Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 pranger
Pozdravljeni!

S tekom se ukvarjam čisto rekreativno in zato, ker se ne spoznam dovolj dobro na določene stvari vas prosim če mi lahko malo priskočite na pomoč pri odgovorih! Kot sem že omenil sem čisti rekreativec, ki se je nekoliko naveličal običajnih tekaških poti, zato sem se odločil da bi se preizkusil tudi na kakšnem teku oz. maratonu (seveda 10km ali pa 21km)! :D
-Se na takšne teke kot so sedaj 11.9.2010 v LJ ali 19.9.2010 v MB prijavijo tudi rekreativci ali samo atleti na dolge proge? :D

Hvala vam za 1x
LP
Nazadnje spremenil pranger, dne 18 Okt 2010, 17:54, skupaj popravljeno 1 krat.
 žabc
Pozdravljen!
Vsaka tekma je primerna za vsakogar!!! Pri nas ni tekme (vsaj kolikor jaz vem), ki bi bila namenjena izključno vrhunskim dolgoprogašem. Konec koncev, pa kaj je sploh vrhunsko!

Oba časa (tako na 10, kot na 21) sta dobra. Še posebno je dober čas na 21km (v primerjavi s tvojim na 10km).

Tako da, kar pogumno na tekme...tam boš pa čas avtomatično še malo izboljšal.

Veliko sreče in užitkov!

Žabc
Uporabniški avatar
 grb
Ojla

Se popolnoma strinjam z zabcem. Vecina nas na tekme tako ali tako hodi zaradi druzenja in malce spremembe obicajnih tekaskih poti kot ti pravis. Tudi sama energija je na teku drugacna.

Po rezultatu pa si tam nekje v sredini. Kar malo poglej po netu kaksne rezultate na tekih podobnih dolzin.

G.
 Carlito
žabc napisal/-a:Pozdravljen!
Vsaka tekma je primerna za vsakogar!!! Pri nas ni tekme (vsaj kolikor jaz vem), ki bi bila namenjena izključno vrhunskim dolgoprogašem. Konec koncev, pa kaj je sploh vrhunsko!

Oba časa (tako na 10, kot na 21) sta dobra. Še posebno je dober čas na 21km (v primerjavi s tvojim na 10km).

Tako da, kar pogumno na tekme...tam boš pa čas avtomatično še malo izboljšal.

Veliko sreče in užitkov!

Žabc

Hvala vsem!
Zdej sem se odloču da grem 19.9.v Mb na ekomaraton da vidim kako to zgleda!=)

Me pa zanima če bi blo fajn da bi v teh dneh do 19.9. tekel kakšen tek okoli 10,12 km al ne? :D

Hvala in lp
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Časa, ki ju podajaš sta odlična za rekreativnega tekača. Kot je žabc napisal v praksi ti čas pada eksponentno in ne moreš kar rečt, da če si 21 pretekel v 1:30:00, da boš maraton pretekel v treh urah, potrebno je dodati kakih 10-15 minut najmanj (posledično računaj tudi več postankov na okrepčevalnicah).

Če hočeš odtečt 21 km na tekmi ti ni potrebno delat tudi treningov, ki obsegajo tekmovalno razdaljo, načeloma odsvetujejo (tudi psihološki učinek ker ne veš sprva kaj točno te čaka). Treninge oblikuj tam do 2/3 tekmovalne razdalje, več poudarka poskušaj dat na hitrost (intervalni trening, tempo trening).

Na tekmi pa si dejansko hitrejši kot pa na treningih, ker te množica in evforija potegneta za sabo, toda ne pretiravat (fajn je če imaš uro z tempom), ker se lahko že na začetku skuriš.

LP

Uroš
 Carlito
žabc napisal/-a:Praksa govori drugače :wink:

______________________________________________________________________________Pol pa ne treniraš prav! :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA