Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 lenči
Uroš, jaz imam nekaj moških in ženskih modelov za sabo (ker pač ženskih številk ni tako veliko na izbiro) in sem ugotovila, da so moški modeli pri isti številki vseeno malo drugače narejeni - širši spredaj in tudi v petnem delu malenkost pa tudi prednji del je malo višji. Imam pa Asics, Nike in Brooks. Zatorej sedaj vseeno raje uporabljam ženski model. Pri univerzalnem pa se mi zdi, da so vseeno bolj delani po moškem modelu, tako opazne razlike pa ni bilo. Vse to velja za normalne velikosti in širine, nisem jemala širših ali ožjih modelov. Toliko iz mojih kratkih izkušenj :wink:
 skorc
V nekih brošurah sem zasledil, da je razlika v anatomiji med moškim in žensko in je zaradi tega potreben drugačen copat.

Sam si tega sicer ne znam najbolj predstavljat... homo sapiens je menda poznal samo dva tipa nog - levo in desno. Menda ni ločil med moško levo in žensko levo ter nasprotno varianto.

Morda pa imajo ženski modeli prste malo gor dvignjene in pod prsti malo močnejšo oporo, da kakšno z velikimi joški ne bi na nos prevagalo? :lol:
Uporabniški avatar
 natasa
skorc napisal/-a:
Morda pa imajo ženski modeli prste malo gor dvignjene in pod prsti malo močnejšo oporo, da kakšno z velikimi joški ne bi na nos prevagalo? :lol:

:rol: :rol: :rol:

Škoda, da nisem med njimi bi ti povedala kakšne so izkušnje :-- !
Uporabniški avatar
 Tatjana
Pri Skylonkah pa ni nobene razlike med moškim in ženskim modelom. Imam dvoje ženske in ene moške, pa so povsem enake po dolžini in širini. Tudi občutek med tekom je pri vseh treh enak.
dexi27 napisal/-a:Ma priznaj, da so rdeče hitrejše :wink:

Vsekakor zaradi valovne dolžine rdeče barve :wink:

Ma ja ker sem gledal da majo na wigglu dosti ženskih na razprodaji (kaj a nič ne laufate?!?!?!), moške modele pa samo še številke za odpis, razen če cirkularko v roke pa gremo (da neboste mislili da se to ne dela!)
:mrgreen:
Uporabniški avatar
 Pyrexia
Ženske imamo ožja stopala kot moški, zato so tudi tekaški copati temu primerno ožji.

Pa da še jaz vprašam za mnenje o svojem potencialnem nakupu. Namreč, odločam se za NIKE LunarGlide+
http://store.nike.com/us/en_us/?l=shop, ... gid-239442

Sem supinator in imam vsa obuvala zdrajsana na zunanji strani noge. Iskalnik primernega copata mi je navrgel zgornji model za primernega. Tečem večinoma po asfaltu, nekaj malega po gozdnem terenu. Je to pravi model za moje potrebe? Hvala
Če ti leže vsekakor. Kot drugo so Nike močno blaženi (vsi modeli ki sem jih kdaj dal na noge), kot da bi po oblaku tekel, meni to ne sede, rad imam občutek podlage.
Zato dobra izbira glede na podlago po kateri tečeš. Res so super lahki, ampak blaženje pa je boljše kot pa pri kakih 300+ gramskih, ne vem pa kako je z njim na dolgi rok!

Lp

Uroš

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA