Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
wawer napisal/-a:Ok Stara kost, si mi zaprl gofljo. No pajkic se je znebil, pritisnjene majčke pa se verjetno ne bo nikoli :D . Je pa res, da pri takšni muskulaturi mu je verjetno vsaka majica pritisnjena :lol: . Saj je car, jst ga prav občudujem. V športnem smislu mislim :) .

Prej si bo majico slekel,kot pa,da si bi bolj ohlapno(normalno) dal gor:)
Lp
Tudi meni je bila tale tretja oddaja najbolj všeč doslej (morda bi bilo dobro en vsakdanji trening, recimo intervalca, tudi 'filmsko' vključiti v oddajo, ampak razumem, da v 25 minut ni moč vključiti vsega), ker pa kot sitna kura zmeraj kakšno piškavo zrno najdem, sem se zapičil v Praprotnikovo misel, da nas itak okrog 90 procentov 'teče narobe'.
S filozofičnega stališča se mi zdi taka izjava - četudi morda celo ustreza resnici! - napačna. Zakaj? Ker mislim, da je treba nas, populacijo, ki se je večinoma v srednjih letih in brez posebnih priprav lotila nekega projekta za lastno zdravje, močneje nagrajevati, gladiti in vzpodbujati kot 'resničiti', kako zaboga grdo in narobe vrtamo s petami v tla in takorekoč z macolo nabijamo po ubogih kolkih, medenicah, kolenih in gležnjih. A razumete? Ko nam otrok prvič nese smeti dol v kanto, enostavno ne gre, da ga potem naderemo, kako je vrgel plastiko v kanto za papir.
S tem ne zmanjšujem Praprotnikovega pozitivnega dela za slovensko tekočo populacijo, le namignem, da se da isto povedati recimo takole: 'kar 90 odstotkov tekačev pa lahko z malo pomoči teče še boljše.'
temu se reče "marketnig" in pridobivanje novih strank, da probajo z njim pravilno tečti......
seveda je pa vsak sam sebi odgovoren in če misli, da mu bo pomagal odpraviti kakšno težavo je dobrodošel na njegovih seansah.
Anže - danes sem pogledal še drugo in tretjo oddajo. Vse zelo zanimivo in poučno, včasih pa vendarle samo do te mere, da me zainteresira, da bi izvedel kaj več: na testiranje na FŠ, na tečaj k Urbanu, po superge v TS... Pokaži še abecedo teka, raztezanje pred in po teku, pravilno obnašanje na štartu velikih tekaških prireditev, in to tako kot sta vadila na Šmarni gori. Glede tehnike teka bi bilo zanimivo prikazati tudi video posnetek teka, snemano s strani, na katerem bi bila narisana vertikalana črta od glave navzdol do prvega dotika noge s tlemi, pri tem pa tudi kje so takrat boki. Taka analiza bi bila zelo poučna...npr.

http://www.youtube.com/watch?v=qMNmlC6b ... re=related (zanemarite reklamo)

Da se razumemo, oddaja mi je všeč, kritika samo v smislu možnsoti izboljšanja. Srečno pri izpolnjevanju cilja!
Mislim, da je oddaja dobro koncipirana in da je prikazano vsega po malem. To je za začetek dovolj. Vse kar je več, je "napreden tečaj" teka, to pa ni namen teh oddaj. Začetnika, ki bo vadil samo 4 tedne za udeležbo na polmaratonu, ne smemo obremenjevati s naprednimi tehnikami.

S tem ne mislim povedati, da takšne oddaje ne bi bile zanimive za naprednejše tekače.
[b]4. ODDAJA DOBER TEK

Anže Bašelj je nastopil na prvi tekaški preizkušnji v življenju. Na Šenčurskem izzivu je nastopil na 10 kilometrov dolgi progi in s časom 53 minut in 43 sekund na koncu osvojil 150. mesto med 257 tekmovalci. Oglejte si reportažo iz Šenčurja!

DANES NA ŠPORT TV OB 18.URI IN 30 MINUT, POSNETEK PA BO TUDI NA SPLETNI STRANI- http://WWW.SPORT-TV.SI

:D :D :D
Biz napisal/-a:Anže - danes sem pogledal še drugo in tretjo oddajo. Vse zelo zanimivo in poučno, včasih pa vendarle samo do te mere, da me zainteresira, da bi izvedel kaj več: na testiranje na FŠ, na tečaj k Urbanu, po superge v TS... Pokaži še abecedo teka, raztezanje pred in po teku, pravilno obnašanje na štartu velikih tekaških prireditev, in to tako kot sta vadila na Šmarni gori. Glede tehnike teka bi bilo zanimivo prikazati tudi video posnetek teka, snemano s strani, na katerem bi bila narisana vertikalana črta od glave navzdol do prvega dotika noge s tlemi, pri tem pa tudi kje so takrat boki. Taka analiza bi bila zelo poučna...npr.

http://www.youtube.com/watch?v=qMNmlC6b ... re=related (zanemarite reklamo)

Da se razumemo, oddaja mi je všeč, kritika samo v smislu možnsoti izboljšanja. Srečno pri izpolnjevanju cilja!

HVALA ZA TVOJ KOMENTAR... VSE JE SPREJETO, AMPAK KDAJ ENOSTAVNO NE GRE VSE TAKO KOT SI ZAMISLIMO. ČASA JE NAMREČ MALO, TUDI PRI MONTAŽIH ZA TAKŠNE GRAFIČNE DODATKE ZMANJKA ČASA...AMPAK SE BOMO POTRUDILI, DA BOMO POSKUŠALI ŠE IZBOLJŠATI STVARI..HVALA...ČE BO ŠE KAJ MI KAR NAPISI...
Anže, ti boš moral pa še malo bolj dolgo vztrajati pri teku kot samo do Lublanca. A si prepričan, da ne bi šel potem takoj popravljat PBja v Palmanovo. Tako lahko rata še par oddaj. :wink:
John Wayne, hvala za opozorilo. Žal prepozno, ker so me že olupili za pronatorske Brooks-ke, raje ne povem cene. Upam da ni nič narobe, če tečem sedaj v pronatorskih supergah, saj do sedaj nisem imel nikakršnih težav z navadnimi supergami, pa jih na leto odtečem tudi do 2200km.
Zopet se je izkazalo, da se mora človek poslušati in je sam sebi največji dohtar. V navadnih supergah sem se počutil bolje. Bomo videli kako bo šlo naprej.
V jutrišnji oddaji bomo predstavili progo ljubljanskega maratona. O njenih značilnostih bo spregovoril Urban Praportnik, videli pa boste tudi intervju s psihologom Matejem Tušakom. na sporedu bo v petek ob 21.30 na ŠPORT TV. Vabljeni k ogledu.

anze
Popaj napisal/-a:John Wayne, hvala za opozorilo. Žal prepozno, ker so me že olupili za pronatorske Brooks-ke, raje ne povem cene. Upam da ni nič narobe, če tečem sedaj v pronatorskih supergah, saj do sedaj nisem imel nikakršnih težav z navadnimi supergami, pa jih na leto odtečem tudi do 2200km.
Zopet se je izkazalo, da se mora človek poslušati in je sam sebi največji dohtar. V navadnih supergah sem se počutil bolje. Bomo videli kako bo šlo naprej.

Lahko narediš test s kamero. Ko tečeš naj te nekdo snema. Posnetek stopal od zadaj v zelo počasnem posnetku ti pokaže, kaj se s stopalom dogaja ob pristanku. Če boš videl, da se tvoje stopalo v novih supergah čisto nič več ne zvrača navznoter, potem so najbrž na notranji strani preveč kompaktne. Potem ponovi snemanje še s starimi supergami. Če tam opaziš tisto željeno zvračanje stopala, potem si imel res prej bolj primerne superge kot zdaj. In če res ugotoviš to, ti jih bodo, glede na to, da si jih šele kupil, verjetno pripravljeni zamenjati za kakšne druge.
Težava, ki jo na tak način napačno izbrane superge povzročijo je dejstvo, da tvoj stopalni lok posledično manj sodeluje pri blaženju vsakokratne teže pristanka in se tako večja sila prenese višje po telesu. Tam pa lahko vpliva na koleno, kolk ali hrbtenico.

No, pa da ti ne pametujem preveč. To sem ti napisal iz teorije, ki sem se je naučil na Urbanovem tečaju, kjer nas je tudi posnel kot sem zgoraj opisal, sam pa izkušenj z napačnimi supergami nimam, saj sem očitno do zdaj kar dobro izbiral. Pa tudi po kilometrini sodeč si bolj izkušen tekač od mene in boš že po nekaj 10 km teka verjetno sam ugotovil ali ti ustrezajo ali ne.
5.oddaja je torej že na internetu, notri je tudi zanimiv intervju s športnim psihologom Matejem Tušakom, v 6. oddaji pa smo obiskali fitnes, kolesarili z ultramaratonskim kolesarjem Markom Balohom, za konec pa smo si privoščili še masažo pri Rdeku v športnem centru KONEX.

Oddaja je na sporedu v ponedeljek ob 18.uri in 25 minut.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA