prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Najprej en lep pozdrav vsem forumašem!

Vem da odpiram že 100x prežvečeno temo, ampak nikjer nisem našel primerjave (če se jih sploh lahko primirja med sabo) med foot pot-om in GPS-jem. Zakaj sploh primerjava?
Prihajam iz dokaj razgibane pokrajne (Brkini) in ker tečem večinoma po makadamskih, gozdnih cestah, po dolinah in hribih; tam kjer imajo težave garminove navigacijske naprave, po izkušnjah vas uporabnikov foruma močno dvomim v pravilno delovanje senzorja G1.

S tekom se ukvarjam zgolj rekreacijsko. Ponavadi tečem med 10 in 20km odvisno od časa in volje.
Ponavadi tečem po makadamskih poteh ali gozdu, ker pa študiram v Ljubljani, pa čez leto v Tivoliju... skratka čim bolj se izogibam asvaltu.

Po nekajdnevnem surfanju po netu in prebiranju foruma sem se nekako odločil za polarja,
ne pa garmina, najbolj me je zmotilo polnjenje ure in problematika z zamenjavo baterije.

Ker sem še študent in rekreativec sem buget omejil na 200€, nekako nism prstaš teh hofer poceni varjant, zato ker mi ni smselno najprej kupit uro za 20€ čez pol leta pa za 100€.....

Zanima me kako ste zadovoljni z enim ali drugim senzorjem; prednosti, slabosti...
dilema je velika saj se zavedam tega, da oba senzorja nista perfektna in imata oba kar nekaj težav.
oj,tako iz prve roke,imam rs300 z G1,urca fajn,mi da še preveč podatkov-sploh takrat ko sem bolj lenobna :lol:
zdaj pa resno,G1 gosto drevje v gozdu nisem preizkusla-sem z obale in nič kaj prida gozdov ni,zato mi ne nagaja, po mestu pa tudi ne tečem.
footpod pa uporabljam,če mojmu zmaknem-sploh ko mi zmanjka baterije :-- v g1- je kar požrešen..morda bi bil boljši G3-ne vem če je kompatibilen z rs300
lp
Živ.

Imel sem tako GPS g1 kot tudi foot pod in moram rečt da sem z foot podom bolj zadovoljen. GPS namreč v gozdu rad zgublja signal ki ga motijo drevesa, na odprtem pa seveda deluje brez problemov. Foot pod prav tako kaže dokaj točno (nekaj metrov odstopanja), ga je pa treba večkrat umerit in tudi ko manjaš obutev. Jaz ga ne, ker mi tistih nekaj metrov razlike ne pomeni kaj dosti, važno mi je da vem ali sem pretekel okrog 10, 15 ali 20 kilometrov, če pa mi naprimer pokaže na 10 km razdalji 10,12 se pa ne sekiram, ker pač ne umerjam vsakič ko imam drugo obutev. Prav tako foot pod kaže lepši graf (malo skakanja grafa gor in dol) in kaže tudi natančnejšo trenutno hitrost in tempo. Graf od GPSa pa je bil zelo koničast, vendar pa je povprečno hitrost kazal točno (recimo ob pritisku na gumb na vsak kilometer). GPS senzor lahko uporabljaš tudi na rolerjih, teku na smučeh, kolesarjenju (če imaš verzijo II, I meri samo do 30km/h). Kar se pa požrešnosti baterije tiče pa mislim da sta tam tam, mogoče je foot pod za kak trening bolj zmogljiv, je pa res da sem uporabljal različne baterije tako da točne ocene ne morem dat.

Če še rolaš, kolesariš, tečeš na smučeh ali si pohodnik, potem vzemi GPS, če pa samo tečeš pa foot pod.

LP
oj, zadovoljna z obema-če gledam samo tek,oz G1 je zelo natančen,grafi so dobri-sicer ne vem da bi bili koničasti,ima pa Vigor prav, glede ostalih športov in izbire med fp in gp-jem. Baterija v fp drži veliko dlje,v bistvu cel mesec s tekom vsak drugi dan od 40 minut dalje, a g1 mi jo spije po 8-10 urah-dajem notri tudi polnilne baterije.Ima dve stopnji nastavitve-ena od tega varčuje pri bateriji-profitiraš ene 4-5ur,ampak moraš preklopit med nastavitvami-ko ga prižgeš-tipka je precej občutljiva in mimogrede imaš drugo nastavitev,kar pa se pozna samo na porabi baterije.
Od četrtka naprej bom na Pokljuki 10 dni,tako da bo tudi gozd in hribi pošteno preizkušeni :clap: . Aja pa še to,G1 ne kaže nadmorske višine,samo pretečeno ali prehojeno pot.
lp
Uffff :)
hvala za pojasnila :clap: sedaj mi je stvar nekoliko bolj jasna.
Še vedno sem v dilemi kaj uzet ampak nekako se bolj nagibam k G1, ker je boljše met nekaj na roki kot na nogi :?
Obala bi se dalo zment za kakšno poročanje?
lp eddie
Lahko poročam,ko pridem nazaj-če ni prepozno,kar pomeni 13.8. :wink: vmes nebom nič na netu..samo smrekce, borovnice, kislo mleko in kar nekaj vrhov..pa za tek se bo tudi kaj časa našlo!
lp
No pa je konec dopusta :-- ,urca preizkušena po smrekovih gozdovih in večjih vrhovih-pot do tja pa gre na začetkih skozi gozd, nič problemov,še sama sem začudena..Ja Pokljuka in okoliške gore so res lepe, Črna prst, Viševnik,Pokljuška učna pot in Tosc.. Hja, večkrat zmanjka signala v Kp :lol: kot pa tam zgoraj.
Imeli pa smo rs300x z g1 in rs400sd z fp in sunto t3c z fp.
lp
Mene pa zanima ali res polar g1 senzor meri le hitrost do 30km/h. Na polarjevi strani sem zasledil, da meri 0-199km/h, nekateri na forumu pa pravite, da meri le do 30km/h.
Pa še nekaj me zanima ali ura meri skupne km npr. letne, tedenske...
Hvala za odgovor.
lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA