prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
Za kolo je najbolj praktično imeti kakšen nosilec za krmilo.
Je dosti bolj pregledno in praktično.
Garminov nosilec je tale: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=11078
Sicer pa ura paše tudi na polarjeve in podobne.

Priporočam pa še senzor za hitrost in kadenco GSC 10:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1266
Podatki o razdalji pri kolesarjenju bodo veliko bolj točni. Software za FR 405 je narejen tako, da ko zazna ta senzor, snema opravljeno pot preko GPS, razdaljo pa meri s senzorjem.
 skorc
flister napisal/-a:@Orfej:
Pri standardnih treningih (po ustaljenih progah) bi dejansko zadostoval foodpad (bolj odziven, tudi bolj točen od gps-ja). Poglej modele FR50, FR60, ...

Utemelji ali pa pa priznaj napako. Tako GPS kot "footpod" imata specifirano enako napako meritve, torej +/- 3%. V teoriji bi morala stvar delovati enako dobro, oziroma enako slabo. Moje izkušnje pa kažejo, da mi je "footpod" kazal tudi do 10% preveliko razdaljo (pri tekih nad 50 km) medtem, ko mi GPS kaže kvečjemu 1% premalo. Tu je potem še podatek o višini ki ga "footpod-i" ne ponujajo, pa prav tako ni zanemarljiv.

Standardni treningi po ustaljenih podlagah? Mhm, vse mogoče kalibracije in nastavitve na "footpod-u" niso kompenzirale merilne napake na 10 km makedama. ;)

Mimogrede če že poslovenjamo izraze za tuje v.t. igrače. To kar sem komentiral se imenuje "footpod" zato, ker se namesti na nogo in "foodpod", ker ga običajno ne nameščamo na hrano. ;)
Uporabniški avatar
 flister
Food pot ali foot pod važno da se razumemo a ne? ;)
Če pravilno skalibriraš 'futpot', za bit preklemano natančen. Primer: Če maš nastavljen npr. intervalni trening na razdaljo 1km, boš opazil na isti progi, da vedno konča na isti točki. Pri GPS-u je to odvisno od 'vremena'. Sicer koga briga +-15m, hotel sem samo povedat, da je včasih foot pod dovolj. Pa še odzivnost pri spremembi hitrosti je hitrejša in graf bolj 'zglajen'.
 skorc
No, če si ga spravil na +/- 1,5% je res dobro. Jaz spadam med "uber-pronacijske kriplne" in je bila tretja komponenta pospeška preveč izrazita in preveč nedefinirana, da bi jo bilo mogoče uspešno kompenzirat.

Me je pa jezilo, da mi je foot-pod kazal vedno preveč in sem bolj zadovoljen s tem, da mi GPS kaže vedno premalo. Na tekmah pride bolj do izraza, če imaš v glavi, da si počasnejši kot pa dejansko si. :)
 DrejKa
MojNoviGarmin me že par dni spravlja v obup. :|

Nikakor ne morem ne znam prenesti podatkov na svoj PC. Naložila sem potreben software (Garmin ANT+, Garmin Training Center, tudi SportTrakcs sem poskusil v upanju, da sem pri TCju kje pogrešila z driverji), pa nič!
Status je nasleden:
- na Garminu mi napiše, da prenaša podatke...in jih prenaša in prenaša in prenaša....
- ko na TC kliknem uvoz podatkov, mi napiše, da so bili podatki uspešno prenešeni, hkrati pa jih ni nikjer! Empty!
- na SportTracks mi začne vzpostavljati povezavo z Garminom, pa je ne vzpostavi,..
- na ANT je takole: Connection status: to Garmin 405, Data transfer status: establishing connection, Pending transfer to device: Garmin 405

Priznam, da sem večidel tehnično - računalniški bizgec :bum: in po mojem ponavljam isto napako, ampak ne vidim kje in kako.

Help? :--(
Uporabniški avatar
 flister
Kaj seznanjenje (paring) ti je naredilo ok?
Mej uro dovolj blizu računalnika (3m), izključi kak blueetooth dongle (če ga maš).
Probaj na uri dat "force send" ....
 DrejKa
Ura je poleg kompa.
Bluetooth dongle - sem morala najprej poguglat. :D A brezžična miška šteje?

Hm, kako pa preverim, če mi je paring naredilo v redu?
Uporabniški avatar
 flister
Važno da nimaš ANT+ dongla in še katerga drugega čisto skupaj - sicer če je ura čisto blizu ne bi smelo bit problema.
Poglej (desni klik) na ANT+ agentu in "device setings". Notr mora biti ime tvoje ure.
Drugače jo od tam odstrani in naredi še enkrat paring - mogoče je pa šlo takrat kaj narobe.
 mricy
V device settings poglej če imaš klukico v send my data to gtc, če pa še to ne bo pomagal pa poglej na garmin.si tehnična podpora, poklič, so zlo prjazn, pa ti bodo svetoval kaj ti je za nardit
Uporabniški avatar
 Jure Skraba
Ko prvič začneš prenašati podatke, moraš napravi (PC in Garmina) seznaniti (pair). To sicer lahko storiš tudi kasneje, tako da z desno tipko klikneš "medvedka" v opravilni vrstici in nato Pair with new devices > Enabled oz. Device Settings. V vsakem primeru te Garmin med seznanjevanjem vpraša, ali želiš potrditi to povezavo (tu moraš preveriti zaslonček na uri, saj po določenem času ta postopek prekine in naprave ne seznani z računalnikom). Na uri pritisneš gumb Start (Enter/Yes) in s tem bosta računalnik in ura povezana. Šele potem bo Garmin začel prenašati podatke v računalnik in obratno.

Če seznanjevanja ne opraviš, bo samo prenašal in prenašal, prenesel pa nič.
 skorc
Ista težava po letu dni uporabe. Pregledal vse živo na netu, pa ni bilo pametnega odgovora. Na koncu sem ugotovil, da je bilo na uri izključena povezava z računalnikom. Trening po dežju, z vključenim okvirčkom je terjal svoj davek.

MENU -> Nastavitve -> ANT+ ->Racunalnik -> Povezovanje -> Vključeno
-II- ->Vključeno -> DA.

Če imaš to vključeno pa omogoči še funkcijo "Vsili posiljanje".

Potem, ko ti bo prenesel podatke na TC oziroma Connecta ti bo to funkcijo ponono izklopil, a bo stvar delovala naprej.

Očitno je v SW neki "bug", ki ga ob določenih pogojih zmede.

;)
Uporabniški avatar
 raf
čist tako me zanima ali obstaja funkcija na 405, da bi izklopil obroč med samim tekom, oziroma takrat, ko ga vklopim med tekmo ali treningom. zadeva me niti ne bi motila, če bi bilo vedno suho vreme, ampak se mi dogaja, ko začne deževati,da se obroču zmeša, in mi kar sam od sebe začne prestavljati na druge podatke, oziroma se kar preklopi v druge menije.skratka zadeva na koncu celo izmeri pravi čas, ampak je moteče, ker z mokrimi rokami težko dobim nazaj pravi meni, ker med tekom me zanima tempo in razdalja ter čas in ne višinci pa zgodovina oziroma koliko je do cilja in te fore.
 DrejKa
Hvala vsem predloge in odzive!

Stestirala sem vse možne variante in ni delalo nič! :evil: Kljub temu sem po današnjem teku še enkrat izklopila in ponovno vklopila povezavo na Garminu (Menu, Nastavitve, ANT+ etc.) in kar naenkrat je MojnoviGarmin začel piskati in sporočati, da pošilja podatke in tokrat jih je res! Pojma nimam zakaj in kako, ker sem zagotovo to isto varianto poizkusila že nekajkrat prej...

Tole je izven dosega mojega razumevanja, ampak enkrat bom zadovoljna tudi s tem!
"If you don't believe in any kind of magic or mystery you're basically as good as dead." Einstein
:wink:
DrejKa napisal/-a:Tole je izven dosega mojega razumevanja, ampak enkrat bom zadovoljna tudi s tem!

Tehnika :wink:

DrejKa napisal/-a:"If you don't believe in any kind of magic or mystery you're basically as good as dead." Einstein

• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA