prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 inspiron
trainer67 napisal/-a:Moti me tudi, da se pod gostimi krošnjami dreves izrazito poslabša natančnost GPS in podatek o tempu pri enakomernem teku niha med 2:50 in 12:00/km. Na čistini teh težav nimam. Ali se dogaja še komu?
Če ne bi bilo omenjenih težav, bi rekel, da je naprava super, tako pa se mi zdi le povprečna. Na srečo pa je servis odličen.

Tudi meni se to dogaja pod krosnjami, na cistini (oz. potem povprecje) je ok. Malo je "zoprno" v VirtualPartner nacinu, ko ti kaze, da zaostajas za zazeljenim tempom, pa ceprav ves, da teces dovolj hitro - no, kot omenjeno: na cistini se stvar uravna! :)

Tudi jaz pa bi pohvalil servis!
Uporabniški avatar
 Biz
To pa je čudno, meni pri 405-ki nikoli ne niha za toliko, morda pri tempu za največ minuto na km, ne pa za več minut. Pa še to ne ob istem tempu, ampak, če npr. obrneš smer za 90 stopinj, še huje, če za 180 stopinj. Toda to se hitro uravna, na vmesni rezultat po 1 km pa to ne vpliva.
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Pri moji 310xt sem danes opazil anomalijo.

1. Zapiska recimo lap 10 (na 1km mam naštiman autolap), pogledam čas in vidim spodaj da je dejansko na displeju 9,89km. Pri 11 krogu 10,85km. WTF? Sem izklopil autolap pa še enkrat nastavil, da vidim kaj bo naslednjič.

2. Utrip je skakal gor pa dol za 30 udarcev. Iz 120 na 150 itd..Potem celo na 200 itd..Dam pas dol, ga malo zategnem in potem je nihanje izginilo. Se mi je pa sumljivo nizek pulz zdel, ampak ok. Nisem mel ne vem kakega tempa. A je to zaradi baterije v pasu? Koliko časa naj bi zdržala baterija v pasu? Če kdo ve.
Uporabniški avatar
 Biz
Na 405 sem menjal baterijo v pasu 1x, recimo da po 500km (cca. 1 leto pri meni). Mogoče je pri kom drugem drugače. Je pa pas na 405 drugačen kot na 310.
Uporabniški avatar
 klatez
SpEkTr napisal/-a:Pri moji 310xt sem danes opazil anomalijo.

1. Zapiska recimo lap 10 (na 1km mam naštiman autolap), pogledam čas in vidim spodaj da je dejansko na displeju 9,89km. Pri 11 krogu 10,85km. WTF? Sem izklopil autolap pa še enkrat nastavil, da vidim kaj bo naslednjič.

2. Utrip je skakal gor pa dol za 30 udarcev. Iz 120 na 150 itd..Potem celo na 200 itd..Dam pas dol, ga malo zategnem in potem je nihanje izginilo. Se mi je pa sumljivo nizek pulz zdel, ampak ok. Nisem mel ne vem kakega tempa. A je to zaradi baterije v pasu? Koliko časa naj bi zdržala baterija v pasu? Če kdo ve.

Glede prve točke mi ni najbolj jasno, kako ti to uspe. Sem videl, da si enkrat tudi pisal, da nimaš vseh lapov. Objavi kakšno tvojo aktivnost npr. na garmin conect, da vidim, za kaj gre.

Glede točke 2. pa sem v tej temi že nekajkrat pisal o problematiki "premium soft" HR pasu. Verjetno uporabljaš tega...
Uporabniški avatar
 klatez
Po moje ti autolap dela čisto OK. Pri 0,85 km si namreč ročno pritisnil lap (namerno ali ne) in potem ti je meril autolap 1 km od te točke dalje (torej na 1,85 km; 2,85 km;...). Na koncu si namesto gumba stop najprej pritisnil lap in šele po 4 sekundah stop (ko si opazil napako). Zato imaš tudi zadnja dva lapa drugačno razdaljo.

Povzetek - kljub vključeni funkciji autolap ti garmini dopuščajo tudi uporabo ročnega lapa in potem ti meri autolap od te točke dalje.

Kar se tiče srčnega utripa, pa zgleda, da pasu ne navlažiš, preden ga daš gor. Zato ti daje nekoliko skakajoče vrednosti na začetku. Pa tam okoli tistega 0,85 km si tekel nekaj počasneje in pritiskal na gumbe...
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Dobra analiza. Hvala. Ja res je, na začetku sem mel mogoče mal ogrevalnega teka, potem sem pritisnil na lap ja. To bo najbrž to. Tudi meni se je zdelo čudno, ampak vprašat ni greh. BOlš bit 5 min neumen kot cel življenje :-)

Pas pa nisem nikoli navlažil. Do sedaj. Ni bilo do sedaj nobenih težav. Kaj pa vem, ko je skakalo sem ga dal dol, je bilo kar mokro tam na senzorjih. Potem sem tisti sredinski del v celoti odpel, malce bolj zategnil, dal nazaj gor in je blo ok potem.

Še nekaj me zanima. Zadnjič na ljubljanski nočni desetki, mi je celottno razdaljo garmin kazal 12.3 km, čeprav je bilo baje 10.8km.
Vzrok je najbrž tunel. Tam izgubi signal, potem pa očitno nekaj narobe preračuna?
Uporabniški avatar
 klatez
Saj ravno to sem ti še mislil napisati glede HR pasu - da ga bolj zategni. Samo prej mi ni bilo jasno, kako ti je v drugem delu teka kazalo vredu...

Pri vseh pasih se pred tekom običajno navlažijo senzorji in teh težav ni. Če jih ne, potem ti začne kazat prave vrednosti ko dovolj zašvicaš.

Tuneli so problem za GPS naprave. Čeprav bi naj med točkami, kjer ni bilo signala, izmeril zračno linijo. Meni je lani na maratonu ob Gardskem jezeru v tunelu našel neko točko sredi jezera in posledično dodal razdaljo do te točke in nazaj. In seveda nameril veliko več.

Pa tudi podatka o hitrosti teka seveda v tunelu ni oz. ni točnega...

Če te to moti oz. tečeš precej po terenu, kjer je signal slab in se izgublja, je rešitev kombinacija GPS in footpod. Če sta prisotna oba, potem pri teku primarno FR 310xt dobiva podatke od GPS, kjer pa ni signala, pa od footpoda.
Nazadnje spremenil klatez, dne 16 Sep 2010, 12:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Aha, ma zaenkrat ne tečem po takih terenih. če bi, je to rešitev ja.

S čim pa navlažiš pas? Navadna voda, ali kaj drugega?
Uporabniški avatar
 klatez
Kar navadna voda. Sicer obstajajo tudi neki geli ampak za tek jih ne rabiš.
Večje težave glede tega so lahko pri kolesarjenju.
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Aha, good to know. Samo, je pa zainimivo, da v zadnjem času pri kolesarjenju teh težav s skakanjem pulza nisem imel. Čudno.

Btw, a mogoče veš razliko med pasovi? Ta naj bi mel sčasoma neko bolezen, da bi se tam na kontaktih spoj zmajal al ne?
Uporabniški avatar
 klatez
Saj boš opazil, ko se ti bo to začelo dogajati. Ta rešitev na "druker" gumb ni vredu. Ko se začne premikat, so vrednosti zelo čudne in skakajoče. Tudi Polar je imel sprva takšne pase in so bile težave.

Ti novi pasi pa ne vem, če so že dobavljivi. Drugače pa deluje tudi kobinacija z polarjevim Wearlink+ pasom in garminovim oddajnikom.
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Ja saj skakalo je že zadnjič. Sam zdej al je to zarad tega, ker pas ni bil navlažen al zarad stika pa ne vem. Najbrž, če je zarad stika ti ves čas teka potem skače. Možno.

No ja bomo vidli. Mal prekmal je še, da bi se to razrahljal :) Uro mam od konca junija šele...
Uporabniški avatar
 Biz
Navlažiš s slino.

Pas mora biti zategnjen, vendar spet ne preveč, da nimaš potem s tem težav.

S temi HR pasovi so ga pri Garminu usekali mimo, ampak ali ne obstaja zdaj še neka tretja izvedba pasu?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA