Tudi jaz sem odtekla včerajšnji Fotrov tek . Ker sem imela domačega spremljevalca, se nisem bala, da bi se izgubila

. Sva pa štartala tam pri "igralih za odrasle". Ko sem videla zagnanca, kako dela sklece, sem skoraj obrnila, vendar ne morem takoj scagati, če pa nisem sama. Lepo v polžjem tempu sva šibala dalje in jaz sem si vneto ogledovala okolico. Sodelavec je namreč obljubljal jelene, ki pa jih žal nisem videla. Mečne mišice so prve kilometre jasno kazale, da niso ravno navdušene nad tekom. Itak zmaga bolj trmast

. Tekačev in sprehajalcev je bilo precej. Potka pa superca, široka, makadamska, brez klancev, jupiii, res enkratno. Vsake toliko naju prehitijo tekači, tudi iz nasprotne smeri sva srečala nekaj tekačev in sprehajalcev. Celo dva koleslja in konjička

. Razgled na hribe je onemogočala megla, škoda, pa domačega vodiča sem imela zraven, tako se je trudil mi vse predstavit. Ves čas sem imela občutek, da tečem naravnost, kakšen krog je to

. Ko zaslišiš za sabo "o, to je pa naša Lenči iz Celja", potem veš, da se splača obleči TF majčko z napisom

. Se počutiš čisto domače

. Žal je mojega spremljevalca na 6 km mišica izdala, na srečo sva po kratkem postanku uspela izdajalko vsaj malo usposobiti za nadaljevanje, seveda še bolj polžje. Sem ugotovila, da tukaj se pa res ne bi mogla izgubit, to ni Rožnik

.
In tudi na štart teka sva prispela. TF zastava je bila lepo razobešena, pa mizica z dobrotami in pijačko tudi

. In nekaj znanih obrazov sem uspela srečat

. Čeprav so največ pozornosti bili deležni kužki.
Pa seveda ne morem mime "šale dneva".
"Ste noseča? Trebušček imate ravno takšen."

. Ja, no, jaz s sabo nosim samo moj špehec, nič drugega

.
Moj spremljevalec ni upal prenehati s tekom in sem ga zato lovila, vmes sem pozdravila še Sončko in Razija in odpolžala do avta.
Kar malo mi je žal, da tale proga ni na moji poti proti domu, ker je tako prijazna do mene: makadamska, težko se izgubiš, pa še klančkov nima

, da bi jo obiskovala malo pogosteje.
Analizo sem špricala, kaj hočemo, je sredi tedna in dolga pot domov.
Ne vem zakaj, vendar mi non stop po glavi hodi slika, kako bi bilo sredi zime, po novozapadlem snegu tekati okoli Brda. Očitno bom morala preveriti.

.