Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Dragi tekači, gorski tekači in ultramaratonci.

V dneh, ki so za mano, smo si tako ali drugače delili korake. Pot, ki sem si jo zadala, ni bila enostavna, tako zaradi dolžine kot tudi neugodnih vremenskih razmer.
Možgani so le redko lahko zajadrali "na pašo", saj sem po meni neznanih terenih morala skrbno bedeti nad markacijami, ki so mi kazale Pot. Edino, ko sem bila v vaši družbi, prekaljeni spremljevalci, sem lahko hodila in tekla brez skrbi. Hvala tudi vsem, ki ste me pričakali na Poti in oskrbeli s hrano, ki sem je sicer vajena in mi je v hribih res manjkala.
Korajžne ženske tekačice - Pot se očitno da premagati "po moško", v manj kot dveh tednih, tako da komaj čakam, da se bo še katera lotila tega projekta. Vedite, da vam bom trdno stala ob strani in razkrila vse pasti, ki v hribih prežijo na nas, predstavnice nežnega spola!

Če o tem že razmišljate, naj kar na začetku povem, da se ne smete bati teme, dežja, megle, snega, močnega vetra ... pa krav, bikov, kozorogov, medvedov (no ja) ... vsaj približno vam mora biti blizu plezanje po takotako zavarovanih poteh ...

Meni na tej Poti, dolgi menda 800 km, sploh ni šlo za doseganje rekordov. Smisel je bil en sam - dodobra spoznat naše čudovite gore od Maribora do Ankarana, in uživat ob tem, kaj telo zmore. Iz dneva v dan. Od negotovega začetka do sladkega konca.
Ko veš, da boš premagal vse pasti, ki jih nastavi vsemogočna Mati Narava. Nikoli ne bom pozabila trenutka pod Krnom, ko sem čisto trda in mokra prestavljala korake in se zaradi zmrznjenih rok nisem mogla sleči. Ko sem se "kar v hlače", je bilo med nogami kakšno minuto prijetno toplo. Takrat sem si rekla - ni še konec z mano, saj čutim! Vam povem, kot za stavo sem drvela med ledenimi kapljicami, takrat sem bila prepričana, da je ni ovire, ki bi me zaustavila na Poti. Čeprav se mi je čokolada, ki sem jo dala v usta že na začetku dneva, zaradi mraza še ob desetih valjala med zobmi.
Ooo, seveda, preprek je bilo polno, a v zadnjem delu sem jih reševala z vašo pomočjo, dragi kolegi tekači. Hvala prav vsem!

Sedaj pa vabilo :D
Vse podrobnosti s Poti vam bom razkrila v nedeljo, 8. avgusta, ob 16. uri. Pridite v Mošnje! Bo veselo in tudi slastno :wink:
Le najavite se prosim, na tel. št. 041 71 90 11.
Tekaški pozdrav!

Ruth

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA