prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Včeraj - in predvčerajšnjim - smo delali en krasen protokol, ki odlično ponazori bistvo CrossFita. Potrebno je najprej narediti 30 globokih počepov zadaj z bremenom, katerega teža je identična tvoji telesni teži, nato pa se takoj pognati v tek - originalno 1 miljo, mi smo (zaradi ugodnejše logistike) delali nekje 1400 m. Štopa se skupni čas.
Najboljši rezultat med moškimi (počep 100% TT - 82.5 kg): 10.01.
Najboljši rezultat med ženskami (počep 100% TT - 65 kg): 14.35.

"Lift heavy, run fast."
 JAG
Slišati je zanimivo, je pa res da 60 € mesečno ni malo...
Predvsem mi pa manjkajo kakšna poročila, izkušnje nekoga ki se je tega udeležil ali to dejansko izvaja.

A je kdo med nami?

lp
Fredy
Fredy,
predvidevam, da mene ne šteješ zraven (kajti izpolnjujem oba kriterija - prakticiram to vadbo in sem "med nami").
Morda se ti bo še kdo drug oglasil tu na forumu (ne vem, koliko sledijo tej temi), drugače pa, če imaš račun na fejsbuku, lahko povprašaš tudi tukaj, prav tako pa si prijazno vabljen, da se oglasiš na katerem izmed treningov - morda bo ta vtis še najbolj pristen. Meni osebno se zdi, da je v poplavi "novitet" na področju vadbe včasih težko med njimi razlikovati, ne da jih prej sprobaš, mislim pa, da je ključen dejavnik vtis, tega pa si najbolje ustvariš v živo.

Drugače pa CrossFit lahko vsak izvaja tudi sam ali v skupini prijateljev, potem ko obvlada nekaj osnovnih načel oblikovanja oz. prilagajanja težavnosti vadbenih protokolov ter pozna pravilno izvedbo vaj.

Vsekakor se oglasi, pa lep pozdrav! :)
 JAG
Oj katka, brez zamere, samo saj veš kak je. Vsak svojo robo hvali, jaz sem pa že po naravi skeptik :). Še tisto kar sam vidim, moram 2x preveriti :roll:

Mogoče pa se ob priložnosti res oglasim na kaki probi, nikoli se ne ve.
Hvala zaenkrat

lp
Fredy
Oh, absolutno se strinjam s teboj. Menim tudi, da smo si CrossFit klape med sabo lahko precej različne, lahko da ti bo ena všeč in bližje po vrednotah, ki jih goji, druga pa mimo. Zato sem tudi omenila svojo izkušnjo in je ne smatram kot "samohvalo". Pač, eni se najdejo v tem, drugi morda ne.

Drugače pa me lahko povabiš tudi v svoje loge, če se vas zbere pet, šest, in mi častite povratno za vlak, pridem narest kakšno uvajalno urico. Dobre stvari je vredno deliti. :)
Zelo zanimivo! :clap:

Že nekaj časa se spogledujem s CrossFit vadbo. Nekateri dosežki posameznikov, ki so zelo dobro dokumentirani tudi v videih na spletu, so preprosto neverjetni. Tudi, ko tu in tam pogledam kakšnega s CrossFit Games, si rečem samo :cast:

Kar pa me še vedno ne prepriča, je teza, da lahko s tem načinom treninga, postanem boljši vzdržljivostni športnik (v mislih imam tek na dolge proge ter pol-ironman in ironman triatlon). No, ker rad eksperimentiram, se vam morda kdaj pridružim in jo preizkusim na sebi... Do takrat pa lep pozdrav in veliko dobrih treningov želim!
zigzag napisal/-a:Zelo zanimivo! :clap:

Že nekaj časa se spogledujem s CrossFit vadbo. Nekateri dosežki posameznikov, ki so zelo dobro dokumentirani tudi v videih na spletu, so preprosto neverjetni. Tudi, ko tu in tam pogledam kakšnega s CrossFit Games, si rečem samo :cast:

Kar pa me še vedno ne prepriča, je teza, da lahko s tem načinom treninga, postanem boljši vzdržljivostni športnik (v mislih imam tek na dolge proge ter pol-ironman in ironman triatlon). No, ker rad eksperimentiram, se vam morda kdaj pridružim in jo preizkusim na sebi... Do takrat pa lep pozdrav in veliko dobrih treningov želim!

Hvala za komentar, lepe želje in - dobrodošel. S septembrom uvajamo sobotni odprti trening s prijatelji, ki se bo nadaljeval s piknikom, kar bo gotovo fajn priložnost za spoznavanje, druženje in debato o tem in onem.
Facebook skupina CrossFit Plamen danes šteje 199 članov in tule je naše majhno povabilce:
včlanite se v skupino in vanjo povabite še svoje prijatelje. Če do 1. septembra dosežemo številko 300, bomo izmed vseh, ki boste želeli, izžrebali dve imeni, ki dobita kot darilo uvajalni tečaj CrossFit vadbe v septembru, izmed vseh, ki niste iz Ljubljane, pa bomo izbrali eno ime / ekipo / kraj, kamor pridemo prostovoljno izpeljati nekajurni tečaj osnov CrossFit vadbe. Velja? :)

:laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA