Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

marčni zajec napisal/-a:
dolmar napisal/-a:... Darilna vrečka je več vredna ko štartnina...Lp

in kaj je v njej tako vrednega?
(pa ne zdaj naštevat bonov za popuste v raznih trgovinah)

Še nikoli nisem šel na tek zaradi vrečke ampak zaradi teka samega. Saj ravno kaj pametnega notri pač ni. Štartnina in kaj za to dobiš: Domžalska 10ka - tekaška majica, ki je ravno prav in jo redno nosim pa še lepa,napitkov in ostalega kolikor ti srce poželi,tuširanje po teku... ali pa Blejska nočna 10ka. Dobro saj jih je še nekaj ampak sedaj sem se ravno na ta 2 teka najbolj spomnil. Fotrov tek spada ravno tako med te teke.
točno sem vedel da se boste "vpiknili v darilno vrečko" zato sem jo pa tudi omenil ker sem hotel slišati vaše mnenje o tem.
Definitivno da je darilna vrečka postranska zadeva, samo kolikor zadnje čase opažam, je to za večino udeležencev najpomembnejše (definitivno ne za prave tekače ki pridejo tečt ne pa po vrečko)
Imamo primere organizacije slovenskih tekov, ne bom jih imenoval ko se prijavijo samo da dobijo vrečko, tečt pa sploh ne gredo.
Pa pustimo to. Naprimer nočna desetka na Bledu je 20 Eurov če že primerjamo cene, verjetno vam je pa jasno da je organizacija same prireditve v Ljubljani v takem obsegu veliko dražja.
Pajo - vsi hobiji nekaj stanejo, to je vsem jasno
marčni zajec Napisal/-a:
in kaj je v njej tako vrednega?
(pa ne zdaj naštevat bonov za popuste v raznih trgovinah)

V darilni vrečki so stvari ki jih tekači redno uporabljate (žal ni suhomesnatih proizvodov za 110 Eurov)
tae Napisal/-a:
Veliko polmaratonov v Italiji, na Hrvaškem, tudi Avstriji s štartninami od 10 do 15 EUR, v Avstriji 20. (nikjer pa še nisem videl za 5km razdaljo 23,00 EUR)

Se definitivno strinjam, obstajajo tudi taki kjer lahko tečeš zastonj in pa taki ko imajo večjo štartnino. Definitivno se pa samih prireditev ne da primerjati med sabo ker vsaka ima neko posebnost.

Govorite da je veliko takih prireditev, da veliko jih je. Mi pa se trudimo da bomo naredili vsako prireditev kar se da maksimalno dobro, varno, prijetno in da je za vse poskrbljeno. Želimo da se udeleženci počutijo dobro in da so zadovoljni, kajti le to je maksimalno izpeljana prireditev, ki pa terja veliko truda in časa. Zavedati se pa morate da smo tudi mi ljudje ki opravljamo svoje delo, ki je na koncu tudi velikokrat volantersko, zato da izpeljemo prireditev po pravilih, ne pa da bi z njo na polno zaslužili ( kar je v današnjih časih itak nemogoče).
Sem pa vesel takšnih komentarjev ki ste jih napisali...

LP dolmar
Za blejsko nočno 10K sem plačal 16,00 EUR( lastni čip) in med drugim (kremna rezina, lučka...) za udeležbo dobil majico iz materiala, ki v športnih trgovinah stane 30,00 EUR ali več.
Kaj pa je v Ljubljani razen višjih plač dražje ?
Vitezi očitno delajo zastonj , enim pa je organizacija rekreativne prireditve očitno biznis.
V mesecu marcu smo tekli 1OK na Jesenicah ob občinskem prazniku za 2,00 EUR !!! :shock: Tek je bil v nedeljo dopoldne , ko bi bili organizatorji upravičeni poleg rednega zaslužka še do nedeljskega dodatka .
Nasprotujem oraganizaciji rekreativnih tekaških prireditev zaradi zaslužkarstva. :--
dolmar napisal/-a:Pa za konec še en star slovenski pregovor: Le čevlje sodi naj kopitar!

Pravzaprav to ni pregovor, ampak ne bodimo malenkostni. :D
Torej naj tekaške prireditve namesto tekačev ocenjujejo smučarji?

Ker je Ljubljana moje mesto, bi ne glede na predvolilno obdobje z veseljem tekla na takšnem mestnem teku po centru (Ljubljanski maraton žal skoraj ne gre skozi center mesta), ampak ...
Za blejsko nočno 10K sem plačal 16,00 EUR( lastni čip) in med drugim (kremna rezina, lučka...) za udeležbo dobil majico iz materiala, ki v športnih trgovinah stane 30,00 EUR ali več.

Ja sej o tem sem prej govoril...eni pač hodite na take prireditve če so zastonj ali pa je vložek 1:2

Nihče pa še ni povedal kaj bo v darilnih vrečkah za nočni tek...pa naj ostane še skrivnost, da pa malo izdam bodo pa športne zadeve za tekače v vrednosti...to pa še skrivnost
dolmar napisal/-a:Kakšne so cene za podobne prireditve v Evropi?

Na Vrbskem jezeru nas je nekaj plačalo štartnino za polmaraton v Palmanovi in sicer 10 eur. Tako je z večino tekov v Italiji, če pustimo ob strani večje maratone - pa še v Veroni nismo dali več kot 20 eur. Poleg tega se v Palmanovi teče en krog, kar pomeni, da je organizacijsko verjetno bolj zahtevno kot krog, ki je dolg 2,5 km. Po teku so na voljo tuši v neposredni bližini, testeninka in v darilni vrečki je zadnje čase vedno tekaška majica - eno leto smo dobili še zimsko izvedbo.

Sama se udeležujem več organiziranih tekaških prireditev in mi sama darilna vrečka ne predstavlja prioritete, če je tek dobro organiziran. Takšna štartnina, kot ste jo postavili je pa res občutno previsoka npr. na Ljubljanski maraton se bo mogoče prijaviti že s 17 eur :wink:
dolmar napisal/-a:

Ja sej o tem sem prej govoril...eni pač hodite na take prireditve če so zastonj ali pa je vložek 1:2

Nihče pa še ni povedal kaj bo v darilnih vrečkah za nočni tek...pa naj ostane še skrivnost, da pa malo izdam bodo pa športne zadeve za tekače v vrednosti...to pa še skrivnost

Glej - ti si prodajalec, člani TF pa kupci na katere ciljaš. Zato si tudi objavil vabilo na tem forumu, a ne? Če nam boš znal ponuditi to, kar pričakujemo, potem bomo prišli tudi na tvoj tek. Če pa se boš z nami kregal in nas prepričeval v svoj prav, pa verjetno ne...

Če hočeš imeti veliko udeležbo in si ugotovil, da hodimo na teke zaradi darilne vrečke, pa nam jo daj. Vsak ribič ve, da mora uporabiti pravo vabo, če hoče kaj ujeti...
klatez napisal/-a:Glej - ti si prodajalec, člani TF pa kupci na katere ciljaš. Zato si tudi objavil vabilo na tem forumu, a ne? Če nam boš znal ponuditi to, kar pričakujemo, potem bomo prišli tudi na tvoj tek. Če pa se boš z nami kregal in nas prepričeval v svoj prav, pa verjetno ne...

Če hočeš imeti veliko udeležbo in si ugotovil, da hodimo na teke zaradi darilne vrečke, pa nam jo daj. Vsak ribič ve, da mora uporabiti pravo vabo, če hoče kaj ujeti...

Jaz nisem objavil vabila na tem forumu jaz nisem prodajalec.
Nikogar ne prepričujem to ja zadnje kar bi počel , hotel sem samo razložiti zakaj takšna cena štartnine.

Jaz sem sicer proti nekemu obdarovanju ker to ni bistvo prireditve ampak organizatorji so se odločili tako. In mislim da večina ljudi ne pride zaradi "vrečke", hvala bogu....
Mislim da jim ni treba skrbet, da ne bo tistih 1000 ljudi. Močno dvomim, da se v ljubljani ne najde 1000 šminkerjev ki bodo z veseljem plačali 23 eur da se jih pač vidi (kuker se jih lahko na nočnem teku) in predvidevam da je to tudi ciljna skupina prirediteljev.
Jebat ga, tek je postal modna muha. Kr naenkrat so začel vsi laufat. Pred 10 leti so kmeti za mano z vilami laufal in me sprašval če res nimam kaj drugega za počet, pred 5 sem bil čudak ko se neki preserava, zdaj pa kr naenkrat vsi laufajo - al pa rečmo da razkazujejo nove patike in majčke. In folk pač to izkoristi... če ne drugač pa z 23 eur za 10km. Jih ne obtožujem. Upam pa, da se bo zadeva mal umirila in da bom na tekih spet srečeval tekače, ki jim tek pomeni kaj več kot pa razkazovanje...
Drugač pa... ravno tist termin rabim eno dirko za prevetritev... bemti... 23 eur pravte...
TatoSlo napisal/-a: ravno tist termin rabim eno dirko za prevetritev

Simpatična alternativa. http://povir.si//?show=content&id=45
Nekomercialno, prijazni ljudje in simpatični kraji. http://povir.si//?show=content&id=45
Trikrat ceneje po glavi odrasle osebe. Brez ostudnega napihovanja "vrečkarjev".
Predvsem pa gre na primorskem koncu za (družinsko) tekmo brez ekskluzivističnega omejevanja. In na Poviru ne bo političnega ozadja s predvolilnno županarsko kuhinjo. Za razliko od te ljubljanske prireditve, ki vodi skozi dišeči tunel in ponuja lep razgled na arhitekturo realsocialitične tunelogradnje in na tajkunarsko betoniranje "Potemkinovih vasi". Kajpak tik pred volitvami.

Ampak. Vsakemu svoje.
ma ko berem tele forume,..
a res ne gre brez obsojanja, predalčkanja, (1000 šminkerjev, ki bodo plačali štartnino) in na koncu še političnega golaža, tajkunov in ostale navlake...
in nenezadnje,.. če bi bil tek zastonj bi verjetno prišel marsikdo od vas, ki se sedaj na tak ali drugačen način pritožujete nad štartnino.
zakaj torej toliko negativizma?

nenazadnje je super, da se je nekdo odločil organizirat vsaj za moje mnenje atraktivno prireditev.
se pa strinjam, da je štartnina visoka ampak to se lahko pove tudi na bolj kulturen, predvsem pa konstruktiven način.

lep dan.
medved pu... (sori sam mi gre na smeh)

Obsojanje, predalčkanje...

s spadaš v uno sekcijo imenovano "ovčice", kjer je vsako mnenje z rahlim odklonom že razlog za sežig na grmadi?
Torej predvidevam da si človek, ki gre v trgovino, vidi da stane kruh npr. 15 eur in reče ah.. tak pač imamo in odšteje denarce?
Ampak stavek: "in nenezadnje,.. če bi bil tek zastonj bi verjetno prišel marsikdo od vas, ki se sedaj na tak ali drugačen način pritožujete nad štartnino."
je pa čisti zaklad. Ugotovil si naslednje: mi se bunimo ker je štartnina 23 eur, če pa štartnine ne bi bilo... emmm... no.... potem... emmmm.... v glavnem.... potem .... potem bi se malce težje bunili da je štartnina 23 eur ker je pač ne bi bilo. Brihtna glavca, ni kaj.
O šminkerjih pa... če bi res laufu in to ne samo dva meseca pred morjem, bi vedu o čem govorim. Če ne veš pa laufaš, potem ne gledaš okrog sebe... al pa... no pač spadaš v to sekcijo. Ki jo pa ne obtožujem, samo opazujem. In ja.. priznam.. včasih je tut čist fino videt novo kolekcijo na kakšni mični tekačici.
Drugače pa.. forum je rahlo neformalen način komuniciranja... une ala Spoštovani gospod prireditelj... lahko pa ti kr na njihovo pošto pošleš...

aja pa btw... pisarija je ozirajoča na moški spol zgolj in le po naključju.
ah,..
ne nisem človek, ki bi odštel 15 EUR za kruh,..
in tudi nisem človek, ki bi druge sodil po njegovem nicku, oziroma po samo po nekaj vrsticah napisanega teksta ugotovil, da nekdo teče samo dva meseca pred morjem ter da je pač sam tak šminker, kakor vsi tisti v svojih najnovejših nike/adidas/itd kolekcijah, ki jim je tek poza in nima pojma kako mi PRAVI tekači tečemo že celih 10 ali pa še kakšno leto več nazaj. oziroma še od takrat, ko smo na policah lahko izbirali med Borovom ali dvema modeloma Adidas superg,..

Čeprav je stvar neformalna oziroma tudi če se "buniš" še vedno lahko to narediš na kulturen in konstruktiven način. Pa tudi nikogar ne obsojam oziroma zažigam na grmadi ne (glede na to da sem bil na hitro uvrščen med ovce - če že, ovce so za to da se strižejo, ne da zažigajo na grmadi :)
Sprašujem se samo zakaj je potrebno toliko negativizma in kritike?

S tem bi z moje strani "polemiko" končal. TatoSlo, če želiš lahko še kaj dopišeš, mi prilepiš še kakšno nalepko ali me uvrstiš še med kakšno živalsko vrsto :)

Lep dan.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA