prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Zgolj v vednost vsem tistim, ki ste morda že pozabili. Kri je tista tekočina v telesu, ki skrbi za delovanje našega telesa saj se po njej prenašajo snovi, ki jih potrebujejo za delovanje tako mišice kot organi. Po krvi se namreč prenaša kisik in ostale hranljive snovi na podlagi katerih naše mišice lahko izvajajo svoje funkcije. Znano je tudi, da več hranljivih snovi in kisika mišica sprejme, boljše deluje. In ne samo to, tudi regeneracija in celjenje poškodb je hitrejše, če je v krvi več kisika in hranljivih snovi. In kar samo od sebe se pojavlja vprašanje kako do mišic in organov spraviti več kisika in hranljivih snovi. Obstajata dva načina, ki nekako ne škodita telesu. Priv je s povečano količine kisika v krvi, ki se ga doseže z dolgoletnim treningom s tem da telo spravimo na višjo stopnjo obremenitve. Seveda ta sistem velja samo za prenos kisika, saj količino hranljivih snovi na ta način ne moremo povečati, ker pač telo lahko predela zgolj določeno količino snovi in več pač ne more. Edini način za povečat količino hranljivih snovi (do te mere da bi to dejansko vplivalo na telo) je doping, ki pa absolutno ne pride v poštev in ga niti mrtev ne zagovarjam (pereč problem, ki bi ga tukaj vseeno izpostavil pa je to, da se dopinga ravno amaterji najbolj poslužujejo – sramotno in žalostno).

Drugi način kako spraviti večjo količini kisika in hranljivih snovi do mišic in organov pa je, s povečanjem obtoka krvi v telesu. Se pravi,da moramo pospešiti kroženje krvi po žilah. Lahko se enostavno priklopite na aparat za poganjanje krvi, ampak dvomim, da bi kdo od vas z njim tekal okoli. Lahko pa to narediti bolj elegantno in neboleče.Zaupate in uporabite magnete in njihovo moč - magnetno sevanje. In to je dokazano in tudi izmerjeno, da magneti pospešujejo kroženje krvi. Že laično razmišljanje o tem vas more pripeljati do tega. Delovanje magnetov poznamo vsi že od srednje šole, in če dodamo temu še malo znanja iz srednje šole o sestavi krvi, bomo ugotovili, da ima vsak posameznik v krvi določeno stopnjo železa brez katerega ne more – ob premajhno količini železa v krvi nastopi slabokrvnost. In ravno ta, majhna pa vendar zadostna količina železa v krvi povzroči, da magnet pospeši kroženje krvi po žilah. Kaj pomeni hitrejši pretok krvi po žilah in kakšne učinke ima to lahko na posameznika (pa najsi bo športnik ali ne) smo že prej predelali, kaj ne.

Kar pa se tiče terapije z negativnimi ioni bi rekel zgolj to, da je bilo v zadnjih letih narejenih toliko raziskav na to temo in vsaka je pokazala, da izpostavljenost povečani vsoti negativnih ionov ima na telo blagodejne učinke. Ker vedeti je potrebno to, da so negativni ioni tisti, ki uničujejo pozitivne ione in proste radikale, ki pa so glavni krivci za staranje, slabo volje in poškodbe. To sicer ne pomeni, da če se boste dali obsevat z ogromno količino ionov, da se boste začeli pomlajevati. Kar lahko dosežete s prejemanjem neke zmerne doze negativnih ionov je to, da omilite posledice prostih radikalov. In posledično seveda pride boljše počutje, saj so delali raziskave na več skupinah in dokazali so, da skupine, ki so bile izpostavljene ionizaciji (v prostor so spuščali negativne ione) so bili boljše volje, bolj produktivni, bolj zdravi – manj so obolevali. Sicer pa si sami preberite kaj več o tem na internetu.

Kar pa se tiče tvoje vode Eustahija, si malo več preberi o ioniziranju vode in boš videl, da narava sama ni sposobna izdelati vodo nabito z negativnimi ioni. Lahko je polna raznih mineralov in ostalih balastov, ma ionov prav sigurno nima. Tako da j lahko spiješ tudi na 100 litrov ma se zaradi tega ne boš počutil nič boljše. Se pa strinjam da je potrebno spiti vsaj 2 litra vode na dan, ker to pozitivno vpliva na celotno telo in organe.

Pa glede na to, da sem res pozabil dati v prvem postu link, kjer lahko vidite kaj več o izdelku, ga prilagam sedaj – http://www.trionz.co.uk.
moonlighter napisal/-a:...in boš videl, da narava sama ni sposobna izdelati vodo nabito z negativnimi ioni. Lahko je polna raznih mineralov in ostalih balastov, ma ionov prav sigurno nima.

res? in kaj si ti predstavljaš, pod pojmom "ioni"? predvidevam, da t.i. famozne "negativne ione" oz. anione?

citiram iz: Geoloigija 49/2, Izvor in kemijska sestava termalnih in termomineralnih vod
v Sloveniji:
V sestavi večine podzemnih voda prevladuje omejeno število glavnih ionov. Kationi so ponavadi Ca2+, Na+,, Mg2+, K+, anioni pa Cl-, HCO3-, SO42-, v primeru antropogenega onesnaženja tudi NO3-. Nekateri topni elementi so zelo redki, zato je njihova vsebnost v vodi kontrolirana z njihovo razpoložljivostjo (Cl, B, Br, I, NH4, Li, As, Sb in CO2). Podrejeno se pojavljajo železo, mangan, fluorid,kremenica(SiO2) ter amonij (NH4+). Vsi ostali elementi se obravnavajo kot sledni elementi... itd.

članek je sicer zelo strokoven, tako da nekemikom niti ne priporočam poglabljanja...
mislim... sej razumem, da vsaka krava hvali svojega kmeta in obratno, ampak - a vsaj za sekundo razmislite, kaj pišete oz. se kdaj vprašate, v čem je bistvo, ali samo ponavljate traparije eden za drugim, kot pokvarjene plošče?

in zdaj naj verjamem, da magnetki pospešujejo kroženje moje krvi zaradi železa? moonlighter, ali je vsaka reč z železom magnetna? kemik nisi, metalurg tud ne...
Andreja_T ne nisem ne doktor kemije in še manj doktor geologije ampak sem samo preprosti fant, ki se s športom ukvarja že celo življenje in je v mladinskih letih dosegel zelo dobre rezultate v atletiki in odbojki (državni prvak ipd.) in se hudičevo dobro zavedam, kako so včasih pomembne tudi malenkosti.

Razlika med mano in tabo je tudi ta, in ta je ogromna, da jaz ljudi ne posiljujem z nekim prepričanjem oz. jih ne omejujem ampak jim zgolj in samo podajam (in NE prodajam) svoja spoznanja o zadevi, ki sem jo preizkusil in z njo bil zadovoljen. In če si si podrobno prebrala moje prispevke v njih ni nikjer navedeno, da morajo to kupiti, še manj pa da to ponuja jaz. In kar sem si želel z mojim prispevkom je bilo tudi to, da bi tisti posamezniki, ki so kaj podobnega že preizkusili povedali svoja mnenja, ampak vse kar sem dobil je, kopico ljudi ki si na vsak način želijo mene prikazati kot nekoga, ki želi na veliko nategniti vesoljno Slovenijo. In kot kaže vam moram čestita, saj se ne morem znebiti občutka, da bi dejansko zavrnili (skritizirali) vsakega, ki bi poskušal kar koli pozitivnega o tem napisati. In potem seveda raje ne pišejo, kot da so potolčeni.

In če se sprašuješ zakaj vem, da je temu tako, je to zato, ker poznam kar nekaj ljudi, ki so ta isti ali njemu podoben izdelek že poskušali in nad njim bili več kot zadovoljeni, celo presenečeni so bili nad učinki. Jaz pa sem edini, ki se je o tem odločil nekaj napisati in glej ga vraga, kasiral sem vso znanje uporabnikov TF :argue: .

In Shash, o tem kako deluje magnetno polje na pozitivne delce pa bom pustil kar tebi da nam razložiš, ker zgleda da si pač veliko bolj izobražen na tem področju. Jaz ti lahko samo povem, kako moje telo reagira na tiste ione, ki jih zapestnica oddaja.

In da odgovorim še tebi Majstor v zvezi s tem kaj je laž in kaj ne. Laž je to, da ti obljubljaš, da ti bo izdelek v trenutku, ko ga boš dal gor izboljšal ravnotežje, dal večjo moč in še povečal fleksibilnost. V to ne verjamem niti jaz, saj dejansko ni zadeve, ki bi lahko tako drastično vplivala na telo, da bi do sprememb prišlo v trenutku. Kar je potrebno upoštevati pri tem je predvsem to, kaj ti proizvajalec obljubljaTo se je dogajalo (in se še) pri zapestnicah power Balance,ki so bile letos pravi hit. Kako so ovrgli njihove trditve si lahko ogledate tukaj (http://www.youtube.com/watch?v=n3RjPGOE ... re_related). Ampak te in še ena kopija nizozemskih zapestnic so tudi edine, ki obljubljajo nemogoče.

In še to. Jaz v zadevo verjamem preprosto zato, ker mi je ta preprosta zapestnica pomagala pri tem, da me določeni deli telesa (vrat in gleženj) ne bolijo več. In reči, da je to placebo efekt je isto, kot bi rekli, da so bile moje bolečine fantomske. Zdej pa rečte profi športniku, ki redno trenira in dosega dobre rezultate, da ima fantomske bolečina, pa da vidite kako vas bo gledal. Zagotovo vas en bo objel od sreče.

Reči nekomu, ki se ukvarja s športom in pozna zelo dobro svoje telo, da so njegove bolečine fantomske nikakor ni higiensko, ker ne poznamo osebe, ne vemo kakšne bolečine doživlja in verjetno si nobeden ne bi želel slišati tega. Tako da, ko gre za te zadeve, vam toplo priporočam, da pazite na besede. Ampak to vedo bolje tisti, ki so že kdaj trpeli za kako bolečino, ki jim jo niti doktor ni znal pomagati in so se pač sprijaznili živeti z njo, dokler nekega dne, ….
laž je recimo tudi trditi nekaj, za kar veš, da ni res, recimo:
In ravno ta, majhna pa vendar zadostna količina železa v krvi povzroči, da magnet pospeši kroženje krvi po žilah.

narava sama ni sposobna izdelati vodo nabito z negativnimi ioni. Lahko je polna raznih mineralov in ostalih balastov, ma ionov prav sigurno nima.

Ampak te in še ena kopija nizozemskih zapestnic so tudi edine, ki obljubljajo nemogoče.

(zihr so edine, ja...)

ni potrebno imeti nobene disertacije pod streho (tudi jaz nisem ne kemik ne geolog), nekaj boljšega srednješolskega znanja o kemiji in fiziki bi zadostovalo, da bi človek v petih minutah preveril resničnost prvih dveh trditev. da ovržemo tretjo, o "edinih dveh potegavščinah z zapestnicami na svetu", je dovolj za eno dlako googlanja.

imamo dve možnosti: prva (smešna) je, da lažeš in druga (malo bolj žalostna), da ne lažeš, ker sam verjameš, da je to res. torej...

sicer nisem nikjer omenjala prodaje (nisem vedela, da prodajaš to :twisted: ), moj post naj bil v razmislek tistim, ki ponavljajo "preverjene" trditve eden za drugim, brez da bi se za sekundo poglobili v to "preverjeno dejstvo". Cl- je anion, torej mora biti voda, polna klora odlična, ker je nabita z negativnimi ioni, kajne?
Joj se iskreno opravičujem če sem kogarkoli zavedel s svojo izjavo, saj je bila napisana pač iz mojega laičnega pogleda na zadevo. Priznam napako in se opravičujem vsem, ki sem jih s tem morda zavedel. Napaka ja pač nastala, ker se jest s tem ne ukvarjam in nisem strokovnjak s tega področja, ampak sem se odločil da zadeve samo preizkusim in o tem povem svoje občutke.

Sicer pa če pustimo znanstveno dokazovanje ali ta stvar deluje ali ne pri kraju in zadevo raje pogledamo s subjektivnega vidika, še vedno ne morem mimo tega, da je zadeva pri meni delovala. Še celo več. Po 4 dneh od kar nosim tudi verižico, me je dejansko nehal boleti tudi vrat. Ali je sedaj za to zaslužna verižica ali pa to, da sem začel nositi nogavice iz mikrofibre pa ne vem. To bom prepustil da poveste vi, jaz samo vem, da mene vrat ne boli več in da se zaradi tega počutim prav dobro. Ne bom pa imel nič proti, če mi bo kdo razložil iz znanstvenega vidika kako je bolečina odšla in to naključno ravno po tiste, ko sem začel nositi verižico. In razlage,d a je to v glavi enostavno ne sprejmem, ker bi to pomenilo, kot sem že omenil, da so moje bolečina fantomske. Ampak dobro vem da niso.

In na konec koncev se niti ne bom trudil znanstveno dokazovati ali stvar deluj ali ne, ker jest enostavno vem, da se pač počutim bolje. In drugo nisem tip, ki bi šel ljubezen dokazovati z znanstvenega vidika, ampak samo verjamem v njo in njeno moč, saj je stanje zaljubljenosti eno najlepših kar jih lahko doživimo, kaj ne?

In na koncu še to. Ne vem zakaj mislite, da prodajam te zadeve, če pa jih ne. Na konec koncev, bi tudi jaz lahko rekel, da tudi ti Andreja_T prodajaš marsikaj, glede na to, kako zagreto zagovarjaš določene zadeve. In da še enkrat poudarim. JAZ ne zagovarjam znamke, katere zapestnico nosim, ampak zagovarjam postopke, ki so v podobnih zapestnicah uporabljene (magneti in ioni). In tukaj sva si hudičevo podobna, kaj ne?
to je podobno dilemi ali je posmrtno življenje oziroma kako je tam ?
jaz pravim da je, ker sem bil že na poti tja, oziroma so se mi vrata samo malo odprla in sem videl ......da je zadeva sanjska.......vendar sem si rekel, da pač moram še malo potrpeti na tej strani......
Kaj kdo verjame je stvar njegove odličitve in to je treba spoštovati.
...zdravkoC... :lol:

tehnično gledano, moonlighter, nikjer ne trdim, da zapestnica ne deluje, tko da brez potrebe nasprotuješ mojemu "neverovanju". bi pa rada slišala utemeljeno (znanstveno) razlago, zakaj obstaja možnost, da bi delovala. enačba "magnet+železo v krvi=pospešeno kroženje krvi" povzroči kvečjemu nezavest kakega fizika... :lol:
moonlighter napisal/-a:In Shash, o tem kako deluje magnetno polje na pozitivne delce pa bom pustil kar tebi da nam razložiš, ker zgleda da si pač veliko bolj izobražen na tem področju. Jaz ti lahko samo povem, kako moje telo reagira na tiste ione, ki jih zapestnica oddaja.

Jah Moonlighter, sem mislil, da se boš vsaj potrudil pogledati v kako knjigo ( saj je baje lahko, vsi iz srednje šole se še to spomnimo, kajne :wink: ).
No, očitno tebi ni to tako lahko. No in če že želiš, ti povem enačbo:

Sila na nabiti delec, ki prileti v magnetno polje je enaka naboj krat vektorski produkt med vektorjem hitrosti nabitega delca in vektorjem gostote magnetnega polja. Če že želiš podrobnejšo razlago, sem ti jo pripravljen podati preko ZS.
Ampak se mi je pojavila sedaj druga skrb zate.
Prvič: kaj imata magnetno polje in ioni, ki jih oddaja zapestnica??????
Drugič: če zapestnica oddaja ione, je to IONIZIRAJOČE SEVANJE, poba, to je škodljivo. Lahko ti celo namignem, da se ukvarjam v službi s tem merjenjem - torej merim, koliko ionizirajočega sevanja prejmejo delavci, ki delajo z viri ionizirajočega sevanja ( cariniki, delavci na onko inštitutu, delavci ki delajo z RTG aparati,...).

Ker vidim, da niti ne razumeš, po katerem principu deluje zapestnica , dajem prav ZdravkuC - vse je v glavi. Ti si se prepričal, da ti zapestnica pomaga, kar pa konec koncev ni slabo. Glavno da pomaga.

Samo preveri prosim, da zapestnica ne oddaja ionov - to ni nedolžna stvar.

Osebno sem prepričan, da jih ne oddaja.

Pa veliko zdravja in teka brez bolečin želim vsem nam.

LP
shash napisal/-a:če zapestnica oddaja ione, je to IONIZIRAJOČE SEVANJE, poba, to je škodljivo. Lahko ti celo namignem, da se ukvarjam v službi s tem merjenjem - torej merim, koliko ionizirajočega sevanja prejmejo delavci, ki delajo z viri ionizirajočega sevanja ( cariniki, delavci na onko inštitutu, delavci ki delajo z RTG aparati,...).

Ne skrbi zanj, saj je rekel da zapestnica (oziroma verižica, zdaj nisem več prepričan) seva anione, to še ni ionizirajoče sevanje. Če bi bili ti ioni rezultat radioaktivnega sevanja, bi bili ti ioni zelo verjetno kationi alfa sevanja, ne poznam primera, da bi pri ionizirajočem sevanju nastal anion, razen če nekako prejema alfa in beta sevanje hkrati. Mogoče se je pa zmotil in je mislil da zapestnica oddaja "pozitivne ione", kar bi bilo možno, če bi bila sestavljena iz naprimer tehnecija, ki se ga baje še da nekako dobiti. Dvomim da je podjetje ki to izdeluje kupilo plutonij za izdelavo tekaških verižic (ali zapestnic, nisem prepričan), saj bi jih obtožili terorizma. Pa tudi če bi bilo alfa sevanje, bi se verjetno odbilo od kože, razen če je zapestnico (verižico?) pojedel.
Eustahije napisal/-a:
shash napisal/-a:če zapestnica oddaja ione, je to IONIZIRAJOČE SEVANJE, poba, to je škodljivo. Lahko ti celo namignem, da se ukvarjam v službi s tem merjenjem - torej merim, koliko ionizirajočega sevanja prejmejo delavci, ki delajo z viri ionizirajočega sevanja ( cariniki, delavci na onko inštitutu, delavci ki delajo z RTG aparati,...).

Ne skrbi zanj, saj je rekel da zapestnica (oziroma verižica, zdaj nisem več prepričan) seva anione, to še ni ionizirajoče sevanje. Če bi bili ti ioni rezultat radioaktivnega sevanja, bi bili ti ioni zelo verjetno kationi alfa sevanja, ne poznam primera, da bi pri ionizirajočem sevanju nastal anion, razen če nekako prejema alfa in beta sevanje hkrati. Mogoče se je pa zmotil in je mislil da zapestnica oddaja "pozitivne ione", kar bi bilo možno, če bi bila sestavljena iz naprimer tehnecija, ki se ga baje še da nekako dobiti. Dvomim da je podjetje ki to izdeluje kupilo plutonij za izdelavo tekaških verižic (ali zapestnic, nisem prepričan), saj bi jih obtožili terorizma. Pa tudi če bi bilo alfa sevanje, bi se verjetno odbilo od kože, razen če je zapestnico (verižico?) pojedel.

No rekel je sicer ione - ne anione.
Ampak saj sem tudi jaz napisal - ne verjamem, da se karkoli takega dogaja.
Bolj mi je zanimivo, kako smo lahko ljudje naivni. Saj vem da ne moreš vsega vedeti ampak za kako stvar bi se lahko vseeno ljudje pozanimali, kaj uporabljajo. Itak nas že tako ali tako precej nategujejo v vsakdanjem življenju.

Je pa na nekem predavanju profesor za ekonomijo rekel naslednjo stvar
Če hočete odpret firmo in kaj prodajat si zapomnite dve stvari:
1. dobro naštudirajte zakonodajo, da boste vedeli, kje kak denar noter prinest
2. bolj ko je stvar butasta, bolj gre v promet

Mislim, da obe trditvi kar precej dobro držita.

Pa prav lep pozdrav.
Govorimo o naivnosti ljudi ali o tem, da ker ne znate najti znanstvene razlage za neko zadevo, le to enostavno zavrnete in vsakega, ki verjame v to, razglasite za naivnega reveža.

Ker dejstvo je, da je magnetna terapija zelo priznana in se jo tudi v vrhunskem športu dosti uporablja. Ne verjamete? Vprašajte kakega biatlonca ali nordijskega tekača, ki je v reprezentanci in ima priložnost poskušati naprave, ki jim jih zveza plačuje. Govorim o posebnih blazinah, ki vsebujejo magnete in istočasno tudi izvajajo masažo. 12 minit na taki blazini pomeni dosti hitrejšo regeneracijo. Težava pri tem je samo ena. Te blazine so svinsko drage. IN na konec koncev, magnetna terapija izhaja iz vzhoda. In tam jo uporabljajo kot neko vsakdanjo rutino. Tako kot mi pijemo dnevno tabletke, se oni predajajo magnetom. In potem ko primerjaš enega recimo Japonca in enega Evropejca, vidiš ima Evropejec pri 60 že raka na črevesju, uničena kolesa, povišan holesterol in še bi lahko našteval. Japonček pa veselo skače okoli s fotoaparatom po Evropi in se zabava. Ne trdim, da je vse to zasluga magnetov, ma zagotovo igrajo svojo vlogo v celotni sliki. Poleg tega pa je magnetna terapija že zelo star način zdravljenja, saj so jo uporabljali že v času Kleopatre in naprej, in že takrat, kljub temu, da niso imeli nikakršnih naprav za merit in nekaj dokazovati, so v to verjeli. In tam nikoli ne govorijo o nekem placebo efektu ali čem podobnem. Na konec koncev tudi obstoj boga je nemogoče dokazati, pa vanj vsi verjamejo a ne? Verjamejo tudi v marsikater drug čudež.

In če smo že pri temi o tehničnem in znanstvenem dokazovanju nekih spoznanj, moram reči, da mi je bila zelo všeč knjiga Dan Browna »Izgubljen simbol« in se popolnoma strinjam s tem, kar je navedel noter. Na kratko je povedal to, da danes se tako močno trudimo prvo razviti nevemkakšen stroj ali napravo, da potem z njo znanstveno dokažemo neko trditev ali zadevo. In najbolj zanimivo je to, da pridemo do popolnoma istih ugotovitev, do katerih so prišli brilijantni umi že pred več 100 ali 1000 leti. Pa takrat niso imeli nobenih naprav in merilcev. So se zgolj zanesli na svoje znanje in občutke ter v to verjeli. In po mojem je magnetna terapija ista stvar. Da stvar deluje so vedeli že več kot 1000 let nazaj in četudi nam bo ratalo raziskati kaj je za vsem tem, bodo prišli do istih ugotovitev, za katere so vedeli in trdili že toliko let nazaj. Ma če boste vi, zaradi tega, ker boste nekaj tudi znanstveno dokazali, boljše spali, si kar razbijajte glave.

Kar pa se tiče ionov, i naj bi jih oddajala zapestnica sem imel v mislih tistih istih ionov, ki jih oddajajo tudi ionizatorji, ki se jih priklopi na elektriko oz. klime, ki so že skoraj v vsaki pisarni oz. po novem celo celjska firma oken izdeluje okna, ki oddajajo v prostor ione. In na to temo, kako ioni vplivajo na počutje posameznika si lahko prav vsi kaj več preberete tudi na netu, samo pogooglati morate. Na to temo je bilo namreč narejeno dosti raziskav in prav vse so pokazale, da večja količina ionov v prostoru pozitivno vpliva na počutje. In te vrste ionov oddaja zapestnica. Tako da upam da se sedaj ne bo več ugibalo kaj sem mislim.

In kar se tiče ekonomije, pa ne bi škodilo kaj več znanja o tem, kdo je bolj povezane z ekonomijo, ali proizvajalci zapestnic ali farmacevtske družbe, ki si v današnjem času dejansko izmišljujejo nove bolezni, samo da lahko na hitro plasirajo na trgi tudi novo zdravilo in tako mastno služijo. Se še spomnite, da se je pred dvema letoma pojavila na TV reklama in trdila, da nevemo koliko slovencev trpi za hemoroidi? In čudežno se je pojavilo zdravilo, kaj ne? Ma če bi naredili kako študijo (naredili pa bi jo lahko samo če bi obstajali podatki za par let nazaj o številu obolelih za hemoroide, ma na žalost teh podatkov ni – pa tukaj nimam v mislih tistih, ki so se zdravili ampak predvsem tistih, ki zaradi neopaznih hemoroidov, niti niso prišli k zdravniku) o tem koliko takih s hemoroidi je bilo pred 50 leti in koliko jih je danesi, bi ugotovili, da se število verjetno sploh ni povečalo. Vse kar se dogaja je samo to, da nas hočejo prepričati (prestrašiti), da je že manjši pojav hemoroidov nevaren. Kar pa je ena velika bedarija. In temu jaz pravim ekonomski oportunizem.

In osebno bolj verjamem in zaupam eni zapestnici, ki mi na dolgi rok ne škodi, kot pa neki farmacevtski firmi, ki mi prodaja tablete za neko kao novo bolezen, katerih stranske efekte niti niso dobro stestirali in niti ne vedo kako vplivajo na celotni organizem. Ma na konec koncev, se vsak sam odloči s čim se bo vsak dan zastrupljal. A ne?
Ne razumem vas, zakaj vsak zagovarja svojo trditev in drugemu ne da prav :?:
Vsak posameznik ima svoj pristop k boljšemu počutju in s tem tudi doseganju rezultatov :!:
Po domače povedano ima "vsak tele svoj vesele".

"Zdrakov rek" mi je še najbolj "padel v ušesa" žepred leti :!:

moonlighter napisal/-a:Na konec koncev tudi obstoj boga je nemogoče dokazati, pa vanj vsi verjamejo a ne?

Nak, tukaj se ti pa oglaša ateist. Verjamem v tisto, kar je okoli mene :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA