prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Bobek
In prišel je spet tisti čas v letu.

Danes sem povsem nehote in nenamerno postavil osebni rekord v teku na 20 km in sicer v norem dirkanju pred obadi, oziroma brenclji. :D
Kar trikrat so mi leteče zverine pognale adrenalin po žilah in mi naredile res enkraten intervalni trening.
Ker pa ne nameravam tako trenirat do jeseni, vsako leto poskušam najti kakšno uspešno zaščito, lani sem se mazal celo s česnom in učinek je bil dokaj dober, dokler nisem s potom spral vonja. Torej samo kakšne pol urce.

Ker se ne bi rad mazal z nekimi umetnimi kemikalijami, iščem elektronski odganjalec, ki bi ga pripel na sebe med tekom.

Zaenkrat nisem zasledil nobenega, samo za klope in komarje sem jih našel.

Kaj pa uporabljate vi?
Je kdo odkril kakšno čudežno zadevo, ali imate samo dodatno hitrost, ko pridejo nad vas?
 MIROSAN
Poiskusi par ur pred treningom pojesti nekaj česna, ki med treningom preide v znoj , in s svojim vonjem odganja mrčes, na žalost pa tudi morebitne sotekačice... :roll: :)
Uporabniški avatar
 Bobek
MIROSAN napisal/-a:Poiskusi par ur pred treningom pojesti nekaj česna, ki med treningom preide v znoj , in s svojim vonjem odganja mrčes, na žalost pa tudi morebitne sotekačice... :roll: :)

Hvala, za sotekačice ni problem, ker vedno tečem sam. :( Moti me malo, ker začnem s tekom okoli 9 zjutraj in si nekako ne predstavljam, da bi takoj po vstajanju glodal česen :wink: Bom probal.
 dot
Še kakšen predlog? Zaradi teh krvoželjnih nadlog prav ne maram teka poleti, še posebej če je v bližini kakšna mlakuža, potoček ipd. Tudi razni spreji proti mrčesom namreč ne pomagajo kaj dosti :?
Uporabniški avatar
 semjul
:D

jaz prakticiram Old spice wite water v spreju. Posprejam se nekako tako kot so si včasih mame lak za lase okoli glave, pa malo po rokah malo po nogah in je. Tudi če se mrčes približa, ne napada ampak ostane na distanci. To je po veliko poizkusih kako se zaščititi še najbolj uspešno in sem zadovoljen, ter pri isti metodi že tretje leto. Kako uspešna je, se najbolj zavem takrat, kadar pozabim tretma pred tekom in me oblega mrčes.
In ne, nisem trgovec :lol: , na komunali delam.
Uporabniški avatar
 Asparagus
Kaj pa menjava proge?

Jaz se z obadi še nisem srečala, samo z mušicami, ki se zoprno zaletavajo v usta in oči.
Če bi bilo treba, bi pa raje uporabila Old Spice, kot pa česen :D :wink: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA