Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Spoštovani Medved Pu

(da bo formalno na kao nivoju in "kulturno")

Če na svetu ne bi bilo kritike in "negativizma", bi bil ta svet precej daleč od "the place to be". V bistu bi bil dost podoben 1984. Predvidevam, da niso zgolj pravljice na meniju in se razume na kaj ciljam.
In če se v svetu svetov za grozno kritiko šteje že bentenje nad neravnovesno ceno pač nečesa... Potem... Potem me je groza tega sveta. In se bom nadvse boril proti mišljenju, da je bunjenje zločin! Pa tut če proti tekačem v borovo copatih.

Po drugi strani pa pozdravljam podjetništo in aktivnost, zato sem tudi omenil, da pozdravljam dotičen športni dogodek, da bi se ga z veseljem udeležil. Da pa mi je štartnina previsoka. Na teke ne hodim zaradi vrečk, v bistvu razen rutice iz LM nisem vsebin vrečk niti gledal. Verjetno se potikajo nekje po prtlažniku ali pa so bile podarjene. In opravičilo za visoka štartnino v smislu polne vrečke mi dviguje že tako visok pritisk. Od tu pa do mojih "šminkerskih" razmišljanj je pa zgolj kakšen centimeter.

S polemikami je isto kot s kritikami... če jih ne bi bilo... bi bili še vedno v srednjem veku.
V "živalske vrste" se pa uvršča vsak sam. In "ovčje" se na veliko izogibam :)
Lep pozdrav tut iz tega sveta in...
a se da kak popust za štartnino dobit? :)
Jaz pa mislim, da ste vsi ki pluvate, eni navadni težaki :-- . Če vam je predrago, ne it. Če vam ustreza, pejte. Negativno energijo raje porabite med tekom, ali pa splezajte na kak hrib. Organizatorji so se gotovo potrudili, kot se je pač treba vedno, da se sploh kaj naredi.
Seveda pa lahko vedno pridete navijat za tiste, ki bodo tekli, s pivom v roki ali brez.
Ajde ljudje, malo dobre volje, lajf ni tako zaj...in za vsakim vogalom ne tičijo teorija zarote, tajkunstvo in slabi nameni.

Lep dan vsem.
Mala, če bi se ravnali po tvojih načelih, bi verjetno še dandanes živeli v votlinah ali kvečjemu v Avstroogrski, veselili bi se, če bi se mimo peljal kak vladar, za tekače bi pa itak vedeli, kam z njimi (kdor teče, beži in je zihr kaj ukradel).
Organizatorji tovrstnih tekov, imaš prav, so se gotovo potrudili, pridružujem pa se sklepanju tistih, ki mislijo, da predvsem za svoj žep. In pokazat takim organizatorjem, da večini tekačev NI sprejemljivo, da bi nekdo na tekih nesramno koval dobiček, je takorekoč stvar higiene.
V Ljubljani, ne boš verjela, že imamo lep in ugleden nočni tek. Pa ti povej, katerega mislim.
lej itak je brezpredmetno sploh polimizirat s takimi "pozitivisti" vse je kul in vse je prav. Kuker jst takšne poznam pa pol pol življenja šinfajo sosede, šefe v službi in podobno. Ampak važen da se ne širi "negativna energija". Če se men zdi ena štartnina predraga bom to pač povedu in če sem zaradi tega zate težak... oj ne, kako bom lahko spal ponoč?!?
Negativna energija... jao bože. Pol smo pa mi naivni in zavezniki teorij zarot ona pa o "negativni energiji" :)
tale debata mi je zanimiva in sem se registriral,..
predvsem zaradi razmišljanja Ton-a. No pa tudi ostalih.
Če sem prav razumel ni s tekom nič narobe, narobe je to, da je organizator (se opravičujem izrazu) "navadna kapitalistična svinja", ki dela za svoj žep in hoče zaslužit. na naš račun.
to razmišljanje mi je všeč, ker je zelo tipično slovensko. ne me razumet narobe tudi meni gredo tajkuni, grabljenje premoženja, naša "pravna država", bogatenje enih, siromašenje drugih, itd na živce. pa tudi naše ravnanje z okoljem, brezkompromisno izkoriščanje naravnih virov, pehanje za dobičkom, itd.

ampak ko potegneš črto. Ton tečeš morda bos? Ker drugače si ne znam predstavljat, ker Adidas, Puma, Mizuno, Nike in vsi ostali delajo za svoj žep. In bogatijo na naš račun. Phil Knight je med 100 najbogatejšimi ljudmi na svetu. Da ne govorimo o izkoriščanju otrok v Pakistanu.

Torej? Ne kupujmo več Nike, Adidas itd. in pokažimo da na supergah in ostalih športnih rekvizitih ne smejo kovati dobička.
Ali se morda motim in je kovanje dobička na supergah dovoljeno na tekih in pri ostalih organiziranih športnih prireditvah pri nas pa ne? ne vem. se sprašujem.
bodimo potem fer in naj se vsak organizator teka zaveže, da ni pri organizaciji zaslužil nič, če pa že je naj to daruje v dobrodelne namene.
ali je prepovedano kovati nesramne dobičke? in definiramo da je nesramno vse nad 1.500 EUR? ali morda 4.000 EUR? ali pa naj bo štartnina pač tako nizka, da bo po našem občutku organizator še naprej ohranil svoj življenjski standard ne pa da se bo mogoče že jutri vozil novega Audija (po slovensko :)
ne vem. Kaj pa če je organizator, tako dober da bo pripravil zares dobro prireditev. Ki bo recimo s spremljevalnimi prireditvami postala turistična atrakcija. In bodo zato bolj polne gostilne, bolj polni hoteli. In bomo imeli vsi nekaj od tega - če predpostavljamo da bo vsaj nekaj tega denarj končalo v proračunu.
kar hočem povedat je, da je pač nekdo odločil organizirat tek, naredil svojo računico in določil neko štartnino. postavil jo je visoko ampak ker potrebuje 1.000 tekačev in ne 3.000 pač upa da jih bo toliko pritegnil. In ker je Knight med 100 najbogatejšimi ljudmi na svetu to še ne pomeni, da so vsi ki nosijo Nike superge buksli, ker podpirajo njegovo (nesramno) bogatenje in da je skrajni čas da bojkotiramo Nike in mu pokažemo, da na Forbsovo lestvico res ne sodi.
Vsaj kar se mene tiče je polemika in kritika dobrodošla. Pavšalno ocenjevanje ljudi, pribijanje na križ in sežiganje čarovnic pa ne.
Evo, še moj komentar...
Za moje pojme za tekme velja isto pravilo kot za večino ostalih zadev v sodobni potrošniški družbi in sicer vzemi ali pusti. Ker so tekme za večino tekačev razen mogoče vrhunskih neobvezne je slaba volja oziroma jeza malce nelogična...pa to velja tudi zame, edini problem je, da človek sčasoma postane odvisen od zadeve, z odvisniki pa vsi vemo kako je...pa vsako leto je več takih odvisnikov, tako, da marsikateri organizator poskuša to izkoristiti, saj tukaj deluje logika ekonomije in sicer, da večje kot je povpraševanje, višja je cena, mislim, da bodo tukaj cene v prihodnosti še šle gor...zaenkrat tega nisem opazil na vaških tekmah, ki predstavljajo dobro poceni alternativo komercialnim tekom...
Za ostale zadeve, in ki jih bolj potrebujemo za vsakodnevno življenje in nam jih velike firme oziroma država podražijo večkrat na leto, pa je slaba volja oziroma jeza popolnoma upravičena...jaz sem recimo sedaj zamenjal mobilnega operaterja (brez GSM-ja si pač ne pradstavljam življenja, pa vsaj malo več imam izbire, komu bom plačeval...), prišparal ne bom nič, ampak sem bolj zadovoljen s ponudbo oziroma za isti denar dobim več...
Mene na tem teku ne bo, ampak zato ni kriva visoka štartnina, ampak čisto drugi razlogi...vsem, ki boste nastopili, pa želim uspešen nastop, pa čim manj obremenjevanja s višino štartnine...

Lp! :wink:
he he he bravo mate parlov
tole je pa res eno od prvih komentarjev, ko lahko rečem kapo dol
Kaj pa če je organizator, tako dober da bo pripravil zares dobro prireditev. Ki bo recimo s spremljevalnimi prireditvami postala turistična atrakcija. In bodo zato bolj polne gostilne, bolj polni hoteli. In bomo imeli vsi nekaj od tega - če predpostavljamo da bo vsaj nekaj tega denarja končalo v proračunu.

mate parlov kaj naj rečem pravi borec pravo razmišljanje...
Da še jaz eno rečem na račun štartnine in vsega :shock:
Aprila sem tekel maraton v Rotterdamu, ki spada med 5 najboljše organiziranih maratonov na svetu. Štartnina je bila okoli 45 evrov, torej samo enkrat dražja kot bo v Ljubljani.
Ja, meni se zdi, da organizatorji pretiravajo s cenam. Ampak...po prvem šoku zaradi cene in po prespani noči sem bil že prijavljen na tek in že kmalu sem tudi plačal zahtevano štartnino. Tek bo vendarle v Ljubljani in tudi take oblike izvedbe v Ljubljani še ni bilo.
Če se hočmo opreti visokim cenam, moramo nehati hodit na "predrage" priraditve.
Nam bo uspelo? :--

Malo mi je edino čudno, da tek organizirajo "štajerci" in ne "ljubljančani".
Da pa ne bom samo pameten glede cen in kok potem ostane organizatorju, planiram s tekaškimi zanesnjaki iz Viča tudi sam pripraviti tekmo, za katero že sedaj vem da štartnina ne bo presegla 10 evrov :laola
In ja, še za kako pivo nam bo ostalo :drink
mate parlov - odgovarjam ti, da povem, kako sem gospoda Parlova zelo spoštoval - ne boš verjel, celo v Pulo sem šel gledat, če je res on lastnik tistega bifeja na korzu. In je bil, sam je stregel! Lahka mu bodi zemljica, bil je svetovna legenda.
Nikogar nisem imenoval kapitalistična svinja, imam pa kar nekaj proti nesramnemu kovanju dobička, to pa vsekakor.
Lej, kaj sam vidim pri zadevi: da se je organizatorjem triatlona Ljubljanica zazdelo, da bodo stroški bržkone visoki in bi jih bilo dobro nekako pokriti s čim komercialnim. Po mojem sicer dva večera zapirati pol stare Ljubljane veliko stane (razen če imaš druge poti) in bo treba res 1000 dobrohotnih duš, da bodo malo zapolnile luknjo. TO mi ni všeč, tekačice in tekači za pokrivanje minusa.
Glede superg pa se kar strinjava. Ne tečem bos, raztegujem pa dobo vsakega para v nedogled in sem do meje zdravega razuma kritičen do potrošništva, v katerega nas tira industrija. Tebi in vsem ostalim svetujem inako.
mala napisal/-a:Jaz pa mislim, da ste vsi ki pluvate, eni navadni težaki :-- . Če vam je predrago, ne it. Če vam ustreza, pejte. Negativno energijo raje porabite med tekom, ali pa splezajte na kak hrib. Organizatorji so se gotovo potrudili, kot se je pač treba vedno, da se sploh kaj naredi.
Seveda pa lahko vedno pridete navijat za tiste, ki bodo tekli, s pivom v roki ali brez.
Ajde ljudje, malo dobre volje, lajf ni tako zaj...in za vsakim vogalom ne tičijo teorija zarote, tajkunstvo in slabi nameni.

Lep dan vsem.

Jaz pa razmišljam o organizaciji tekme kjer bo štartnina 100 €. No, čez 10 let, ko bodo vse štartnine tako visoke! :evil: :wink:
vsebina vrečke za prvo nočko je zelo bogata in je "skoraj" v rangu dm teka......
še majica pride po prihodu v cilj in mislim, da je glede na vse ostale teke, ki sem si jih letos udeležil to najbolj polna vrečka, če pač štejemo merilo, kaj dobiš za štartino.

Slika
raf napisal/-a:vsebina vrečke za prvo nočko je zelo bogata in je "skoraj" v rangu dm teka......
še majica pride po prihodu v cilj in mislim, da je glede na vse ostale teke, ki sem si jih letos udeležil to najbolj polna vrečka, če pač štejemo merilo, kaj dobiš za štartino.

Slika

Ne zastopim ljudi, ki na tek pridejo zaradi vrečke in jih tudi nikoli ne bom. Raje vidim, da je v vrečki spominska majica ali nekaj kar bol imel za spomin na tek. Zdi se mi popolni nesmisel dajat 20€+ zato da bom dobil polno vrečo nekih drobnarij, ki mi po vsej vejetnosti ne bojo prišle prav. Lepo vas prosim kam bomo pa prišli čez par let, če bo šlo tako naprej. Štartnina bo 50€, rekli pa bodo pa saj dobite bogat voziček, ki je vreden veliko več.

komentar na zgornjo sliko: če bom rabil margarino ali omako za čez testenine jo bom šel kupit v trgovino in ne na tekaško tekmo

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA