Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

vencelj napisal/-a:
tae napisal/-a:Vencelj, čestitam ti za pogum o objavljeni zgodbi.

Priznam, jaz ga še nisem zbral in ne vem niti če ga bom.

To mi pa res ni noben problem. To, kar se je zgodilo, ne štejem kot kako slabost, smo pač ljudje. Navsezadnje je bilo (glede na psihično stanje) pričakovano, a je bilo za sam odstop treba poguma...

LP, vencelj

Vencelj malo je takih kot si ti. Na 5 km teka na 21 km je recimo zadnjih 40 - 50 tekmovalcev že hodilo. Jao kje je šele cilj. No ni pa vse v tekmovalnosti. So pa sigurno prišli do cilja. Tudi osebnega po mojem. :FO:

O boš boš, samo malo vzpodbude rabiš :)
Pa kaj ga biksaš Tae. Ja Venclju je pač malo dopiz... laufanje in se mu pač ni dalo.Pride čas, ko se med laufanjem vprašaš... zakaj že? potem malo počakaš kakšen teden ali leto in te spet prime z istim tempom ali pa malo počasneje.
To, da si se enkrat spotaknil in malo padel...in imaš to za poraz? A daj daj...fant sigurno veš , da še kakšna druga težja stvar obstaja v življenju, kot to, da te zvije na petnajstem. :wink:
Pozdravljeni!
Ja Vencelj čestitke, res je kar praviš smo samo ljudje in neki "nori" Štajerc je enkrat napisal in to drži:" čuj vse je v glavi" :D
Za relaksacijo pa pridi k nam na srečanje članov GM4O in volja do teka bo spet tu :D
kovit napisal/-a:

Pa kaj ga biksaš Tae. Ja Venclju je pač malo dopiz... laufanje in se mu pač ni dalo.Pride čas, ko se med laufanjem vprašaš... zakaj že? potem malo počakaš kakšen teden ali leto in te spet prime z istim tempom ali pa malo počasneje.
To, da si se enkrat spotaknil in malo padel...in imaš to za poraz? A daj daj...fant sigurno veš , da še kakšna druga težja stvar obstaja v življenju, kot to, da te zvije na petnajstem. :wink:

Kovit, zanimivo motivacijsko sporočilo si "spesnil", me pa malo zanima, kdaj boš ti zopet"padu" nazaj v tek oziroma če kaj zopet načrtuješ kaj bolj resno treniranje ter tekmovanja... :?: :roll:, glede na to, da v Ljubljani nisi nastopil...
Se pa strinjam s teboj, da včasih ne smemo prehitro obupati, včasih pa ni druge izbire... :wink:
Obivankenobi napisal/-a:
kovit napisal/-a:

Kovit, zanimivo motivacijsko sporočilo si "spesnil", me pa malo zanima, kdaj boš ti zopet"padu" nazaj v tek oziroma če kaj zopet načrtuješ kaj bolj resno treniranje ter tekmovanja... :?: :roll:, glede na to, da v Ljubljani nisi nastopil...
Se pa strinjam s teboj, da včasih ne smemo prehitro obupati, včasih pa ni druge izbire... :wink:

Kaj, a je tebe tudi minilo? :)
Kdaj bom padel notri nazaj v tek? ko si zrihtam življenje v neke dokaj ustaljene tirnice bo čas tudi za maraton in še kakšen šport zraven...za tekmovanje pa težko...tak trening mi škodi na drugem področju :D.
V LJ sem pa nastopil...na šverc kot zajček. :wink:
Priznam, jaz ga še nisem zbral in ne vem niti če ga bom.[/quote]O boš boš, samo malo vzpodbude rabiš :)
To, da si se enkrat spotaknil in malo padel...in imaš to za poraz? A daj daj...fant sigurno veš , da še kakšna druga težja stvar obstaja v življenju, kot to, da te zvije na petnajstem. :wink:[/quote]
Se pa strinjam s teboj, da včasih ne smemo prehitro obupati, včasih pa ni druge izbire... :wink:[/quote]
Kdaj bom padel notri nazaj v tek? ko si zrihtam življenje v neke dokaj ustaljene tirnice bo čas tudi za maraton in še kakšen šport zraven...za tekmovanje pa težko...tak trening mi škodi na drugem področju :D.
V LJ sem pa nastopil...na šverc kot zajček. :wink:[/quote]
Nč bat, mene ni minilo :nono: :D 8), tudi poškodba, ki se mi vleče že nekaj mesecev, mi ni vzela veselja do teka, ravno nasprotno, bolj sem motiviran za treniranje in predvsem za tekmovanja kot kdajkoli prej :D 8), je pa res, da razumem vsakega, ki vlaga en trud v eno zadevo, pa cilji ne doseže, potem je normalno, da lahko pride v krizo...tudi jaz sem ji imel, sicer o tem nisem javno pisal...
Drugače pa škoda, da ne boš tekmoval, sem mislil, da se bova še kdaj pomerila...pri meni ni športa brez tekmovanja (brez tekmovanj nisem motiviran za redno gibanje oziroma treniranje),tako, da ostale stvari se pri meni morajo prilagoditi temu...
Obivankenobi napisal/-a:Priznam, jaz ga še nisem zbral in ne vem niti če ga bom.
To, da si se enkrat spotaknil in malo padel...in imaš to za poraz? A daj daj...fant sigurno veš , da še kakšna druga težja stvar obstaja v življenju, kot to, da te zvije na petnajstem. :wink:[/quote]
Se pa strinjam s teboj, da včasih ne smemo prehitro obupati, včasih pa ni druge izbire... :wink:[/quote]
V LJ sem pa nastopil...na šverc kot zajček. :wink:[/quote]
Nč bat, mene ni minilo :nono: :D 8), tudi poškodba, ki se mi vleče že nekaj mesecev, mi ni vzela veselja do teka, ravno nasprotno, bolj sem motiviran za treniranje in predvsem za tekmovanja kot kdajkoli prej :D 8), je pa res, da razumem vsakega, ki vlaga en trud v eno zadevo, pa cilji ne doseže, potem je normalno, da lahko pride v krizo...tudi jaz sem ji imel, sicer o tem nisem javno pisal...
Drugače pa škoda, da ne boš tekmoval, sem mislil, da se bova še kdaj pomerila...pri meni ni športa brez tekmovanja (brez tekmovanj nisem motiviran za redno gibanje oziroma treniranje),tako, da ostale stvari se pri meni morajo prilagoditi temu...[/quote]
Čak, čak...tole sem že stokrat povedal...vse razumem...da pade motivacija, če bi mi bili neki športniki, da bi živeli od tega...tako pa...res, včasih ga pa malo že lomite fantje.
:) :)
Čisto kratko poročilce: glede na to, da sva z Lili samo tekla za dušo (in ne ''kao'' trenirala) sva tudi to letos prvo uradno plovičko pretekla res z užitkom in to še celo 5minut pod dvema urama...

No po okrepčilu sva šla pa na progo spodbujat maratonce in to VSE po vrsti... :clap:
Tud sam sem razočaran nad svojim tekom,čeprav sem bil 100% prepričan da pade osebni. :( Že na 5km .puls 180 :?: na 10km že oring zmatran,na 13km prehitim JANO ,nekak do 17km diham na škrge :oops: puls max 185 :idea:V zadnih 4.km-pade tempo na (4:30) :idea: Kaj je vzrok tega :arrow: BRIGA ME :D .Popravc bo v Palmanovi-gremo naprej -:))) :laola

LP-fredi :ignore:
Zopet je bilo super. Tudi vsi ostali mislim, da se lahko zahvalite meni, ker sem prepričan da sem samo s svojim optimizmom odgnal dež. Že zjutraj ko je malo nehalo padati sem razlgasil: "evo, sonce bo," in vreme se je hočeš nočeš moralo držati.

Mislim, da sem šele tokrat dojel poanto štantov s hrano. Vedno sem iz previdnosti vzel samo vodo in košček banane. Napaka! Prvi štant sem zamudil, na drugem sem vzel košček čokolade in znorel in komaj čakal tretji, da vzamem celo pest čokolade! Nato se nisem mogel odločiti ali bi pomaranče ali tisto pest čokolade in sem si postregel kar z obojim hkrati in dvojno znorel! Na zadnjem štantu sem si tako pest čokolade in pest mandarin tlačil v glavo, da sem pozabil tako na vodo kot na začudene poglede okrog sebe! :)

Ker sem se do cilja že naveličal sladkorja in sem bil pripravljen že na kaj bolj konkretnega, bi lahko morda organizator za naslednje leto pripravil pohane piške in podobno :)

Šlo mi je treningom primerno in primerno prehranjevalnemu režimu med tekom, zato se ne pritožujem. O svojem doseženem času rajši razmišljam na ta način: dosegel sem novi PB, še nikoli nisem bil počasnejši! :) Vseeno sem med potjo uspel vse poslikati za spomin in tudi mamo Kazimiro (spoštovanje!) sem na koncu prehitel kot za šalo, pa čeprav ona trenira že celo življenje jaz pa šele par let! :)

Čestitke vsem vam, ki ste odtekli maraton ali polovico, pa tudi tistim, ki to šele boste!
aadler napisal/-a:Tud sam sem razočaran nad svojim tekom,čeprav sem bil 100% prepričan da pade osebni. :( Že na 5km .puls 180 :?: na 10km že oring zmatran,na 13km prehitim JANO ,nekak do 17km diham na škrge :oops: puls max 185 :idea:V zadnih 4.km-pade tempo na (4:30) :idea: Kaj je vzrok tega :arrow: BRIGA ME :D .Popravc bo v Palmanovi-gremo naprej -:))) :laola

LP-fredi :ignore:

TAKO SE GOVORI!!! :clap: ... :wink:
Eustahije napisal/-a:Mislim, da sem šele tokrat dojel poanto štantov s hrano. Vedno sem iz previdnosti vzel samo vodo in košček banane. Napaka! Prvi štant sem zamudil, na drugem sem vzel košček čokolade in znorel in komaj čakal tretji, da vzamem celo pest čokolade! Nato se nisem mogel odločiti ali bi pomaranče ali tisto pest čokolade in sem si postregel kar z obojim hkrati in dvojno znorel!

približno podoben "uržah" za tek v drugem krogu sem tudi jaz našel. zato nisem hodil, ampak sem tekel od okrepčevalnice do okrepčevalnice, pa se je cilj hitreje pokazal. zato sem si pa pri okrepčevalnicah privoščil "polnjenje in hojo" :lol:
Evforija se je polegla in čas je, da še jaz napišem svoje poročilo.

Maratoni mi niso všeč, ker nikoli "ni časa", da bi si lahko vzel dovolj počitka v primerjavi z ultra teki, kjer je 5 minutni postanek na okrepčevalnici nekaj "normalnega".

Letos sem se priprav na na LM lotil povsem drugače kot v prejšnjih letih. Sploh se nisem pripravljal za LM ampak sem na treningih ali tekih enostavno užival in se pripravljal za morebitni zimski TS. Spremljal sem kako se drugi pripravljajo in poskušal odteči nekaj tekov hitreje kot običajno vendar sem bil še vedno vsaj 30 sekund počasnejši na km kot tisti za katerimi sem "vohunil". Zato nisem imel nobenih pričakovanj, nasprotno, celo pričakovani čas sem si postavil slabše kot prejšnja leta.

Tudi pri prehrani sem naredil spremembo. Sprememba je bila preprosta - jedel sem samo tisto kar vedno jem in nisem bral nobenih člankov ali nasvetov o tem kaj je treba jesti en teden pred maratoni oziroma na splošno. Skratka zavil sem se v "medijski molk". To je pri meni pomenilo, da sem iz jedilnika povsem izpustil testenine. Testenin nikoli nisem maral, zakaj bi jih jedel zaradi teka. Zato sem en dan pred tekem pojedel 4 sendviče s suho salamo za zajtrk, 12 palačink z nutello za kosilo in mesni burek in sadni jogurt za večerjo, cel dan pa sem pil izključno samo mleko, zjutraj pred tekom pa 3 kose kruha z marmelado. Lahko že zdaj povem, da prvič od kar sem tekel na katerikoli prireditvi nisem niti enkrat čutil kakšnega "zvijanja" v želodcu ali karkoli kar je povezano s prebavo.

Na startu sem se prepričeval, da vse karkoli bo pod 3:15 bom zelo zadovoljen, sploh ker sem bil na treningih zelo počasen v primerjavi s tistimi, ki redno tečejo maratone pod tremi urami. Veselilo me je, da so bile na začetku ob meni same "legende" in sem takoj začel snovati načrt. Načrt A je bil, da se bom poskušal držati Uroša, ker naj bi imel enakomerni tempo med 4-4:15. Na začetku sem sicer tekel pred njim vendar sem ga stalno "čutil" za sabo. Ko pa sem na 10 km pred sabo videl Nežo in GTA, sem pa prestavil na načrt B - držati se Neže in GTA. Na Slovenčevi dohitim omenjeno dvojico in se ju začnem držati. Načrt B je bil sila preprost - držati se jih kot klopa in jih niti za sekundo izpustiti kakšen meter naprej.

Tako sem vsako okrepčevalnico (izpustil nisem nobene) za njima zaostal nekaj deset metrov ampak sem se vedno prepričal, da sem jih s "šprintom" dohitel in jima dihal za ovratnikom.

Ko smo končali s prvim krogom, sem bil precej utrujen in sem takoj preklopil na načrt C. Načrt je bil naslednji: kot klopa se držati GTA in Neže in zdržati vsaj do 32-35km, potem pa bomo že nekako. Iz izkušenj iz prejšnjih maratonov sem pričakoval, da mi bo zmanjkalo energije, zato niti v sanjah nisem pričakoval, da se ju bom uspel držati prav do cilja. Ko smo zavili na Dunajsko, mi je prvič prilezel na usta nasmešek, ker tudi če bi začel hoditi po vseh štirih, bi prišel na cilj pod tremi urami.

Med tekom sem prežvečil 6 enervitovih energijskih tabletk, pojedel 1 piškot, popil 15 kozarčkov vode ali energijskih napitkov in 1 kozarec kokakole (1 kozarec pa sem polil). Ob tem bi se zahvalil Pajo-tu za kokakolo.

Skratka uspelo mi je kar sem si že dolgo želel, preteči maraton pod tremi urami brez uporabe gelov ali kakršnega koli kompliciranja v vezi s treningi (intervali...) ali prehrano.

Rad bi se zahvalil ogromni množici ljudi, ki so mi, vsak po malem, pomagali, da sem dosegel zame nepredstavljivo. Če bi poimensko našteval, bi lahko koga izpustil, vedite pa da sem vam zeeeeellllllo hvaležen :clap:
 tom.tom
Juhej, prvič pretekla 42, s časom, ki je bil krepko pod pričakovanim. Pričakovala okrog 4.10 pretekla v 3.58. vse ok, razen to, da je organizator zapisal, da bo na postajah voda v plastenkah, pa je ni bilo, tista v kozarcih pa je bila za moj trebuh kar premrzla. Če je razlog varčevanje, je ok, samo prej se to pove. :drink
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA