vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

prosim naj men nekdo razsvetli, ker nimam pojma kaj se je danes zgodlo z mojo nogo!

Običajno se pred tekom vedno ogrevam le tako da kaki dve minuti hodim in do zdaj običajno nisem mel nekih problemov razen to, da me je prvih 15 minut leva noga pekla v mišici spodaj (hm nekako tam okoli meče pa mišica vzdolž golenice kot, da bi hitro hodil pa bi se mi utrudla) a je kasneje nehala, ko sem se ulaufal.
No in danes sem šel tečt po treh dneh spet, ker sem mel neke rahle bolečine v koleni in me je spet po 15 minutah zelo bolela mišica v levi nogi in to tako zelo, da več nisem mogel tečt ( do zdaj sem že lahko pretekel tud 15 kilometrov) in sem se ustavil pa probal malo razmigat pa strest mišico in takrat sem opazil, da so mi iz mišice zrasle nekakšne bule in še nekaj časa zdaj po teku mi ne zginejo pa še vedno čutim, da je mišica malo nabrekla in trda, kot, da bi bla še vedno utrujena.
seveda me je to zelo prestrašlo zato sem domov hodil in bol se je mišica umirjala, bol so zginjale a skoraj popolno so bule zginle komaj do zdaj - nekaj ur po teku, ko se mi je mišica res čist umirla.

prosim pomagajte mi ali pa me vsaj umirite! Kaj se je zgodlo to z mojo nogo? Zakaj se mi to dogaja samo na levi nogi? Desna noga je super in nimam dobenih problemov. Sem desničar.
Zraven teka tud dokaj redno kolesarim in to kr težke Pohorske ture (letos že 4 krat areh).

Kaj te bule pomenijo? Mi primankuje kakih vitaminov al pa kaj? Ne jemlem popolnoma dobenih dodatkov k prehrani, prehranjujem se pa čist normalno. Čudno mi je, da se mi zgodi to res samo na levi nogi Desna noga je 100% v redu..
bi moral delat kake vaje za moč v levi nogi ali pa se več razgibat pred tekom ali pa bi nogo tud kaj masiral?

Kljub temu, da bi mi povedali, da te izbokline iz mišice niso nič posebnega jaz ne morem tečt, ker me mišica res zelo boli na začetku teka.

Hvala za pomoč in upam, da mi boste znali svetovat.
a to maš pri strani 3 bule

-ker take probleme mam jest že od začetka, in vmes so izginile pa so se spet pojavile
-opazil sem da če se dobro ogrejem me ne peče in ne boli, drugače me začne tako peči da ne morem več tečt
- so pa to vozli na mišici

- pomaga masaža, predvsem pa dobro ogrevanje pred tekom:)
meni ni nič pomagalo- niti počitek ne
-bolj mi je pomagal redni tek- potem pa ko sem si vzel 4 dni pavze je naslednjič spet bolelo

- res pa je da sem opazil da če se najprej malo ogrejem-noge razgibam- bolečin ni

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA