prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 muc
Oj...zanimajo me vaše izkušnje z pasovi za bidon.
Kako si pomagate na daljših tekih (ura in več)z tekočino oz. kam z bidonom?
Probal sem že parkrat tečt z pasom, ki smo ga dobili na LJ. maratonu pa
ne gre in ne gre...a ima kdo izkušnje z kakšnim drugim, če se kaj bolje obnese? :wink:
Uporabniški avatar
 zuli5
Pozdrav.Bidoni so pač nujno zlo če tečeš daljše razdalje.Jaz osebno uprorabljam pas za bidon in sem se nekako navadil na njega,za daljše ture sedaj poleti,pa uporabljam camelback(teki daljši od 4ur).
Uporabniški avatar
 Biz
Hm, je kar zoprno to skakanje, včasih se navadim, včasih me moti ves čas. V bistvu se da vodo nositi tudi v roki, ko en 1/2 kg kviht. Nekateri si vodo pustijo nekje v senci in delajo kroge.
Uporabniški avatar
 zajc
Sem novopečeni lastnik tega Camelbak-a na sliki in ga lahko samo pohvalim. Z njim sem v 4 tekih brez problema pretekel 150 km. Notri spravim lahko 5 frutabel (2 spravim kar tam kjer je meh z vodo), 1 zavojček robcev in 1,5 litra vode. Na začetku, ko je še zvrhano napolnjen, ga še malo "čutim", ker je meh "napihnjen", čez pol ure, ko načnem vodne zaloge, pa postane praktično nemoteč. Cena dobrih 30 EUR. 1,5 litra mi zadostuje za 20-30 km, tako da vedno izberem pot, kjer so bencinske črpalke, trgovine ali pokopališča :oops: Meni je camelbak pravi luksuz, kajti prej sem tekel s "flašami" v roki.
Slika
Povezava do slike: http://cyclespectrum.com/images/library ... y_07_m.jpg
Nazadnje spremenil zajc, dne 20 Jul 2010, 14:21, skupaj popravljeno 1 krat.
 John Wayne
Živjo,

Jaz sem preizkusil pas za bidon, a se ni obnesel. Ne vem, ali sem kupil kakšnega slabega ali si ga nisem dobro namestil, flaša mi je namreč kar nekajkrat padla ven že na prvem teku. Tu je potem še moteče pretakanje tekočine v napol prazni flaši, pa poskakovanje flaše. Zato sem se odločil da preizkusim pas za okrog pasu s petimi majhnimi flaškami po 1,8 dcl in moram reči, da mi je bistveno bolj všeč. Teža je bolje razporejena (dve flaški spredaj in tri zadaj), tako da ni motečega poskakovanja, pretakanje v pol praznih flaškah pa je zanemarljivo. Zraven je še en majhen predalček za kakšen ključ (mobitel ne gre noter). Pri tekih nad 10km je pas redno z mano in sem prav zadovoljen z njim.
Uporabniški avatar
 muc
In kje si nabavil ta pas?
Se mi zdi, da vem o čem govoriš, ker sem glih v nedeljo v naših koncih videl tekača z takim pasom...sem mislu, da ima "bombe" za pasom..k Boško Buha... :lol:
Kaj pa pas podoben za bidon z razliko v tem, da ima vodni meh zadaj?mnenje?!
po moje vsaj ne skače tolk..
Uporabniški avatar
 flister
Jaz imam tisti mizuno bidon, ki pride malce poševno na pasu zadaj, vendar mi (ko je poln) stalno pada ven. Sicer se dobro prilega telesu in dosti ne moti. Videl pa sem, da majo nekateri čez nakakšno "safety" elastiko (trak), da drži bidon notr.

Zanima me kako se obnese tisti meh za okol pasu? Bojim se, da preveč ne poskuje vse skupaj? recimo: http://trailrunner.ca/home/wp-content/uploads/2008/08/camelbak.jpg

Mogoče pa tole ne bi bilo slabo? (http://www.nathansports.com//files/imagecache/product_full_photo/files/prod_photos/Nathan10_xtrainer_mutation.jpg
Uporabniški avatar
 Biz
flister napisal/-a:Jaz imam tisti mizuno bidon, ki pride malce poševno na pasu zadaj, vendar mi (ko je poln) stalno pada ven. Sicer se dobro prilega telesu in dosti ne moti. Videl pa sem, da majo nekateri čez nakakšno "safety" elastiko (trak), da drži bidon notr.

Mogoče pa narobe nosim tale pas od LM. Preveč na bokih, morda, če bolj dvignem in stisnem, pa da je flaša zadaj na hrbtu, ne bo tako skakalo. Zraven je zapiralo, tako da flaša težko ven pade, meni je samo enkrat poskušala, pa takrat tega nisem imel dobro zapeto.
 John Wayne
muc napisal/-a:In kje si nabavil ta pas?
Se mi zdi, da vem o čem govoriš, ker sem glih v nedeljo v naših koncih videl tekača z takim pasom...sem mislu, da ima "bombe" za pasom..k Boško Buha... :lol:
Kaj pa pas podoben za bidon z razliko v tem, da ima vodni meh zadaj?mnenje?!
po moje vsaj ne skače tolk..

Nabavil sem ga v Hervisu pred nekaj meseci. Dobra ti je tale o Bošku Buhi in njegovih bombah, a metoda se pri meni dobro obnese :)

Svoj pas za bidon sem pa poskusil nositi na razne načine, okoli pasu spredaj, zadaj, ob strani, pa diagonalno spredaj, zadaj in ob strani, a nobeden od načinov mi ni uspel tako, da bi lahko normalno tekel in ne izgubil flaše.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA