- 13 Sep 2010, 09:18
Pozdrav!
V nedeljo (upam) pretecem svoj prvi polmaraton: Milje-Koper. To bo moja prva tekaska "tekma" sploh.
Ciljam na cas: 1:29:59
Letos imam pretecenih okoli 400 km (vem, malo!), vecinoma treninga pa je kolesarskega (MTB, 1800 km, prebrcanih 50000 v.m.). K "sreci" mi je 14 dni nazaj "crknil" bicikl in je na servisu, zato sem imel vsaj malo casa za cisto adaptacijo na tek.
Prejsnji petek sem opravil svoj zadnji daljsi trening pred tekmo:

Ker ga ne bi rad kej posral zadnji teden prek tekom, evo plana:
-sobota je bila kratek jogging-tempo 6km tek ob morju
-nedelja pocitek
-danes uro in pol mali nogomet
-torek 9km tek zjutraj, tempo 4:20
-sreda uro in pol hoja v hrib
-cetrtek 12km tek zvecer, tempo 4:25
-petek pocitek
-sobota pocitek
-nedelja: Milje-Koper
Par vprasanj:
-bi kaj spremenili v treningu ta teden? (mogoce prevec intenizivno?)
-petek/sobota: dovolj pocitka/prevec pocitka (=naj kaj odtecem u izi ta dva dneva?)
-ve kdo za profil progre Milje-Koper? (tam okoli debelega rtica bi znalo bit kaj klanac, kdo ve koliko v.m.?)
-jemanje gela med samim tekom: da/ne (plan imam s sabo imet en gel, bi ga vzel "kar na ziher" tam okoli 12 km - kaj menite izkusnejsi?)
-predpostavljam, da okrepcevalnice na poti z vodo so in da mi ni potrebno jemati s sabo "motece" vode?
-in se: nimam nobene "specializirane" tekaske opreme (razen copat seveda!) in bi se ta teden kaj kupit - kaj predlagate in kam naj grem kupit?
Hvala ze vnaprej.
LP.
V nedeljo (upam) pretecem svoj prvi polmaraton: Milje-Koper. To bo moja prva tekaska "tekma" sploh.
Ciljam na cas: 1:29:59

Letos imam pretecenih okoli 400 km (vem, malo!), vecinoma treninga pa je kolesarskega (MTB, 1800 km, prebrcanih 50000 v.m.). K "sreci" mi je 14 dni nazaj "crknil" bicikl in je na servisu, zato sem imel vsaj malo casa za cisto adaptacijo na tek.
Prejsnji petek sem opravil svoj zadnji daljsi trening pred tekmo:

Ker ga ne bi rad kej posral zadnji teden prek tekom, evo plana:
-sobota je bila kratek jogging-tempo 6km tek ob morju
-nedelja pocitek
-danes uro in pol mali nogomet
-torek 9km tek zjutraj, tempo 4:20
-sreda uro in pol hoja v hrib
-cetrtek 12km tek zvecer, tempo 4:25
-petek pocitek
-sobota pocitek
-nedelja: Milje-Koper
Par vprasanj:
-bi kaj spremenili v treningu ta teden? (mogoce prevec intenizivno?)
-petek/sobota: dovolj pocitka/prevec pocitka (=naj kaj odtecem u izi ta dva dneva?)
-ve kdo za profil progre Milje-Koper? (tam okoli debelega rtica bi znalo bit kaj klanac, kdo ve koliko v.m.?)
-jemanje gela med samim tekom: da/ne (plan imam s sabo imet en gel, bi ga vzel "kar na ziher" tam okoli 12 km - kaj menite izkusnejsi?)
-predpostavljam, da okrepcevalnice na poti z vodo so in da mi ni potrebno jemati s sabo "motece" vode?
-in se: nimam nobene "specializirane" tekaske opreme (razen copat seveda!) in bi se ta teden kaj kupit - kaj predlagate in kam naj grem kupit?

Hvala ze vnaprej.
LP.