prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Tudi jaz sem ena od očalark, s kar visoko dioptrijo: -4,75 na eno oko (na drugem je nižja). Že pred leti sem si zaželela leč ravno zaradi udobja pri športu, pa so me leče blazno motile, pa sem spet začela nositi očala. Ampak ker mi hudič ni dal miru, sem šla k drugemu optiku na drugo mnenje. In ta mi je dal druge testne leče, pa tretje in četrte, dokler nisva našla ravno pravih.

Finta je v testiranju leč, moj optik pravi, da se danes za vsak oči najde pravi par.

Z lečami so oči LAHKO "fentaš", je pa treba biti za to precej len in malomaren pri vzdrževanju. Nekaj je odvisno tudi od tvojih fizioloških lastnosti, nekateri izločamo več beljakovin v solzah, drugi manj, beljakovine se nalagajo na leče, preveč oblog (oz. premalo pravilnega čiščenja) in zlorabljanje leč lahko posledično vodi v razjede roženice. Samo toliko v vednost, ker vsi pravijo, da si z lečami ne moreš uničiti oči. Je pa zato pomembno, da redno hodiš na preglede in redno menjaš leče v predpisanem roku (dnevne, 14-dnevne, mesečne, ipd.). Najbolj komot so sicer dnevne, a so na dolgi rok tudi najdražje.
Bistveno lažje pa z nerodnim manipuliranjem uničiš lečo :wink: Ampak te ni škoda :D

Laserska operacija odpravi tudi dioptrijo nad -8, poznam dva taka, ampak sama sem osebon preveč zajec za take posege. Kaj pa če gre ravno pri meni nekaj narobe :oops: :D

Vsekakor ti toplo priporočam leče, jaz osebno jih ne uporabljam vsak dan, recimo, 5 ali 6 dni na teden, definitivno pa jih vtaknem v oči takrat, ko tečem.

Pa še to - ko najdeš lečo, ki fizično paše na tvoje oko (krivina), je praktično nemogoče, da jo izgubiš. Pod vodo ravno ne svetujejo gledanja, je pa zaradi vakumske pritrditve skoraj nemogoče, da ti pade ven.
 Jutro
Nekoč dolgo nazaj sem imel sprej od lokalnega optika, ki bi naj preprečeval rosenje očal pri prehodu iz mrzlega v topel prostor (telovadba v OŠ pozimi, nato takoj v s paro prepojeno kuhinjo na sendvič in čaj). Kar nisem mogel verjet, da je zadeva delovala. Bil pa je to "navaden" čistilni sprej s to dodatno sposobnostjo.

Kako to zmore nimam pojma, je pa delovalo. Poskusi pri optikih.

Če kaj najdeš, povej, tudi jaz se zdaj srečujem s to težavo ponovno, ko sopeš na bližnji hrib in si premalo hiter, da bi ti veter odnašal švic.

lp

p.s.: pa ne ga srat z operacijo
Jutro napisal/-a:Bil pa je to "navaden" čistilni sprej s to dodatno sposobnostjo.

Ja, tudi za plavalna očala se dobi sprej proti rosenju. Preverjeno pomaga.

:idea: Sicer pa zakaj kdo ne vgradi ogrevanja v stekla, tako kot je v avtih na zadnji šipi.
 gdgd
Nova spletna trgovina kontaktnih leč!

Velika izbira, ugodne cene in brezplačna dostava kontaktnih leč v spletni
trgovini Moje-lece.si
V naši ponudbi imamo:
- Dnevne kontaktne leče
- 14-dnevne kontaktne leče
- Mesečne kontaktne leče
- Barvne kontaktne leče
- Torične kontaktne leče
- Progresivne kontaktne leče
- Letne kontaktne leče
- Poltrde kontaktne leče
link:
http://moje-lece.si
Uporabniški avatar
 BoF
Bojan Ambrožič napisal/-a:Jaz imam pogosto velike težave pri teku, ker nič ne vidim. To pa zato, ker se mi (pri teku do dile) očala zarosijo. Brisanje nič ne pomaga, saj je ponavadi še huje, ker se vse zapaca in se spet takoj raztrosi. Kadar gre pa dež pa sploh nič ne vidim.

Kako vi rešujete te težave?

Pri hokeju imaš pred seboj vizir, ki ti preprečuje, da bi ti pak, ko prileti v betico, zmečkal nos ali odprl arkado (deluje v 50%, preverejno na lastnem nosu in obeh zašitih arkadah) in ta reč se seveda precej rosi. Kako rešujemo težavo mi? Pred tekmo ali treningom vezir pobrišeš da je čisto suh, potem razmažeš na tanko po vezirju čisto navaden, najbolj simpl šampon iz Hoferja in ga pustiš enih pet do deset minut gor, potem pa to z brisačo ali papirnatim robcem zbrišeš do suhega. Nič uporabljat vode! Za očala je pa še dodaten hec, če imaš kakšnega poznanega v kakšnem kafiču, mu daj očala, pa da jih da prat s kozarci v pralno mašino, se špegelci lepo razmastijo, potem šampon, zbrišeš in že tečešššš... Če imate doma pralno mašino, potem to narediš doma in že tečeššš...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA