Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 žabc
Ups, tega pa nisem vedel :bum:
Hvala Skorc. Preden date vsak zamašek v za to določeno škatlo, ga lepo prosim najprej umite v pomivalnem stroju, nato pa ga za vsak slučaj zdrgnite še ročno. :wink: Aja, pa pazite na črke :lol:
Malo heca..da ne boš mislil Skorc da se norčujem :--

Žabc

P.S. to znanje o plastiki najbrž ne sodi v splošno znanje...ker drugače sem jaz precej zabit :rol:
 skorc
Kot že rečeno je v primeru brizganja sveč čisto vseeno če bo vsak stoti zbrani zamašek polistirenski ali pa namazan z oljem, ki je pred tem naredilo 30.000 km. ;)

V primeru, da bi na tak način brizgali recimo koneketorje zračnih blazin v avtomobilu pa bi bila situacija malo drugačna. Dober primer je recimo Megane Berilin letnik 2003, ki ima serijsko težave s tem konektorejm, zračne blazine pa crkujejo nepredvidljivo. Renault je to pridno zamolčal, lastnikom pa po uradni direktivi režejo te konektorje ven in žice direktno spajkajo. Verjamem, da tisti, ki bi mu air-bag odpovedal v napačnem trenutku, ne bi imel nič proti če bi mu prižgal svečo, ki je vsebovala polistiren. Ker pravijo, da se človeško življenje ne, da ovrednotiti z evri, pa naj povem še, da taka orodja za brizganje plastike stanejo med 40.000 in 100.000,00€.

Če malo karikiram... in, da bodo tisti, ki berejo razumeli zakaj pisanje o tem kaj je primerno in kaj ne ter, da bomo poleg širjenja dobrodelnosti širili še znanje, oziroma splošno razgledanost, kot praviš ti. ;)

Drugače pa tudi pri nas zbiramo zamaške. ;)
Ta tema je pa prišla kot naročena :clap: . Na naši šoli smo že lani razmišljali o zbiranju zamaškov pa je potem ravnatelj dobil samo eno firmo, ki je govorila o kubičnih metrih teh zadev, da bi jih prišla iskat. Bomo na dijaški skupnosti naslednji teden govorili o teh stvareh ampak sedaj imam še eno vprašanje: a se (in kje) dobi kake posebne zbiralnike za zamaške, ki bi jih lahko postavili v nekje v šoli - s kakimi malimi odprtinami, ker če ne znajo naši nadebudni najstniki tja tlačit vse živo. Če ne bom pač določila nekaj dni in jih bodo prinesli v vrečkah ampak v mislih sem imela kaj bolj dolgoročnega :D
Da bo tud Gimnazija Šentvid kaj prispevala :D :D
Če ma še kdo kake projekte se priporočam - je treba mladini privzgojit tudi malo sočutja :D
 žabc
Mušnica, kaj pa govoriš...na Gimnazijo Šentvid smo pa zmeraj hodili vzorni dijaki :drink
Predlagam, da morda nastavite škatle v razrede, saj bo tako vse bolj pod nadzorom. Ali pa morda pred Jakatovo (ravnatelj) pisarno :wink:
Drugače je pa tako, da če ne bi bilo mojih velikh športnih prispevkov za Gimnazijo Šentvid...in ravnateljeve podpore, bi po mojem še zdaj bil tam :lol:

Pozdravi mi ravnatelja!

Žabc

P.S. on je učil mene, jaz pa kasneje njegove otroke
žabc napisal/-a:Mušnica, kaj pa govoriš...na Gimnazijo Šentvid smo pa zmeraj hodili vzorni dijaki :drink
Predlagam, da morda nastavite škatle v razrede, saj bo tako vse bolj pod nadzorom. Ali pa morda pred Jakatovo (ravnatelj) pisarno :wink:
Drugače je pa tako, da če ne bi bilo mojih velikh športnih prispevkov za Gimnazijo Šentvid...in ravnateljeve podpore, bi po mojem še zdaj bil tam :lol:

Pozdravi mi ravnatelja!

Žabc

P.S. on je učil mene, jaz pa kasneje njegove otroke

Bomo že nekako "zrihtali oddajo", v razrede raje ne - ker pod nadzorom ti včasih niso, odvisno od profesorja - pa saj se verjetno še spomniš :wink:
Bom pozdravila Erkerja, je nekam leteč te dni. A sta se vidva še kaj družila zadnja leta, ker tale Šentvid tudi postaja ULTRA - vsaj kar se konferenc in podobnih neumnosti tiče :--
Na naši OŠ pa imamo tako: zamaške zbiramo pri eni učiteljici v razredu in jih tam lahko vsak kadarkoli odda. :D Prinašamo pa jih kar v vrečkah, ko je več tega pa jih hranimo v velikih vrečah za smeti. Jih zbiramo že od lanskega šolskega leta. :clap:
Jaz sem danes oddala zamaške na dogodku, ki ga je organiziral poslovni partner. Bili so namenjeni dekletu Tanji Kodrič, ki tudi potrebuje protezo. Pozvani smo bili, naj ji napišemo kakšno vzpodbudno besedo. Ko sem jo videla, sem pomislila, da bi ona lahko kaj vzpodbudnega povedala nam :clap: :clap: :clap: , tako pogumna se mi je zdela pred številnimi pari oči, kamero in fotoaparati.

Ena škatla zamaškov žal ni veliko, ampak glede na to, da je v Sloveniji voda iz pipe menda še najboljša izbira, se pri nas doma nabirajo bolj počasi :?. Bo treba pomagat še na kakšen drug način..Najbrž nas mora sodelovati ogromno, da je dosežen učinek, zato vsa pohvala ljudem, ki zamaške prevzemajo, prevažajo, sortirajo :clap: .
 žabc
Čedalje več nas je, KI NAM NI VSEENO. Vsak od nas doda majhen košček v mozaik boljšega jutri za nekoga, ki ta jutri nujno potrebuje. Včasih je naša beseda vredna več kot škatla zamaškov!!!

NEVER GIVE UP!!!

žabc
Trije so že v škatli. Bom pa, namesto da bi pospeševala porabo plastenk v lastnem gospodinjstvu, povprašala okoli, da bo škatla prej polna :D .
žabc napisal/-a:YEEES, točno to sem imel v mislih. Sem vedel, da tista BLOND punca na sliki nisi ti. :-- :lol:

:lol: Jaz sem pa mislila, kakšno fino sliko imam :wink: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA