Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
po takšnem treningu (tek s dosti vajami za moč) pa ne vem, če bi imel dovolj en sam zavitek :nono: . ok, vidim da res ni najbolj neke težke mastne hrane dati notri po njem, ampak imajo veliko dobrih stvari za na žlico gor :) in kakšen :beer: . me je zelo zamikalo, da bi še jaz skočil gor, sam hudiča, ko je skozi dež :bum: . takle trening kar čutim da je koristen za telo in poveča pripravljenost :juhuhu: . rabim enga da me bolj motivira (zbrca :twisted: ) da vsaj vstanem iz kavča in naredim prvi korak, potem že pride užitek. pravilen tek :shock: :) ? obujem copate in premikam hitreje noge :D .
Čokolino - lepo da si me opazil...Barve so take, da me kamera hitro vidi v mnozici...Bom na ljubljanskem maratonu naju boljšo barvno kombinacijo.

V glavnem danes smo snemali material za 4.oddajo Dober tek na Šenčurskem izzivu, kjer je bilo prav fletn, ko temu rečejo v tistih krajih. Tekel sem na 10 km, kar je bila moja prva tekaška preizkušnja v živlenju. Čas je bil 53:43, v oddaji pa bomo skušal čimbolj prikazat dogajanje na tem lepem tekaškem prazniku, kjer je bilo kar 257 tekačev. Skratka bilo je super. Oddaja bo na sporedu v ponedeljek zvečer.

p.s še tistim, ki pogrešajo nove obraze med strokovnjaki, zbiram predloge....

športen pozdrav..

še link za tretjo oddajo: http://www.sport-tv.si/novice/dober-tek-3.-oddaja/
Moram rečt, da so mi oddaje res super. Vzamem si čas in vsako pogledam celo večkrat in se skušam iz njih čimveč naučiti.

Aja pa še izziv zate Andrej: Mogoče lahko poizkušaš prepričati Marcka, da bi enkrat uporabljal normalne tekaške kratke hlače in majico in ne vedno te pritisnjene. Dvomim, da ti bo uspelo :D .

Drugače pa veliko sreče in se vidimo na 21ki. Ne dvomim da te ne bom opazil v teh cepkah :D .
wawer napisal/-a:
Aja pa še izziv zate Andrej: Mogoče lahko poizkušaš prepričati Marcka, da bi enkrat uporabljal normalne tekaške kratke hlače in majico in ne vedno te pritisnjene. Dvomim, da ti bo uspelo :D .

Motiš se: http://www.flickr.com/photos/starakost/5066671037/#/photos/starakost/5066671037/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/starakost/5067368462/lightbox/
Ok Stara kost, si mi zaprl gofljo. No pajkic se je znebil, pritisnjene majčke pa se verjetno ne bo nikoli :D . Je pa res, da pri takšni muskulaturi mu je verjetno vsaka majica pritisnjena :lol: . Saj je car, jst ga prav občudujem. V športnem smislu mislim :) .
Pozdravljen!

Najprej Anžetu čestitek za Šenčursko desetko. Rezultat se mi zdi super.

Moje mnenje pri tehniki teka. Super je, da si gostil g. Praprotnika, ker se mi zdi da je najbolj znan s svojimi tečaji. Tako sem nekako tudi sam zavohal, kaj se počne na teh tečajih. Drugače pa mi, ki smo v srednjih letih pri teku poskušamo upoštevati, kaj smo se skozi življenje naučili. Na primer: Pri vojakih smo korakali in če si napačno korakal (udarjal s peto) si imel lahko hude težave, ker so te zvečer bolela moda. Zato smo korakali na prste nekako tako, kot je razložil Urban. To sem si zapomnil in jaz poskušam teči tako kot je razložil Urban oziroma tako kot smo se učili korakati, stop na sprednji del stopala. Drugače pa se vedno kaj novega naučiš. Vedno sem mislil, da sem nevtralec, pa se, po petih letih teka v Tomas sportu izvedel, da sem rahli pronator. Tako da je le pametno iti k strokovnjaku, da pove svoje mnenje. Sicer ti pa pol itak prodajo najdražje superge.

Imejte se fajn
Zanimiva tehnika zavezovanja tekaških copat v tretji oddaji. Na adidaskah ne morem tega preiskusiti, ker nimajo lukenj ampak vodila za vezalke, bom pa preizkusil na mizunkah, ki so ravnokar prišle po pošti :) Predvsem se mi zdi zanimivo, če bi lahko na začetku teka zavezal, potem pa se med tekom nekaj vrvice iz zanke še porazdeli in tako kompenzira za otekanje stopala, ne da bi se vrvica razvezala.
Popaj napisal/-a: Vedno sem mislil, da sem nevtralec, pa se, po petih letih teka v Tomas sportu izvedel, da sem rahli pronator.

Popaj, po tem kar praviš si vendarle nevtralec.
Biti nevtralec namreč ne pomeni, da se ti stopalo prav nič ne zvrača na eno ali drugo stran, pač pa pomeni, da si v mejah normale in da ne potrebuješ posebne obutve za tek. Idealno stanje je, da se ti stopalo nekoliko zvrača navznoter, saj to pomeni, da tvoj stopalni lok sodeluje pri blaženju obremenitve pri vsakem koraku. Težave se lahko pojavijo, če se stopalo močneje zvrača navznoter (pri večini) ali pa morda celo navzven (pri manjšini). Takrat se pojavi potreba po prirejeni obutvi za tek.

Torej:
zvračanje navzven = supinator
rahlo zvračanje navznoter = nevtralec
močnejše zvračanje navznoter = pronator

p.s.: tudi jaz sem se tega naučil pri Urbanu
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8