prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
Kalorije so mi zelo nebistven podatek ampak podatek je precej netočen pri starejših Garminih (izračunava glede na hitrost). Novejši (modeli 405cx, 310xt, 110 in 60) imajo precej bolj točne podatke o tem (izračunavajo glede na utrip).

Samo GPS pri kolesu tudi ni najboljša izbira. Zgleda, da so podatki zaradi hitrejšega gibanja kot pri teku, precej manj točni. Zato je dobra kombinacija s GSC 10, kar sem že opisal:

klatez napisal/-a:Za kolo je najbolj praktično imeti kakšen nosilec za krmilo.
Je dosti bolj pregledno in praktično.
Garminov nosilec je tale: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=11078
Sicer pa ura paše tudi na polarjeve in podobne.

Priporočam pa še senzor za hitrost in kadenco GSC 10:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1266
Podatki o razdalji pri kolesarjenju bodo veliko bolj točni. Software za FR 405 je narejen tako, da ko zazna ta senzor, snema opravljeno pot preko GPS, razdaljo pa meri s senzorjem.
 Gregi
Imam težavo... sicer bom itaq klical na Garmin servis, a me zanima, ali je imel kdo že podobno težavo...

Danes zjutraj mi je ekran na FR405-ki enostavno "pobledel"... vidi se le nekje 3% normalnega kontrasta na ekranu, tako, da ni več čitljivo... In to po letu in 3 mesecih (redne) uporabe :( Probal sem resetirat uro... nič... Marbit bo kaj, ko baterije zmanjka...

Glede na to, da gre za digitalno uro, sem skeptičen, če se bo dalo kaj narediti... Če je šla po gobe in računam, da sem zanjo dal 200€ je to kar 14€ na mesec... Precej drag špas... :--(
Uporabniški avatar
 klatez
Garmini, kupljeni v Sloveniji, imajo dve leti garancije.
Geoset (uvoznik) je pri reševanju reklamacij zelo korekten in hiter.
Če ti menjajo za novo uro, pa itak začne veljati nova dvoletna garancija.

Tako, da jaz ne bi bil tako pesimističen... :wink:
 mricy
Tudi sam sem imel smolo z uro in pasom, pa so mi v Geosetu težavo rešili z zamenjavo hitro in korektno, tako, da le pokliči in stvar bo hitro rešena :wink:
 Gregi
klatez napisal/-a:Garmini, kupljeni v Sloveniji, imajo dve leti garancije.
Geoset (uvoznik) je pri reševanju reklamacij zelo korekten in hiter.
Če ti menjajo za novo uro, pa itak začne veljati nova dvoletna garancija.

Tako, da jaz ne bi bil tako pesimističen... :wink:

Moram priznati, da sem mislil, da je enoletna garancija... :laola

Sem imel že par "Drži vodu dok majstori ne odu" izkušenj v preteklosti, pa zato morda zadeve gledam malo bolj iz temnega kota... Res bi bilo škoda, ker sem z uro hudo zadovoljen...
Uporabniški avatar
 Loni
je za člane Hervis sportscluba jutri in pojutrišnjem v akciji in sicer za 199,99 evra.
Uporabniški avatar
 Pina
kakšne imate izkušnje s temle ringom za izbiranje, imam namreč ipoda, ki ma podobn sistem, pa mi ponavadi preskakuje po izboru, če imam mokre roke,,,
ima tale 405 mogoče tut take težave???
 Gregi
Pina napisal/-a:kakšne imate izkušnje s temle ringom za izbiranje, imam namreč ipoda, ki ma podobn sistem, pa mi ponavadi preskakuje po izboru, če imam mokre roke,,,
ima tale 405 mogoče tut take težave???

Zadeva je malo nerodna ob dežju ali drugi vlagi... takrat zna ta "bazel" malo ponagajati. Tudi mokre roke so problem, ja...
Uporabniški avatar
 Biz
405 je super ura, sam bezel je pač lahko +, lahko pa je -. Zaradi znojenja še nikoli nisem imel težav, če imaš morda povsem potne blazinice jih pač obrišeš v hlače, v sredi naliva pa je treba malo bolj pritisniti. Še vedno pa ima dve tipke, tako da start/stop/lap funkcije delujejo tudi "pod vodo".
 Joc61
Če je bezel moker (vlažen) in se uri "zmeša", ne pomaga nič - niti gumba. Počakaš, da se stvar normalizira in šele takrat spet lahko uporabljaš funkcije.
LP
Uporabniški avatar
 klatez
Zato pa se bezel da zaklenit. Sam sem to vedno uporabljal pri vlažnem vremenu in nisem imel težav. Če želiš videti več podatkov (več zaslonov), pa uporabiš scroll funkcijo. Je pa res, da se je treba na bezel navadit.

Če primerjam 405 z ostalimi garminovimi napravami, ki sem jih imel (301, 305 in 310xt):
- je lepša;
- ni udobnejša in tudi ni za nevemkako tanke roke;
- meni se zdi najbolj natančna dosedaj pri izmeri razdalje;
- jaz imam raje gumbe kot bezel;
- ne da se je čisto izklopiti (ker je ura);
- zaslon je nekoliko manjši kot pri 3xx seriji in lahko prikazuje največ tri podatke.
 Gregi
Sam sem z uro (ki je medtem na servisu... upam) zelo zadovoljen, jo toplo priporočam vsakemu tekaču za merjenje treningov... Morda bi omenil, kaj mene moti in bi PMSM lahko izboljšali...

- Nima možnosti menjave paska... what you see is what you get...
- Sorazmerno dolgo mi na roki išče povezavo s sateliti, ne vem, od česa vse je to odvisno.
- Prehod iz teka na kolo terja preveč nastavljanja oz. je nastavitev preveč "skrita"
- Manjka funkcija "Walking"...
- HRM pas se mi zdi nekako prelabav... Se mi zdi, da si ga moram precej popravljat pod majico, da mi ne zleze navzdol. Če je nekako "krivo" nameščen, mi kaže tudi do 50 udarcev višji utrip... Verjetno imate punce manj težav s tem (izkušnje z nedrčki, hehe)
- Ni glih... lepa...
Uporabniški avatar
 klatez
Spomnil si me na to lastnost: pri seriji FR 3xx je prehanje med športi čisto enostavno in za vsak šport si lahko nastaviš različne nastavitve (naprave so bolj multišport). Pri FR 405 pa je treba nekaj plezanja po menijih za izbiro drugega športa, pa še nastavitve je treba vedno znova spreminjati.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA