- 18 Okt 2004, 11:45
Najprej lep mlečnozobi pozdrav vsem starim mačkam in mačkonom na forumu!
Zdaj pa že hitim k vprašanju za izkušene.
Pred nekaj leti sem si zadal cilj preteči (hitrost mi ni bila bistvena - recimo 10 km/h) razdaljo 100 km. Dobro je kazalo do sredine te razdalje, ko sem si nenadoma zvil gleženj. Bolelo je še nekaj tednov.
V naslednjih mesecih spet načrtujem 100 km tek (gleženj je že zdavnaj O.K.), pa me zanima naslednje:
Je možno, da so bile krive nestabilne superge?
Bi si moral gležnje poviti z elastičnim povojem?
Sem se na tako dolg tek preslabo pripravil? (na splošno se po 50 km nisem počutil kaj ekstra izčrpanega)
Treniral sem redno, po 10 km na dan. Ker imam kar ustrezno postavo za dolge teke (180 cm in 65 kg), mi teki na 35 km nikoli niso bili nek hud napor, tudi po neravnem terenu.
KAKO TOREJ ZMANJŠATI NEVARNOST ZVINA GLEŽNJA PRI TEKU NA 100 KM?
HVALA ZA VSAK KORISTEN NAPOTEK!!!
Obljubim, da bom opisal, kako je šlo, ko se bom lotil tega "teka mojih sanj".
KAJ PA PREDLAGATE GLEDE PRESKRBE Z ENERGIJO MED SAMIM TEKOM IN PRED NJIM? Moja zamisel so bile suhe smokve in kakšna žitna ploščica , pa kak izotoničen napitek...

Zdaj pa že hitim k vprašanju za izkušene.
Pred nekaj leti sem si zadal cilj preteči (hitrost mi ni bila bistvena - recimo 10 km/h) razdaljo 100 km. Dobro je kazalo do sredine te razdalje, ko sem si nenadoma zvil gleženj. Bolelo je še nekaj tednov.
V naslednjih mesecih spet načrtujem 100 km tek (gleženj je že zdavnaj O.K.), pa me zanima naslednje:
Je možno, da so bile krive nestabilne superge?
Bi si moral gležnje poviti z elastičnim povojem?
Sem se na tako dolg tek preslabo pripravil? (na splošno se po 50 km nisem počutil kaj ekstra izčrpanega)
Treniral sem redno, po 10 km na dan. Ker imam kar ustrezno postavo za dolge teke (180 cm in 65 kg), mi teki na 35 km nikoli niso bili nek hud napor, tudi po neravnem terenu.
KAKO TOREJ ZMANJŠATI NEVARNOST ZVINA GLEŽNJA PRI TEKU NA 100 KM?
HVALA ZA VSAK KORISTEN NAPOTEK!!!
Obljubim, da bom opisal, kako je šlo, ko se bom lotil tega "teka mojih sanj".
KAJ PA PREDLAGATE GLEDE PRESKRBE Z ENERGIJO MED SAMIM TEKOM IN PRED NJIM? Moja zamisel so bile suhe smokve in kakšna žitna ploščica , pa kak izotoničen napitek...

Čas teče, vse teče...