Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Obsežno galerijo slik s kratkim opisom dogajanja najdete na : http://izak.slo-design.com/2010/10/24/l ... aton-2010/

direkten link do galerije ena: http://picasaweb.google.si/108606359208 ... raton2010#

drugi del slik: http://picasaweb.google.si/108606359208 ... 0DrugiDel#
Na voljo je okrog 600 fotografij.
Nazadnje spremenil noteko, dne 24 Okt 2010, 21:33, skupaj popravljeno 2 krat.
Letos sem se že 3. udeležila Ljubljasnkega maratona. Po 2 rekreativnih tekih sem se letos odločila za prvi polmaraton. Kot pravijo, prvegega ne pozabiš nikoli in zato bo tudi to poročilo nekoliko daljše.

Pred samim polmaratonom sem si zadala 2 cilja:
1. da polmaraton pretečem
2. da pretečem v času pod 2.20

Najprej sploh nisem vedela, če stojim prav, saj nisem nikjer videla table za zadnjo cono. Na srečo je bilo okoli mene veliko sotekačev tako, da sem lahko bila mirna, kar se tega tiče. Nekoliko nestrpna sem pričakovala start. Mislim, da sem začele nekako 10 minut za prvimi. Začetek proge mi je bil prav všeč, saj je bila kar razgibana. Tja do nekako 5
km5 (kjer so merili vmesni čas) mi je uspelo držati čas pod 6min/km. Ob progi je bil na tem predelu še prijatelj, ki mi je z navijanjem še dodatno pospešil. Počutje fenomenalno. Sem bila pa rahlo presenečena ob mizah s pijačo, kjer so "nas priganjali" naj se ne ustavljamo. Kaj takega mi ni bilo znano z rekreativnega teka v prejšnjih 2 letih... Je pa res, da je tu tekačev bistveno več. Postopoma mi je tempo v naslednjih 2 km rahlo padal in potem spet zrastel ob vnosu dodatne energije. Spet sem lepo tekla z načrtovanim tempom in naslednjo okrepčevalnico pijače in hrane izpustila(predvsem zato, ker so ob mizah skorajda ni nič premikalo, nič konkretnega mi v tistem trenutku ni pasalo, poleg tega pa sem imela s seboj še svojo pijačo). Zlahka sem "napadala" kilometre, ko mi je tempo nekako na km15 začel drastično padati... Vedela sem, da ni v redu, da vztrajam pri tem in je čas za gel, čeprav sem ga načrtovala za km16. Na srečo sem spet prišla na čas okrog 6min/km. Potem pa, o groza, zagledam celo Dunajsko in še približno 5km pred menoj. Na srečo je pri stadionu družinska prijateljica, ki mi je z navijanjem dala dodatno energijo. Število km je postopno padalo, a meni se je še vedno zdelo, da se ta Dunajsko/Slovenska vleče kot ponedeljek... Povsem srečna sem bila, ko sem zagledala Bavarski dvor. Vedela sem, da sedaj do cilja ni več daleč. Ampak proga se je še vedno vlekla! Čisto nepričakovano pa pri Ajdovščini zaslišim svoje ime; le kdo bi lahko bil? In vsa presenečena ugotovim, da sta to tekaška prijatelja Gill in Dennis. Tudi to me je še nekoliko poneslo naprej, vse do cca km21, kjer so me v cilj ponesle še vzpodbude mami in sestrične.

Ob vseh teh spodbudah pa ne smem pozabiti še na vse navijače ob cesti, godbe, maskote s harminko, ragelj,mahanja s Slovenskimi zastavami, spodbud po megafonih, otrok, ki so nam dajali "give me five, "daj mi petko" ali pa le nastavili roko. Skratka, navijači bistveno poživijo dogajanje na teku in pripomorejo k dobremu rezultatu. Vendar pa sem imela, žal, možnost "spoznati" navijača, ki ni ravno navijal. Ravno sem nekoliko upošasnila korak, da sem pila, potem pa sem še še polila po obrazu, nakar pade izjava: "Tale pa čist nč več ne more!" Če je že dubu tak občutek, zakaj pa potem ne vzpodbuja. To bi mi ziher več koristlo, kot pa takole njegovo govorjenje...

In čas? Več kot super. Kot že rečeno, načrtovala sem 2.20, odtekla pa se ga v 2.16. V cilju pravzaprav niti nisem bila tako utrujena in sem hitro prišla k sebi. Zdaj, kar nekaj ur po odtečenem polmaratonu, me na tek spominjajo nekoliko težke in rahlo boleče noge ter rahla bolečina v križu. Predvidevam, da je to zaradi asfalta(na katerem nisem še nikoli tekla tako dolgo. Upam, da tole čim prej mine in ostanejo le še lepi spomini.

Seveda ob tem še čestitam vsem, ki ste pretekli (pol)maraton.
*ajda* čestitke za polmaraton z odličnim časom, sploh za prvič. Za propombe cepcev se raje ne meni, ker gre za take, ki si celijo svoj ego, kar se pa tiče priganjanja na prvi postaji pa sem ga jaz razumel drugače: mislim da so nas usmerjali k naslednjim mizam, da se ne bi vsi ustavljali in gužvali pri prvi mizi, ostale pa bi ostale prazne..
Mojih malo morje fotk je in bo TULE. Pa malo potrpljenja prosim... zaenkrat še niso vse prav obrnjene... druga kartica pride na vrsto jutri...

Čestitke vsem za dosežene rezultate!!!

PS: Wega, hvala!
Nazadnje spremenil še1PR, dne 24 Okt 2010, 21:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Povezava ni prava! (Vrže nas na lastno picasa stran...)

PS: Ni za kaj. Hvala tebi (in vsem ostalim seveda), za slike. Noč bo še dolga... :)
Nazadnje spremenil Wega, dne 24 Okt 2010, 22:02, skupaj popravljeno 1 krat.
spet sem videl idiota v avtu, ki so kjub zapori na Tržaški zapeljali čez cesto in bi skoraj povozil tekača, ki je šel svoj ritem teka. Skratka redar ga ni mogel ustaviti in če bi bil tam policja bi sigurno bil priden............kot miška........
noteko napisal/-a:Obsežno galerijo slik s kratkim opisom dogajanja najdete na : http://izak.slo-design.com/2010/10/24/l ... aton-2010/

direkten link do galerije ena: http://picasaweb.google.si/108606359208 ... raton2010#

drugi del slik: http://picasaweb.google.si/108606359208 ... 0DrugiDel#
Na voljo je okrog 600 fotografij.

Hvala za fotke! :)
Po neprijetni izkušnji (izrazit padec tempa v drugi polovici in krči) prešnji mesec na polmaratonu v Avstriji, sem se tokratne polovičke lotil zelo previdno. Odločil sem se teči okrog 6 min/km, med tekom pa sem tokrat prvič imel pripravljene tudi gele, da le ne bi tako pregorel kot prejšnjič. Mi je bilo kar malo smešno, saj me je ves čas vleklo, da bi šel hitreje, saj sem imel občutek, da to zmorem, a ne tako zelo oddaljena slaba izkušnja me je vsakič opomnila, naj tega ne storim in res nisem. Na koncu se je taktika izkazala za pravilno, saj sem z 2:05 za slabo minuto izboljšal PB in končal tek brez krčev (čeprav je bilo proti koncu čutiti, da če bi tek še malo trajal, bi se spet začelo).

Negativnosti, ki jih kolegi omenjate, sam nisem opazil (razen tega, da je v cilju tudi zame zmanjkalo hrane in pijače). Bolj so mi v spominu ostali dobro vzdušje med tekači, veliko navijačev, nekateri med njimi zelo glasni, odlično vreme in seveda moj, v trenutnih razmerah, prav soliden tek. Za kaj več od tega, pa bo treba kot kaže trenirati drugače.
Na kratko še iz moje strani!
Konec junija sem po koncu svoje velikega projekta padel v težko obdobje iz katerega se nisem pobral kar mesec in pol. Nekje proti koncu avgusta sem se odločil, da moram misli preusmeriti in tako sem začel spet trenirati...ter se pripravljati na moj prvi resni maraton. Po mesecu in pol preživetim na stadionu (trening hitrosti) in dvema tekoma okoli Ljubljane (33km) sem se postavil na start z mešanimi občutki. Na eni strani dober občutek s treningov, na drugi pa povečana kilaža (fitnes, papica :oops: ), kar so občutila predvsem moja kolena in seveda tudi moje mišice.

Ciljni čas 2:49:15 me je razveselil predvsem zaradi naslednjih stvari:
- dosežen željeni čas
- razlika med prvim in drugim krogom zgolj minuta in pol (povprečje točno 4:00,5)
- nihče me v drugem krogu ni prehitel
- rezerve, ki so še ostale
- v cilju so me za nagrado (neopravičeno seveda) proglasili še za najboljšega slovenskega ultramaratonca (sori GTA :D ) Še zmeraj jim beseda ultratriatlon ne gre v glavo :( )

Z dobro popotnico se bom sedaj odpravil v Firence kjer upam, da bolj izkušen :wink: , izboljšam rezultat še za kakšno minutko!

Sedaj sem po zaslugi Enkice celo ugotovil, da sem najboljši Slovenec v kategoriji - prehiteli so me samo trije Kenijci:). V bistvu sem najboljši Evropejec v kategoriji :D Ne ne, v bistvu najhitrejši beli zemljan v kategoriji :lol:
Drugo leto se jim maščujem :lol:

Hvala vsem za čestitke, za navijanje, za fotke...ter seveda vsem velik poklon od mene!

Žabc
John Wayne napisal/-a:Negativnosti, ki jih kolegi omenjate, sam nisem opazil (razen tega, da je v cilju tudi zame zmanjkalo hrane in pijače).

Ne morem verjet... Jaz sem prišla za teboj, pa je bilo vsega dovolj. Mogoče pa nisi pogledal v pravi vogal :wink:
spela* napisal/-a:Jaz sem pa nad svojim tekom močno razočarana. 2:09 je čas, ki bi ga najraje pozabila.

Glavo gor! Jaz sem odtekla svojo najslabšo polovičko letos :--( , pa ne mislim kar obupat... očitno ni bil moj dan :wink: Bo pa drugič boljše :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA