prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 marčni zajec
obračam se na vas s vprašanjem, če je mogoče kdo imel podoben primer:
imam ene tri leta star polar 625. (ni več v garanciji). ura je vedno normalno delovala, včeraj se mi je display izklopil, danes zjutraj pa se je na displayu pojavil napis "memory failed". baterija je v redu, skoraj nova, po teku pa tudi podatke brišem, tako da se ni zabasal. tudi če uro resetiram ni spremembe. ima mogoče kdo kake izkušnje s tem, ali ni druge kot servis?
hvala
 ton
Meni je mrcina (725) 'počepnila' pred kakim mesecem, se veselo resetirala na nek absurden datum 2004 ob 10:00 ob vsaki sapici, sleherno shranjevanje treningov jo je preveč obremenjevalo, celo oddajnika ni več 'slišala'... in sem jo včeraj odnesel na novi servis v Urco pod Kozolcem s priporočilom 'poceni popravite ali obdržite, Garmin in Suunto sta prav lična'.
Neverjetno: čez eno uro so me poklicali, da je bila res samo baterija (in nekaj na zadnjem pokrovu) in za 25€ lahko dobim nazaj zverino v polni pripravljenosti.
Ker sem skeptičen, bom seveda poročal, ali se ni škart samo potuhnil, tebi, Zajec, pa svetujem isto pot.
Uporabniški avatar
 mitjas
Podobno težavo z resetiranem ima tudi moja 725-ka :? Resetirata se sicer na srečo le ura in datum, pogostost ponavljanja pa je naključna. Sem pa na ta račun izgubil par treningov in tudi letošnjo Franjo... :(
Baterija je še originalna, se pravi stara dobri dve leti, na sami uri pa še ni oznake, da bi jo bilo fajn zamenjat :roll:
 ton
Nadaljujem z izkušnjo: ravno sem od Urce, kjer pa so moje navdušenje nekoliko pogasili z: "Samo v vodo pa s tole nič več." Čakte, kako ne v vodo? A ni bil to najhujši triatlonski model svojega (kreh, res je že par let) časa?
Ej, urar se je začel od zadaj tako dreti, da sem najprej mislil, da se mi obeta en fejst pretep (jaz pa brez pulz metra!) Na koncu sva se strinjala, da imam pa res hudo uro, da je zdržala toliko vremenskih premen in še agregatnih...
Skratka zdaj mi bodo zamenjali še sprednji del ohišja (44€), da bo 'nekaj časa tesnilo'... in od darila moje drage bo ostal samo še pašček...
Uporabniški avatar
 marčni zajec
da bi potem v mojo uro kje voda prišla in da je zato crknila?
res sem pred tem prišel s kolesarjenja in sem si kar pod pipo roke umil in glavo zmočil. takrat je ziher voda po uri tekla. ampak sem z njo že dostikrat plaval in nikoli ni bilo nič narobe. bo zgleda treba kakemu mojstru v roke dat naj pogleda.
Uporabniški avatar
 RoKo
Tudi meni je ravno danes crknila. Verjetno bo voda, ker jo nisem snel pred tuširanjem, kar sem dosedaj počel, vse od menjave baterije naprej. Zvočni signal deluje, najprej je zginila ura, ostal je le napis "FILE", zdaj pa še tega ni. Jutri jo dam malo na sonce, da vidimo, v najboljšem primeru novo tesnenje, če ne kaj več. :? :?
Uporabniški avatar
 RoKo
RoKo napisal/-a:Tudi meni je ravno danes crknila. Verjetno bo voda, ker jo nisem snel pred tuširanjem, kar sem dosedaj počel, vse od menjave baterije naprej. Zvočni signal deluje, najprej je zginila ura, ostal je le napis "FILE", zdaj pa še tega ni. Jutri jo dam malo na sonce, da vidimo, v najboljšem primeru novo tesnenje, če ne kaj več. :? :?

Po 8 urah, toliko je bila izposlavljena direktnemu soncu ura dela normalno. Do kdaj, pa bomo vidli. Če jo bo vsak švic prizadel bo letela čez balkon. :--

Kaj pa ji urar lahko naredi, razen očisti in posuši razstavljeno po delih?
Uporabniški avatar
 marčni zajec
včeraj je spet normalno delal. zvečer sem šel na tek in je tudi vse funkcioniralo. ko pa sem izključil štoparico in potem preklopil nazaj na uro, pa se je spet obesil in pojavil se je napis "memory failed". je že nekje na pošti in v ljubljano na servis pa da vidimo kaj bodo rekli tam.
 ton
Moja zdaj dela, čeprav sem malce skeptičen. Sem pa jo nesel še enkrat nazaj, ker je vztrajala na 'memory full' in smo se potem malo prekljali, ali sem ali nisem rekel, da ničesar ne shranjuje... No, konec dober in če je bilo 80€ dovolj za baterijo, celotno ohišje s tesnili in nov pas (brez oddajnika), bom povsem zadovoljen.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
meni so nekaj omenjali integrirano vezje in 180 EUR.
v tem primeru leti ura v kanto, pas, dva speed senzorja za bicikl in foot pod pa poklonim prvemu, ki mi plača pir.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
evo: zamenjali so neko ploščo s kontakti in baterijo, ker se je zaradi napake popolnoma spraznila. zdaj dela, ampak ne morejo zagotovo trdit, da je samo to. če ne bo v redu, je pa treba vse vezje zamenjat, tisto pa stane 180 EUR. menjava baterije in tiste plošče me je stala 25 EUR. če bo delalo super, če ne pač bog pomagaj.
moram pa pohvalit "urca" servis v ljubljani. v torek sem poslal, včeraj so porihtali, do danes so še zadržali uro tam, da vidijo kaj se dogaja, danes pošljejo nazaj. pa še zelo prijazni so.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA