Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
levinja70 napisal/-a:In še nekaj praviš, da ga ostri ovinki zmotijo? Kako in na kakšen način? Torej če tečem od točke A do B in se pri B zasukanem in tečem nazaj, kako bo to vplivalo na food pod?
Hvala

Ne bo vplivalo oz. se ne bo poznalo. Footpod določa razdaljo in hitrost za vsak korak posebej, prikaže in shrani pa POVPREČEN podatek na časovnem intervalu, ki ga ti nastaviš (na Polarju RS800 je to recimo 1, 5, 15 ali 60 sekund, na drugih urah mora biti nekaj podobnega). Podatek za posamezen korak je torej lahko zelo napačen, ampak v povprečju se to ne pozna oziroma se napake v nasprotnih smereh medsebojno izničijo. Jaz imam recimo nastavljeno na 5 sekund, kar zadošča, da je trenutna hitrost, ki jo kaže ura med tekom dovolj točna (pri 1 sekundi preveč niha), hkrati pa je osveževanje dovolj pogosto.

Če te zanima samo končna pretečena razdalja in povprečna hitrost celega teka ne pa spremljanje teh stvari med tekom, potem je vse to zgoraj zate itak nepomembno (v tem primeru bi se jaz odločil za GPS).

Kar je naibrž mislil Wega je to, da če imaš footpod kalibriran za recimo običajen tek po relativno enakomerni podlagi, ta kalibracija ne bo ustrezna za recimo tek, kjer tečeš samo po stopnicah ali kjer hodiš namesto tečeš ali kjer tečeš ritensko, ali kjer veliko poskakuješ in podobno. Skratka, bolj kot bo način teka drugačen od tistega pri kalibraciji (hitrost teka, obutev, teren itd.), večjo napako lahko pričakuješ. Posamezen korak, ki je drugačen od večine ostalih, pa ne igra nobene vloge. V praksi, vsaj pri meni, lahko uporabljam isto kalibracijo za vse svoje superge in za vse vrste teka, ker so odstopanja majhna. Uporabljam pa footpod S3, ki s Polarji, ki jih imaš ogledane, ne gre skupaj. S footpodom S1 in footpodi pri Suuntu in Garminu nimam izkušenj, ampak nekoč sem nekje prebral, da je senzorska elektronika v footpodih in merilcih utripa enaka ali vsaj zelo podobna pri vseh treh (Polar, Suunto, Garmin), če so le iste generacije (Polarjeva footpoda S1 in S3 recimo nista). Vsi trije naj bi namreč te zadeve nabavljali pri istem podizdelovalcu.
Še nekaj me zanima Polar ima meni v angleškem jeziku medtem ko Garmin v slovenskem?
Sprašujem zato, ker če še slovensko ne razumem vseh izrazov, kako bom potem vnašača podatke v uro, če bo angleški meni. No navodila so upam, da saj razumna in v slo?

Sicer je odločitev padla. Med vikendom se še odločam v ponedeljek ali najkasneje torek pa naredim usodni korak in kupim nekaj

Še nekaj Garmina lahko uporablim tudi na kolesu, kaj pa polarja RS300 z G1? Mislim, da sem nekje prebrala, da spremlja hitrost le do 30 km/h? Ja in 400 Eur ne nameravam dat za uro. Grem do 300 Eur.
Do takrat pa bo vsak nasvet pri nakupu in uporabi zelo dobrodošel in vsi + in - tudi.
Pozdrav, nevednica
 bla
Pri RS 400 modelu lahko vidiš tudi pretečeno traso poti na google earthu, ker vidim, da je nekdo omenil, da polar tega nima. Rs400 modeli to imajo, seveda je treba imet g3 gps dodatek. Kaj pa recimo kakšen fitnes model, FT80 je cenovno ugodna, zraven dokupiš še g1 senzor pa imaš. Deluje pa na podobnem principu kot tekaški modeli, razn da ma ta model še funkcijo za trening za moč, kar tekaški nimajo. Poleh tega lahko podatke s te ure nalagaš na net, vodiš dnevnik in tekmuješ z drugimi uporabniki teh ur v pretečenih kilometrih in porabljenih kalorijah, celo različne tekaške in druge programe lahko naložiš gor in potem samo slediš tedenskim limitom. Pa še lepa ura je na pogled, sam ne vem, a je unisex, men kot fantu prav dober pristoji . : )

P.S. Osnovne podatke kot so leta, kilogrami, višina in podobno boš pa menda ja znala vnest. Js sn polpismen že v slovenskem jeziku, kaj šele v angleškem, pa sn vse nastavu čist brez matranja pa beljenja glave.
 bla
300 evrov, 400 evrov... Ura ni potrošen materjal, in se splača odštet zanjo malo več, pa če pri tem šparovček trpi,ko zarad tega ne bi smela met slabe vesti. Uro boš namreč nosila na roki vsakodnevno, in verjem, da je bolje met bolšo uro kot slabšo. Poleg tega boš najbrž še dolgo tekla, tko da če potegneš računico...no če jo js, men je zmankal 100 evrov da nism nabavu rs 400 modela, pa mi je še zdj malo žal, čeprav mi tud FT80 dobro služi. Pogrešam namreč višinomer,ker se velik potepam po hribih, pa še kaj bi se našlo...
bla napisal/-a:Pri RS 400 modelu lahko vidiš tudi pretečeno traso poti na google earthu, ker vidim, da je nekdo omenil, da polar tega nima. Rs400 modeli to imajo, seveda je treba imet g3 gps dodatek.

A si prepričan? Na Polarjevi uradni strani RS400 ni naveden med urami kompatibilnimi z GPS senzorji (niti G1 niti G3). Prav tako na seznamu dodatkov kompatibilnih z RS400 ni nobenega GPS senzorja. Če si mislil RS300, je pa kompatibilen samo z G1 in ne z G3.

http://www.polar.fi/en/products/accesso ... GPS_sensor
http://www.polar.fi/en/products/accesso ... ensor_WIND
http://www.polar.fi/en/products/accessories?product=123
 bla
Aja, pa če boš kupovala pri Potočniku, boš plačala najdrajžje, kar je mogoče. Pa ne da delam negativno reklamo za njih, sam na netu se dobijo ure velik ceneje kot pa pri tem trgovcu¨!
Jaz imam uro Garmin 405 HR. Kupila sem jo najbolj zato ker ti prek GPS izmeri dolžina teka, kar me je najbolj zanimalo pri mojih treningih. Podobna in cenejša je Garmin110. Za njo se nisem odločila predvsem zato ker nima intervalnega treninga, pa še nekaj funkcij.

Tukaj si pogledaš kako ti ura potem izpiše podatke po treningu. http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=46249037&actionMethod=page/activity/activity.xhtml:userSwitcher.switchSystem&cid=4819713

Slabost te ure je predvsem ker je kr velika, jaz ker imam bolj suh zapestje imam še malo prostora med paščkom in uro, ampak mi ni moteče. Problem je tudi ker je potrebno zaradi GPS-ja uro polniti oz. če imaš vklopljen GPS naj bi baterija zdržala 8 ur, kar če greš kam v hribe je hitro premalo. Kalorije tudi nelogično izračunava, kar mene niti ne moti, ker mi ta podatek nič ne pomeni. Pri kolesu včasih določi nelogično max. hitrost (npr 170 km/h)

Všeč mi pa je ker si sam določiš kaj ti bo na uri kazalo. Srčni utrip, višino, hitrost, tempo, uro, čas treninga ... Ima tudi zelo enostaven način za prenašanje podatkov na računalnik in pregled treningov, ki ti daje še dodatno motivacijo.

Nekje sem brala da so Garminove ure kar se tiče GPS najbolje, ostale stvari pa Polarjove. S polarjevo uro ki ti meri razdaljo pa nimam izkušenj, da bi lahko primerjala.
Pri Potočnik mi je bilo rečeno, da ko se v Garminu sprazne baterije se vsi podatki izgubijo in je potreben ponoven popoln vnos vseh podatkov? Je to res ali ni? Drugače mi je tist pogled na izris poti čudovit. Podatkov pa je več kot dovolj. Torej vse to prikazuje Garmin 405. Ima pa možnost tudi naložitve osebnega trenerja, ki ti pomaga do zastavljenega cilja? Če kako to izgleda?
levinja70 napisal/-a:Pri Potočnik mi je bilo rečeno, da ko se v Garminu sprazne baterije se vsi podatki izgubijo in je potreben ponoven popoln vnos vseh podatkov? Je to res ali ni? Drugače mi je tist pogled na izris poti čudovit. Podatkov pa je več kot dovolj. Torej vse to prikazuje Garmin 405. Ima pa možnost tudi naložitve osebnega trenerja, ki ti pomaga do zastavljenega cilja? Če kako to izgleda?

To, da bi se ti podatki izbrisali, če se sprazne baterija prvič čujem. Meni se ni še nikoli nič zbrisalo, baterijo pa sem že večkrat čisto izpraznila. Če mene vprašaš je to larifari.
smetka napisal/-a:Tukaj si pogledaš kako ti ura potem izpiše podatke po treningu. http://connect.garmin.com/page/activity/activity.faces?activityId=46249037&actionMethod=page/activity/activity.xhtml:userSwitcher.switchSystem&cid=4819713

Tole pa res fajn nardi povzetek treninga 8) Samo "Najboljši tempo: 00:27 min/km" je malo sumljiv :mrgreen:

Sem gledala še malo za nazaj tvoje podatke iz treninga - najboljši tempo je kar redno čez 100km na uro? :D
 bla
Mislim, za moje pojme je garmin šajtrga, ki jo nosiš na roki, ne pa ura. : ) Pa še grde so za pogledat, vsaj men..pa smo pri okusih, o teh se pa ne razpravlja :=)
Ojla..no tako,doma imamo dva Polarja,moj ima RS400sd z fp S1,podatke prenaša z IR vmesnikom. Sama pa uporaljam RS 300x z G, 1lahko imaš pa tudi fp S1,prenos podatkov pa z je z Flowlinkom.
Obe ure so natančne, nekaj razlike je pri merjenju dolžine teka..malenkost. G1 pa dela dobro,res da izpije baterijo v 8-10 urah-pa če imaš polnilne baterije je vse ok,za hribe,ko si cel dan okoli, imaš še dodatno baterijo ali dve s seboj. G1 si lahko pripneš tudi na nahrbtnik,je pa res da ne meri nadmorske višine,jo pa G3 ampak ni kompatibilen z nobeno od teh dveh ur.
Z signalom ni problema,razen v strogem mestu in podhodih-ko prideš spet na plano pa poveže od točke kjer je izgubil signal,do točke kjer ga je spet našel-izmeri zračno razdaljo :)
Prva ura kupljena v UK-preko neta, v decembru imajo ponavadi kar precejšnje popuste. Moja v Hervisu-izkoristila popust iz Kraškega teka,se splača.. :clap:
Glede navodil-imaš oboja v škatli v angleščini in slovenščini,ter v slo. knjižici obe besede ang. in slo.tako da res ne moreš nič pogrešit.
lp in dober nakup
Obala napisal/-a: Sama pa uporaljam RS 300x z G, 1lahko imaš pa tudi fp S1,prenos podatkov pa z je z Flowlinkom.
lp in dober nakup

Mislim, da bo zame ta kar prava. Zanima me ali ima ta ura možnost intervalnega treninga?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA