prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mare
Jaz sem pred časom kupil nov merilec Medion za 10.000 sit. Ima vse funcije kot mnogo dražji modeli (štoparica, intervali, kalorije, območja...), manjka mu edino lučka (ali pa je ne znam prižgati). Kupil sem ga, da sploh vidim, ali rabim merilec, preden si kupim nekaj pravega za 10x večjo ceno. Pa se izkazalo, da je tudi ta povsem zadosti.
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Kje si pa nabavu ta merilec, da si ga grem počekirat :D ?Jaz si ga tudi kupujem oz. razmišljam o nakupu.
 miha
mare napisal/-a:Jaz sem pred časom kupil nov merilec Medion za 10.000 sit. Ima vse funcije kot mnogo dražji modeli (štoparica, intervali, kalorije, območja...), manjka mu edino lučka (ali pa je ne znam prižgati). Kupil sem ga, da sploh vidim, ali rabim merilec, preden si kupim nekaj pravega za 10x večjo ceno. Pa se izkazalo, da je tudi ta povsem zadosti.

Ja, prosim daj malo več info, kje si ga kupil. Bom zelo cenil... Mi starejši se pač slabo znajdemo na mreži, tudi pri iskanju...
 Lučko
Hoj Miha :wink:
tudi jaz sem danes iz (tvoje :lol:) radovednosti pogledal v BTC-Hervis, tri različne modele merilcev, ki imajo osnovne funkcije:
- POLAR F1: 13.990,00 SIT
- SIGMA PC 800: 14.990,00 SIT
- OREGON HR 309: 9990,00 SIT
Razen kar sem prebral na listikih ob uri, kaj več o njih nisem zvedel, ker prodajalci "niso" imeli časa. :roll: :wink: Mogoče kdo od forumcev ve kaj več o njih. :wink:
PS
Pa še Hervis bon -15% na ceno pa bo, a ne :lol:
Uporabniški avatar
 lunca
Jaz imam Timex-ov model 1440 iz Spara. Kupila sem poceni varianto iz istega razloga kot Mare - da vidim, če ga res potrebujem in če mi bo res prišel prav. No, moram priznati, da mi je žal, da nisem raje kupila malo dražjega (še vedno skoraj najcenejšega) Polarja. Timex namreč stalno piska, ko določiš zgornjo in spodnjo mejo utripa, ker jo takoj presežeš (in to v obe smeri). Mislim, da ni ravno natančen pri merjenju, ker pulz stalno skače (al pa samo moj, ne vem!). Poleg tega nima povprečnega izračuna srčnega utripa, kar se meni zdi kar pomembno, sem pa ta manjkajoč podatek spregledala pri nakupu.

P.S.
Štoparca mu dela dobro, pa osvetlitev ima tudi! :lol:
 miha
Lučko napisal/-a:Hoj Miha :wink:
tudi jaz sem danes iz (tvoje :lol:) radovednosti pogledal v BTC-Hervis, tri različne modele merilcev, ki imajo osnovne funkcije:
- POLAR F1: 13.990,00 SIT
- SIGMA PC 800: 14.990,00 SIT
- OREGON HR 309: 9990,00 SIT
Razen kar sem prebral na listikih ob uri, kaj več o njih nisem zvedel, ker prodajalci "niso" imeli časa. :roll: :wink: Mogoče kdo od forumcev ve kaj več o njih. :wink:
PS Pa še Hervis bon -15% na ceno pa bo, a ne :lol:

Lučko, hvala!

Še enkrat prosim, če kdo pozna Polar model Pacer. Merilec je star 18 mesecev, rabljen stane 10.000, a kdo ve nabavno ceno in ali je dosti slabši od predlaganih? Prodajalec pravi, da je stal 25.000 - torej ni mogel biti prav slab model, ali pa so šle cene v letu in pol opazno dol in so tile iz Hervisa enako kvalitetni?
Uporabniški avatar
 ero
miha napisal/-a:Še enkrat prosim, če kdo pozna Polar model Pacer

hm, se bojim, da tega modela ne pozna nihče. celo na spletni strani http://www.polar.fi ga ni...

tu boš našel odgovor na svoje vprašanje. za osnovne funkcije je verjetno dovolj serija A a dejstvo je, da Polar ni najcenejši na tržišču. je pa najbolj kvaliteten in ob 15% popustu gotovo tudi cena ni več problem...
 miha
Ero, hvala.
Če je model star leto in pol, je logično, da ni več v ponudbi, ker so prišli na trg novi modeli.

Vseeno, prepričali ste me, da kupim novega Polarja...
 TIMEX
Timexov model 54212, ki ste ga kupili v Sparu je najosnovnejsi Timexov pulzmeter.
Pozabili ste omeniti, da ima moznost zamenjave baterije v pasu, ki ga polarjevi modeli mislim da nimajo.
Uporabniški avatar
 vidkul
TIMEX napisal/-a:Pozabili ste omeniti, da ima moznost zamenjave baterije v pasu, ki ga polarjevi modeli mislim da nimajo.

Samo baterijo mogoče menjaš na 2 leti, če si zelo aktiven, tako da ta podatek ni tako pomemben.

lp Vid
 TIMEX
to je res, vendar nov pas stane cca 15k sit.

Ura je tovarnisko nastavljena na spodnji utrip 30 in zgornji 80 tako da res takoj zapiska, ce ciljnega utripa ne prestavite.

LP

Klemen
Uporabniški avatar
 lunca
No, seveda sem ciljni zgornji in spodnji utrip prestavila na svojega, ampak prvič ko sem šla teč, je piskalo pri enakomernem tempu najprej pri spodnji meji in čez 5 sekund pri zgornji. Lahko, da se še ni "ulaufau", ampak potem nisem več poskušala. Se mi pa zdi, da je počasi ujel ritem. Moram ga še enkrat sprobat.

Mi je pa seveda jasno, da "za mal dnarja mal muzke". Verjamem pa tud, da so dragi Timexi dobri in poceni Polarji slabi.
Uporabniški avatar
 bojanu
@ miha: pacer je en že starejši model od Polarja, še preden so pričeli označevati modele v A, M in S serije, bolj osnovna varianta http://www.polarheartratemonitors.com/pacernv.htm
Vprašanje, v kakšnem stanju sta baterija in pas, vendar se mi zdi bolje kupiti za tak denar nekaj novega, saj sta zamenjava baterije in še posebej pasu kar velika stroška v primerjavi s ceno merilca. Starost merilca je verjetno malo večja kot leto in pol. To, koliko je stal pred leti, je kar res, vendar dobiš sedaj za enak denar bistveno več funkcij (oziroma za manjši denar toliko funkcij kot pri starem modelu). Osebno ne bi kupoval pod M serijo (recimo M51) (za malo bolj resno uporabo pa S-proti vrhu ponudbe) :wink: Samo za prikaz pulza so pa tudi tisti za 10kSIT kar dobri.
Uporabniški avatar
 MajdaPR
miha napisal/-a: Nekdo oglašuje, da prodaja Polarjev merilnik, model Pacer za 10.000. Star naj bi bil 6 mesecev. Interspar pa prodaja Timexov merilec, model 14 40(?), za 10.000...
Rad bi samo, da mi svetujete, ali je bolje kupiti rabljenega Polarja, oz. če je boljši od Tiemxa? Potrebujem nekaj cenenega, pred leti sem že tekel, po preboleni bolezni pa sem spet začel teči.
Rabim pravzaprav samo funkcijo, ki bi me opozarjala na previsok in prenizek utrip med tekom, vse ostalo je postranskega pomena in zame ni nujno...

Zdravo!
Imam Polarjev merilnik Pacer, star pa je malo vec kot 6 let. Ze dolgo ga Polar nima vec na programu, zato dvomim da je star pol leta. Razen, ce so ga pozabili kje v skladiscu. Zelo malo verjetno.
Ima res samo osnovne funkcije. Cena je bila takrat res cca 25k, vendar nisem cisto prepricana, ker sem ga dobila za darilo.

Verjetno se sedaj za priblizno tako ceno dobi ze veliko vec.

Lep pozdrav in dober tek!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA