- 12 Okt 2010, 20:44
Jao Puhi, ti ga pa sekaš... Ne treniraš klanca... letos na SP v GT sem imel priložnost govoriti s Belgijskim glavni trenerjem, ki mi je povedal, da je bil njegov varovanec JOLY Jente tretji v kategoriji mladincev. Ampak pojnt je v tem, da ta atlet živi v zahodnem delu Belgije, kjer ni niti enega hriba, sama ravnina. Fant je treniral samo na ravnini, na kvalifikacijah osvojil 1. mesto in se uvrstiu na SP, kjer je osvojil kolajno. Nato je še dodal, da je bil prav ta atlet tudi 3. na EP v Bolgariji letos. Sicer pa se mi zdi, da je kar nekaj atletov, ki so kot gorski tekači zelo uspešni tudi na ravnini in krojijo državni vrh (Kosovelj Mitja in Mateja, Krkoč, Oblak P. in še nekateri).
Ko pa že govorimo o talentih, če samo spomnimo, da smo nekaj let nazaj osvajali medalje na SPji (Kosovelj, Lamovec, Kosovel, Krkoč...)... To so bili dejansko talenti, ne pa Puhi, ko še na navadni tekmi v GT za pokal Slo ne pride med prve 3., kaj šele, da bi se letos uvrstil v ekipo za SP. Lepo vas prosim no...
Puhi, pokliči me, ko boš imeu 10km 31:23 oz. 14:45 na 5km, kot ima najboljši slo mladinec. Rezultati vaških lig pa tudi slučano niso merodajni. Lokalni heroj je lahko vsak, globalnih je pa zelo malo. Dobrodošel na izbirni tekmi za EP v krosu, če si dober se boš lahko izkazal. Pa veliko sreče!
Vse, ki pa zanima, zakaj ostalih 'talentov' ni na vaške tekme pa naj povem, da če hočeš uspeti v športu, se je potrebno pripravljati za vsako tekmo skrbno načrtovati treninge kar je dolgoročno in traja včasih tudi več mesecev oz. tudi celo leto. Kmečke tekme so samo za nabiranje 'slave'.