Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

maca napisal/-a:Meni se pa zdi kar visoka štartnina.
Kakšen bo pa zrak v tunelu?

Za zrak v tunelu bomo poskrbeli v največji možni meri: dve uri pred štartom bomo začeli tunel maksimalno zračiti, in sicer v smeri teka, tako da bo tekačem to celo malo v pomoč. Sicer je pa tunel dolg le 400m in ne bi smelo biti sile...
Bojan Ambrožič napisal/-a:
maca napisal/-a:Meni se pa zdi kar visoka štartnina.

Meni pa se zdi ZELO visoka štartnina - sploh za bogih 10 km. Razumem da je 20 € za kak SAM ali pa GM4O. Za en ravninski tekec (in to celo v krogih!!!) je pa 23 € just to much! OK, razumem da so stroški organizacije visoki, ampak če ne uspeš s sponzorji pokriti dirke, jo pač ne imej.

Vseeno pa se čudim kako recimo medicincem uspe v Ljubljani organizirat tako super dirko in to popolnoma zastonj.

V Sloveniji z organizacijo množičnih športnih dogodkov praktično NIHČE nič ne zasluži, tega se zavedajte. Vsak organizator postavi takšno ceno, da se pri pričakovanem številu udeležencev stroški približno pokrijejo in če bo tekačev manj kot tisoč, lahko na hitro izračunate, kak minus bo.
Če je komu to preveč za tako traso v središču ene najlepših evropskih prestolnic, pa naj pride recimo v petek in pripelje svoje otroke (do 12 let) na zabavne (brezplačne) teke Povodnega moža, ki so na sporedu že 5. leto. Otroci dobijo nafilane vreče, da ne morejo sami nosit...
Zanimiva debata...se mi poraja kr nekaj vprašnj.

Kdo od komentatorjev je že kdaj organiziral kako prireditev?
Odg.: verjetno nobeden
Kdo od vas sploh ve kako se pridobivajo sponzorska sredstva za takšne prireditve?
Odg.: verjetno je tudi odgovor na to vprašnje isto ...nobeden
Kdo od vas je vprašal kaj se dobi za ta denar?
Odg.: Nobeden, ker to sploh ni debata ker je enostavno predrago. Darilna vrečka je več vredna ko štartnina...
Kakšne so cene za podobne prireditve v Evropi?
Odg.: nobeden pojma nima ... poskusite http://www.google.com

Pa za konec še en star slovenski pregovor: Le čevlje sodi naj kopitar!

Lp
dolmar napisal/-a:Zanimiva debata...se mi poraja kr nekaj vprašnj.

Kdo od komentatorjev je že kdaj organiziral kako prireditev?
Kdo od vas sploh ve kako se pridobivajo sponzorska sredstva za takšne prireditve?
Kdo od vas je vprašal kaj se dobi za ta denar?
Odg.: Nobeden, ker to sploh ni debata ker je enostavno predrago. Darilna vrečka je več vredna ko štartnina...
Kakšne so cene za podobne prireditve v Evropi?

Lp

Tudi meni je zanimiva ta debata. Ker vprašuješ odgovarjam.
Sem rojen Ljubljančan in imam rad svoje mesto. Pa vendar ne dam 23 € za takšen tek. Bom nevedel razloge.
Tek mora biti dostopen za vse in namen takšnih prireditev naj bi bil, da pride v Ljubljano čim več ljudi, ki se bodo z dobrim občutkom vračali iz našega mesta. Ne pa da jih olupiš za 50-100€. Kaj pokaže račun, če se pripeljeta dva iz Postojne, Celja ali Jesenic na tek? Mislim da mesečni dodatek za malico pri plači. Kakšne plače imajo pa po evropi? Ali je takšen tek v glavnem za petičneže? Če se pa dela tek za poživitev mestnega jedra, potem pa naj se pripelje atletske klube.
Pa še to. Na tem forumu so v glavnem pozitivni ljudje, verjemi mi Dolmar. In če napišejo, da je cena previsoka to gotovo drži in s tem ne mislijo rušiti prireditve. Marsikdo iz tega foruma je že organiziral kakšno prireditev (ali pa je sodeloval pri tem), o sponzorskih sredstivih v najbogatejšem mestu v Sloveniji ne bi, darilna vrečka ni merilo za ceno teka, (če ne dajte ceno 100€ v vrečko pa suhomesnatih izdelkov za 110€), itd.
Vsem, ki se boste udeležili teka iskreno želim veliko užitkov, jaz pa pridem na ljubljanski maraton, pa Dolsko, itd,...
Za konec pa še star slovenski pregovor, "Beseda ni konj"
dolmar, dobrodošel na forumu :D

Predvidevam, da si eden od organizatorjev.

dolmar napisal/-a:Kdo od komentatorjev je že kdaj organiziral kako prireditev?

Tvoj predvideni odgovor ni pravilen. Nekaj komentatorjev je že večkrat organiziralo kakšno prireditev. Dejstvo pa je, da se vsi udeležujemo tekmovanj tako v Sloveniji, kot izven naših meja in vemo kakšne so cene.

dolmar napisal/-a:Kdo od vas sploh ve kako se pridobivajo sponzorska sredstva za takšne prireditve?

Vsi tisti, ki smo bili kdaj zraven pri organizaciji prireditev, smo se srečali tudi s tem "problemom." Priznam, da je sponzorje dobiti težko, vendar je to problem organizatorja in ne udeležencev. V vašem primeru ne bo minusa, tudi če se nihče več ne prijavi (močni sponzorji).

dolmar napisal/-a:Kdo od vas je vprašal kaj se dobi za ta denar?

Verjetno bi tekači raje nižjo štartnino, kot polno vrečko.

dolmar napisal/-a:Kakšne so cene za podobne prireditve v Evropi?

Veliko polmaratonov v Italiji, na Hrvaškem, tudi Avstriji s štartninami od 10 do 15 EUR, v Avstriji 20. (nikjer pa še nisem videl za 5km razdaljo 23,00 EUR)

Za letos sem si dal sam omejitev, da dam največ 20 eur za prireditev. Ta torej zame odpade, razen če mi bo kdo štartnino prodal ceneje.

Ali ni smiselno, da tekaške prireditve ocenjujemo tekači?
dolmar očitno smo ti stopili na žulj. In prav je tako. Sam osebno imam taga cuzi muzi sistema rahlo dovolj. In pač ne grem. Ostalo mi bo nekje 5 tekov na katere zahajam in bom še prišel. Da me bo na vsakem koraku nekdo po domače povedano hotel na suho nategniti pa raje hvala lepa. Sorči pač naj vsak sam presodi kaj in kako. Lahko pa dragi tekači seštejete vse štartnine v tem letu,bencin... Pustimo pivo in hrano ter ostalo. Bo kar lepa cifra.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA