Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Dober tek #2
V drugi oddaji Dober tek, oddaji o rekreaciji, se bomo pogovarjali o prehrani. Naš novinar Anže Bašelj in njegov osebni trener Marck Goran Lorencin sta se podala na Šmarno Goro, kjer sta ob teku navkreber opravila tudi krepilne vaje. Na vrhu sta si utrujena privoščila slasten sadni zavitek in opravila pogovor o pravilni prehrani. Ob tem smo se z našo kamero sprehodili tudi po ljubljanskih ulicah in opravili anketo na temo dieta. Svoj pogled na pravilno prehrano in zdravo življenje pa je podala tudi strokovnjakinja za to področje mag. Nada Rotovnik Kozjek. Vabljeni k ogledu.

http://www.sport-tv.si/novice/dober-tek-2/
Pozdravljeni!
Druga oddaja mi je bila všeč. Očito premalo pijem.
Mislim pa, da je ta tema (prehrana) večna zgodba, tako da bi se lahko o tej temi govorilo še ure. Zakaj sem alergičen na dodatke: Pred časom sem bil na neki športni prireditvi in pred vhodom so merili telesno maščobo. Za hec sem se postavil v vrsto in dekle in fant sta mi izmerila skoraj idealen odstotek. Nato je zanesla debata na tek in že sem bil povabljen na specialno predavanje o prehrani. No kmalu sem ugotovil, da je edini smisel tega predavanja prodaja nekih prehranskih dopolnil brez katerih ne bom napredoval in se že po defoltu slabo počutil. Ko sem jim razložil, da ne želim več napredka, ampak samo ohranjanje doseženega (enostavno ni več časa za hude treninge, ravno tako pa človek pride do spoznanja kje je meja), so nekako odnehali.
Anže, v tvoji oddaji tega nisem zasledil in mislim da je to dobro.
Smo pa pred dveč kot dvajsetimi leti pili naslednje: Surovo jajce, velika žlica sladkorja, navadni jogurt, nekaj kapljic limoninega soka in vanilijev sladkor (pol male žličke ali pa še manj) to v mikserju zmešamo. Temu smo rekli energijska bomba. To je bil naš doping. In na ta doping sem se spomnil pred časom in ga naredil sinovoma. Nista mogla verjeti, da je to sploh dobro in sta z užitkom popila.
Anže srečno še naprej in veliko užitkov pri ustvarjanju odaje in pri treningu.
Marck je pa očitno legenda.
Hvala Popaj za spodbudne besede, in hvala vsem, ki kaj napišete o oddaji. Drugo oddajo si lahko ogledate na: http://www.sport-tv.si/novice/dober-tek-2.-oddaja/

se bom pa pozanimal, ali je lahko na netu malce boljša verzija, kdo ve morda tudi HD. Pišem ko dobim odgovor.

V tretji oddaji bomo spregovorili nekaj o pravilni tehniki teka, obiskali smo tekaški tečaj Urbana Praprotnika (toplo priporčam), če bo šlo pa bomo opravili tudi test superg. Oddaja bo na sporedu v petek!!!!
Anže, kot izgleda te je danes Goran kar namučil na poti na Šmarno goro, nahrbtnik pa je tako ali tako zakon :lol: No pa se je na koncu vsaj malo oddolžil, ti je dovil naročit štrukelj :D
Marck Goran Lorencin je za našo oddajo dal primer jedilnika za en dan. To je le primer za dan ko imam zmerni trening. Sam po njegovem načrtu skušam doseči manjši kaloričen primanjkljaj in malo shujšati. Nekaj kilogramčkov je že šlo in moram reči, da se počutim odlično. Vsak dan seveda ni enak, količina kcal, ki jih zaužijem pa se spreminja glede na zahtevnost in dolžino treninga.

Vse dodatke, ki jih imam je prispevalo podjetje TOP LEVEL. Meni so okusni. To pa so le dodatki, in kot sta Nada Rotovnik Kozjek in Marck dejala v oddaji moramo najprej imeti osnovno prehrano, to pa so le dodatki, predvsem za tiste, ki ste malce bolj resni tekači. Ampak ne bom pametoval, ker verjetno to večina veliko bolje ve od mene. :D :D

Upam, da boste lahko odprli datoteko. Koda je anzebaselj!!!!!!!!!

športen pozdrav
Priponke
(142.17 KiB) Prenešeno 336 krat
Dvojka je bila zanimiva, ni mi pa jasno, zakaj tekaču nagrmaditi toliko vadbe za moč? Džizs, po enem takem, citiram, 'čisto navadnem izletu na bližnji hribček' vsaj mene ves teden ne dobiš iz postelje. Mi je pa godilo, da sem po dolgih letih spet videl vajo 'fazanov let' :D, tudi intervju z dr. Rotovnik Kozjekovo je bil zelo poučen.
Le naprej.
ton napisal/-a:Dvojka je bila zanimiva, ni mi pa jasno, zakaj tekaču nagrmaditi toliko vadbe za moč?

Pozabljaš, da je v prvi oddaji bilo rečeno, da od njega ne želijo narediti samo tekača, čeprav ga pripravljajo na tek :D .
Vsekakor poučna oddaja, tovrstnih informacij ni nikoli preveč.

Je pa zanimivo, da nihče več ne govori, da gre teč ali tekat, vsi hodijo samo še na treninge. Škoda, kot da bi izgubil tisti osnovni namen, da se gre na luft, pa v gmajno, pa se mal razmigat - že začetniki se učijo o "strukturiranem treningu", usmerjenosti k rezultatu in planih. Zakaj ne bi šli raje večkrat samo tekat, brez stresa, da je "treba naredit dober trening"? :wink:

Drugače pa vse pohvale za oddaje, upam, da se vidimo v Šenčurju :D

ps. Slovenci smo še zmeraj v tisti fazi rekreacije, ko je rezultat na tekmi eden od glavnih motivatorjev za tek. To potrjuje npr. povprečni čas na maratonu v LJ, ki je od primerljivih (ali večjih) maratonov v tujini krepko boljši (okrog 3 ure in pol..)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA