prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 wind
matej helbl napisal/-a:razlika med 25 in 26 je da so 26 narejeni za širšo nogo.

Jaz sem pomerjal oboje, nisem opazil kake bistvene razlike v širini. Mogoče je razlike par milimetrov, ki jih popraviš z bolj ali manj zategnjenimi vezalkami.

bendro napisal/-a:Je pa res, da so samo za asfalt, saj na utrjenem makedamu nimajo dobrega oprijema.

Zanimivo. Jaz se asfalta precej izogibam, večino tekov naredim po makadamu, gozdnih kolovozih ipd. Mora bit pa že veliko peska nasutega, da zdrsava; na uhojenem, ali dobro zvoženem makadamu meni dobro primejo.

Za gozdne stezice imam raje Pegasus Trail III, kakšno bližnjico ali del trase po gozdu naredim tudi v cestnem modelu; če pa je cel tek po gozdu, raje obujem trail copat, ne toliko zaradi podplata, bolj zaradi stabilnosti, cestne se mi zdijo enostavno premehke in preveč upogljive za gozdne potke.
 bendro
Jaz imam dvojne Nike Air Pegasus 25 in sem ZELO zadovoljen z njimi, ampak po caa. 400 km alsfalta, so samo še za alsfalt, kajti na na neutrjenem makedami ti spodrsava. Draugače pa je ta copat meni :laola

Lp Beno
Nazadnje spremenil bendro, dne 01 Jul 2009, 13:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 stari
Razlike med +25 in +26 ni ,razen v lepotnih popravkih in barvi.
Številke pomenijo samo izvedbo copata ,če ste opazili imajo vsi copati ob imenu tudi številko.

Za teren obstoja Pegasus ESC,ki je enak kot navaden Pegasus le podplat je malo bolj grob.

Preizkusi copat NIKE pa se bodo začeli spet v septembru.
 wind
bendro napisal/-a:imam dvojne Nike Air Pegasus 25 in sem ZELO zadovoljen z njimi, ampak po caa. 400 km alsfalta, so samo še za alsfalt, kajti na na neutrjenem makedami ti spodrsava.

Aha. Moje Pegasus 25 še nimajo toliko km, stare Pegasus 2007 pa se bližajo 500km in so še vedno uporabne na makadamu (upam, da bodo tudi 25 zdržale vsaj toliko).
 luzr
bluegreen napisal/-a:
luzr napisal/-a:@bluegreen: Samo na kratko. Spomnim se tvojega vprašanja o teku po prstih. Če podplati na peti niso nič obrabljeni, prilepi sliko. Ampak se zelo potrudi s fotografiranjem. Me prav zanima.
Pegasusi imajo namreč podplat bolj cenenega videza iz relativno trde črne gume, kjer obraba skoraj ni opazna, ko so majhni valjasti vršički na čepkih odbrušeni.

V Intersportu bi nekdo načeloma moral znati uporabljati optični čitalec s programom za skeniranje podplatov. Predvidevam, da ga imajo...
Za druge trgovine dvomim, da imajo karkoli...

Čez odprto mejo je tudi mogoče doživeti kako predstavitev, strokovno meritev, pa tudi napake delajo tam...

no, ker si me sprovociral, sem opral en podlaplat, drugi pa je umazan, ker je pač skoraj vsak dan deževalo. Zdaj bom pa probal slike zalimat. Aja pa še tehnični podatki: z njimi sem pretekel 242,5 km od 30.3.2009, ko sem jih kupil. Vidle so večino asfalt po ravnini, nekajkrat tudi asfalt v in iz hriba (predvsem tek po hribu navzdol je ustvaril tisto obrabo zunanje strani pete)

Bluegreen, pač, na zunajnjem robu desne pete je podplat malo izrabljen. Na drugi strani pete pa je praktično nerabljen. Sodeč po sliki, ki si jo prilepil na prejšnji strani. Da na prstih so bolj izrabljeni, očitno si dobro treniran. Kot indijanci. Lepo odrivaš s sprednjim delom podplata. Trgovci bi rekli, for fut neutralc...
Hvala za trud pri fotografiranju.
Tudi moji copati, ki imajo med 100 in 400km imajo podobne znake obrabe. Pa tečem po peta-prsti. A moram prilepiti slikico? ;)

Če bo kak trgovec sedaj trdil, da si supinator se mu bom šel smehljat.
Nazadnje spremenil luzr, dne 01 Jul 2009, 18:31, skupaj popravljeno 1 krat.
 bendro
stari napisal/-a:Aha. Moje Pegasus 25 še nimajo toliko km, stare Pegasus 2007 pa se bližajo 500km in so še vedno uporabne na makadamu (upam, da bodo tudi 25 zdržale vsaj toliko).

No, saj moje so tudi pretekle caa.500 (in ne caa. 400, kot sem prvo napisal). Ampak po teh kilometrih, so še samo za alsfalt. :x
Priponke
01072009467.jpg
01072009467.jpg (63.92 KiB) Pogledano 4860 krat
01072009466.jpg
01072009466.jpg (64.28 KiB) Pogledano 4859 krat
01072009465.jpg
1
01072009465.jpg (85.66 KiB) Pogledano 4858 krat
Uporabniški avatar
 Pina
A mi zna kdo povedati, kaj je fora teh številk +25 +26 +27 ????
 *ajda*
Kot vidiš je oznaka sestavljena iz 2 delov. Prvi del je + in to pomeni, da je v njem prostor za chip, ki deluje v povezavi z nike+ zapestnico oz. i-podom, ki merijo tempo,čas, ...

Drugi del-številka pa samo sporoča za katero izvedbo modela gre.

To je to.
Uporabniški avatar
 Pina
AJA.....od tle ta cifra.....hvala ti :laola

Še nekaj, a mogoče kdo ve kje bi se dalo dobiti +27 in da niso GTX?
 amaterka
lep pozdrav!

kupila sem si nove tekaške copate, znamke nike MWNS AIR PEGASUS + 29 SHIELD.
Po testu (stopila bosa na moker papir) sem ugotovila, da imam normalno stopalo... sem pa med brskanjem po internetu zasledila, da je ta tip obitve ki sem jo kupila jaz, primeren za stopalo z visokim lokom.... sama še nimam toliko znanja da bi to zgruntala pred nakupom, žal.... zato me sedaj zanima, če mi lahko kdo od vas pove, ali so tile, ki sem jih kupila vseeno ok ali jih moram nujno nest nazaj, ker bi mi kakor koli na dolgi rok škodil taki tip stopala?? prosim za pomoč, sama se ne spoznam dovolj :/ ...

lp vsem

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA