Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Nenny
Če hočeš izgubiti maščobo in pridobiti mišice, potem ni dobro, da zvečer ješ sadje (ker vsebuje veliko sladkorja), ampak predvsem beljakovine (piščanec, tuna, skuta...) in kakšno zelenjavo.

S tekom boš sigurno zmanjšal maščobo tudi na trebuhu, ampak to je dolgotrajen proces, ne gre kar v enem mesecu. Tek mora postati del tvojega življenja...ne se obremenjvat toliko z rezultati, pozabi na to, uživaj v teku... :D
 Runboy
Ampak ali se ne izniči vse kar odtečeš tiste dni, če se ostale 4 dni v tednu nič ne giblješ, ker pridobiš nazaj kalorije?
 ajdica
Runboy napisal/-a:Ampak ali se ne izniči vse kar odtečeš tiste dni, če se ostale 4 dni v tednu nič ne giblješ, ker pridobiš nazaj kalorije?

Glej, teči sproščeno, kadar ti paše, 3x oz 4x na teden je čisto dovolj, glede na cilje, ki jih omenjaš. In ne obremenjuj se preveč s tem, kdaj bodo rezultati vidni, ker čez noč pa to tudi ne more it. Če se tiste dni, ko ne tečeš, ne nažiraš s "packarijami" (mcdonaldsi, sladice in polnočno ropanje hladilnika itd) in ješ hrano, ki ni kalorijska bomba, potem sigurno ne izničiš. V dneh ko se ne giblješ, zaužij toliko hrane oz kalorij, kot jih potrebuješ za normalno funkcioniranje, ne nažiraj se in bodo tudi zalogice iz trebuha sčasoma podlegle pritisku ;)
 Neka
Runboy napisal/-a:Torej, pred dobrim mesecem dni sem začel tečt po 13 tedenskem programu

Me lahko prosim nekdo usmeri kje najdem ta program. Hvala vam. :D
 Runboy
Danes pretekel 1 uro brez kakega problema to je nekje 8,5km.

Ker se bližajo hladni dnevi me zanima če ve kdo kje dobit ceneje tekaško opremo kot je v hervisu (tekaška majica, vetrovka, rokavice)?

Pojavil se mi je še en problem in sicer boleče bradavice po daljšem teku. Delno sem rešil problem s tem da se pred tekom namažem po bradavicah z bepanthenom in zalepim z selotejpom, vendar včasih zdrži gor, včasih ne. Ve kdo kater trak bi definitivno držal?
 Gasper`
Za vnetje bradavic so krive poceni, nekvalitetne "švic" majice, ki jih s svojo mrežasto strukturo dražijo. Kupi si npr. aktivno perilo pa bodo problemi rešeni.
Res je, da so kvalitetna športna oblačila draga in je kar zalogaj nakupit opremo. Ampak moj nasvet je, da rajši kupuj postopoma in kvalitetno, kot pa da vzameš 5 tekaških majic za 20 eur (cena za vseh 5, da se razumemo).

Za kakšne popuste pa malo poglej na interneti strani od Promontane, Kibube. Dobiš na marsikateri izdelek dokaj soliden popust, čeprav pomoje ne osvežujejo ravno vestno internetne strani, tako da se ti bolj splača kar osebno oglasit v prodajalni.
Npr., sam sem ravno danes šel v Promontano v Kranju, in dobil aktivno perilo (majico s kratkimi rokavi) za 50 % znižano, ker imajo odprodajo zalog. Ni slabo;)
Uporabniški avatar
 Wega
Runboy napisal/-a: Ve kdo kater trak bi definitivno držal?

Nič mazat ampak samo mikropor čez. Mikropor je tisti bel samolepilni trakec, ponavadi se dobi v lekarnah ali drogerijah nekje pri flajštrih.

Edit: pa ta širozga kup.
Uporabniški avatar
 mojchka
Promontana
Startfitness.co.uk
Pa jaz vsake toliko časa zavijem v Intersport pa potrpežljivo pobrskam po policah, nazadnje sem kupila tekaške zimske hlače od Asicsa za 12 eur (no, me jezi, ker nimajo žepka odzadaj!) :--
 ajdica
Pa kak vam dedom uspe, da tak razturite te svoje bradavice, meni se kaj takega še nikol ni zgodilo...bote mogli vi tut športne modrčke začet nosit :lol:

Kar se pa tiče poceni oblačil- jaz, če le imam možnost in srečo, kupim tekaške majice, zimsko spodnje perilo itd v hoferju ker je zelo kvalitetno in zelo poceni. Ampak to samo kadar imajo tiste svoje akcije, je treba bit pozoren in imet srečo, ker je to zlo hiter pokupljeno. Drugače, pa kot je že bilo omenjeno, se dostikrat v intersportu najde kaka dobra in poceni stvar.
Vseeno pa vedno bodi pozoren na material, ker je po mojem mnenju vseeno boljša dobra bombažna majica kot slaba "švic"majica!

lp
 Runboy
Wega napisal/-a:
Runboy napisal/-a: Ve kdo kater trak bi definitivno držal?

Nič mazat ampak samo mikropor čez. Mikropor je tisti bel samolepilni trakec, ponavadi se dobi v lekarnah ali drogerijah nekje pri flajštrih.

Edit: pa ta širozga kup.

O hvala, deluje super!

Zanima me še nekaj o prehrani.

Sedaj sem se navdušil nad sadnimi jogurti ki jih prej sploh nisem pil. In sicer mercator jagoda, navadni mi sploh niso dobri. Je OK če vsak dan spijem enega po zajtrku ali po večerji?

Pa zelo pogrešam čokolado. Pa me zanima kolikokrat bi si lahko privoščil to da se mi ne bi preveč poznalo?

Edini luksuz ki si ga nekako privoščim je 1x na 2 tedna ali včasih 1x na teden pica iz picerije...
 ajdica
Sadni jogurti imajo načeloma, dosti sladkorja in ne vem če so glih najboljša varjanta za hujšanje. Sicer je cela vrsta raznih fit sadnih jogurtov in me bo zato mogoče pošimfal :) Jaz jem samo navadni jogurt ampak ga pa "oplemenitim" na razne načine-če imaš rad jagodnega ti priporočam, da si kupiš zmrznjene jagode in jih v mikserju zmešaš skupaj z jogurom. Zraven pa stisneš še eno pomarančo in se lahko vsi sadni jogurti skrijejo :) Je bolj zdravo in bolj naravno, meni osebno pa tudi dosti bolj dobro.

Kar se tiče čokolade- ja seveeeeda si jo moreš tu pa tam privoščit, lahko si jo privoščiš tudi večkrat na teden. Glej če pridno tečeš se ne rabiš na polno obremenjevat z dieto, bistveno je, da vse kar ješ, ješ v mejah. In verjemi da s kilami neboš več imel problemov. To pomeni, da se posladkaš z malo čokolade, to še nikoli ni nikomur škodlo, normalno pa, da ni pa pametno, da v enem večeru zmežeš celo veliko milko. Tak da vse po pameti!
Priporočam, da se navadiš na temno čokolado (lindt 70%+ je vsaj zame čisti zakon) je bolj "prijazna". Če je nisi jedel al pa maral pred dieto in zdaj lep čas nisi jedel nobene čokolade, sem skoraj prepričana, da ti bo zdaj dobra in dovolj sladka.

lp
Uporabniški avatar
 HUDMA
Ne želim preveč modrovati, saj so pred menoj povedali že veliko dobrih napotkov zate.
Pa naj vseeno izrazim svoje mnenje:
Po mojem skromnem mnenju (glede na tvoje vpise) ješ veliko preveč, če hočeš shujšati. Jaz imam resnično rad "shit-food" in živim skoraj zgolj od tega, pa vseeno ob konstantnem treningu in zmernih količinah hrane ne ostanem brez energije, ne zbolevam, kilogrami pa kar letijo od mene. V lanskem letu sem izgubil 32 kg v slabih 5 mesecih - brez težav. Seveda pa sem jedel nekoliko manj in (v času preobraznbe) pretekel preko 700 km.
Po poškodbi in ostalih težavah sem se zopet zredil in sem zdaj spet na "špartanskem sistemu". V dobrem mesecu sem izgubil 10 kg, seveda tudi v trebuh - brez težav.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA