Sobočan napisal/-a:a)
Bobek čist pravilno si razmišljal, poanta je le v tem da gre za dolgi tek, in verjemi po dolgem teku prideš še kako uničen domov 
Dolgi tek, uf to je pa relativno, sploh na tem forumu.

Jaz sem danes odtekel 24 km pa nisem nič uničen

, sploh sem pa po novem začel s teki, ki niso nikoli krajši od 20 km, vendar tečem samo še 4x tedensko.
Hotel sem samo povedat, naj se začetniki ne obremenjujejo preveč s temi procenti, važno je, da grejo ven migat, dolžina in hitrost bosta prišli kasneje.
Ko sem pred davnimi leti začel s tekom, sploh ni bilo še pri nas ne vem koliko merilcev utripa. Tekel sem po občutku, če mi je pasalo hitreje, če sem bil zmatran sem si vzel dan počitka. Kilogrami so se kar sami topili.
Kasneje sem kupil merilec in preštudiral vse te famozne cone in ugotovil, da kljub temu da sem že imel maraton za sabo, ne morem tečt tako počasi, kot mi je predpisano v coni za hujšanje.
Na testu vzdržljivosti sem o tem pobaral doktorja, ki ga je vodil in meril podatke. Rekel je, da smo različni, eni lahko tečejo na zelo nizkem utripu in ga zlepa ne dvignejo, drugi pa (kot jaz) pridejo takoj na nek srednji utrip. Že pri raztezanju pred tekmo, sem imel utrip za hujšanje
Po skoraj 20 letih teka je moj zdajšnji utrip še vedno "kao" previsok, Najbolj uživam in sem sproščen (lahko se še pogovarjam) na teku, ki je 80 do 85 procentov teoretičnega maksimalnega utripa in pri takih tekih tudi na koncu nisem utrujen, oziroma izčrpan. Po utripu naj bi bili to že skoraj hitri teki, zame pa so počasni, neutrujajoči, tja do 25 km niti vode ne rabim piti vmes.
Baze sploh ne morem delat na 60 do 70%, ker bi moral hodit.
Tako sem se odločil in dal oddajnik na stran, z veseljem pa uporabljam Garminov sprejemnik, da se ne izgubim in da imam evidenco pretečenega.