teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Bajsi
#23621
Helou!
V Mladini so objavili STA novico:

Dnevna Mladina napisal/-a:Odličja slovenskim kuharjem na kuharski olimpijadi v Nemčiji

Uredništvo Mladina On-line

Na olimpijadi je sodelovalo 34 držav, medalje pa bodo kuharjem podelili danes.

Slovenska nacionalna kuharska ekipa je na kuharski olimpijadi v nemškem Erfurtu, ki je potekala med 17. in 20. oktobrom, osvojila bronasto medaljo v ekipnem tekmovanju, poleg tega pa še dve bronasti medalji in srebro v posamičnem tekmovanju.

Slovenski kuharji Janez Dolšak, Daniel Kozar, Borut Jakič, Matjaž Cotič in Alenka Kodele so žirijo na olimpijadi prepričali s pripravo menija za 110 oseb.

Za toplo predjed so pripravili peče file zlatovščice, mousse s potočnimi raki, ribjo klobaso, grahov pire, piro z zelenjavo, paradižnikov konkase, žafranovo omako in peteršiljev pesto.

Glavno jed so sestavljali srnin file v objemu s pistacijami, zajčja rolada, jurčkov pire, mlada zelenjava, polenta z bučnimi semeni, ajdov krapež s skuto, kuhana hruška, glaziran kostanj ter brinjeva omaka z mladim vinom.

Za sladico so slovenski kuharski mojstri pripravili beli čokoladni mousse s praženimi lešniki, malinovim sladoledom in malinovim kulijem.

Na žalost Bajsija ni bilo, ker se mu je zamašil nos in zatekel jezik. Zlata medalja mu je tokrat ušla.(STA)
 Nataša
#23622
Slika

odlično! sam skuhat pa še zmer ne znam nč tacga, da bi objavila recept v BAJSIJEVEM VSESPLOŠNEM KULINARIČNEM KOTIČKU :oops: :?
 dpop
#23629
Star recept... mogoče že celo tukaj objavljen... ampak vseeno...

Kolač od Banane

Potrebno je:

- Dve noge
- Dva vesela oka
- Dve kese mleka
- Jedna tvrda banana
- Dva sveža jaja
- Jedna posuda za tucanje

Način pripreme:

Položiti noge u raširen položaj, gledati u oči i nežno mesiti
dve kese mleka. Mešati sve dok se posuda ne zagreje i ovlaži.
Probati prstom zagrejanost posude, pa lagano ugurati bananu i
pokriti je svežim jajima. Peči na sve večoj temperaturi uz
stalno mešanje.

Napomena:

Kolač je gotov kada banana omekša i pusti sok.



1151 Darko

P.S. Seveda zraven obvezno paše "sladka smetana" :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 Bajsi
#23641
Helou!

No, ko smo že pri nečistovanju.
Dobro je tudi naslednje:

Ljubezenski narastek z jajci v kombinaciji koitusa sa šlagom!
 dpop
#23648
No, pa še ena "modra" misel... ki povezuje
hrano, šport in "ono" :wink:

BOLJE TENIS NA POSTERU NEGO PENIS U TOSTERU!

1152 Darko

P.S. Če je pa kdo poskusil "ono drugo"... pa lahko iz prve
roke pokomentira :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 Bajsi
#23694
Helou!
No, pa še ena "pivsko-zdravstvena":

Better to have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy!
Uporabniški avatar
 pegaz
#23745
Dragi moji gurmani, moja nekdanja cimra, Elena, (Italiana de Milano) me je naučila par stvari. (paste, govorim o KUHANJU! 8) ).

Torej, Risotto:
- rabiš 2 lonca: mali za juhico, veliki za rižoto

Veliki lonec: RIŽOTA
- olivno olje, da na tanko pokrije dno
- dodaj 1 narezano šalotko. Popraži, da ostekleni
- dodaj riž: 1 pest na osebo + 1 za lonec
- popraži riž par minut v loncu, da dobi okus
- zalij z juhico. Dodajaj sproti z zajemalko, da je riž vedno zalit.
- počasi dodajaj zelenjavo (zrezano na koščke. Debelejše dele - stebla - prej, tanjše/manjše kasneje. Zmrznjeno zelenjavo dodaj 5 min pred koncem)
- dodaj pol narezane suhe ljute papričice ali poper
- kuhaj na malem ognju toliko časa 15 min (ali kot piše na škatli od riža). Vselej nepokrito!
- na koncu dodaj 1 žličko masla.

Mali lonec: JUHICA
- zavri vodo (koliko? po filingu, se jo da kasneje še dodat)
- dodaj sol po okusu in zelenjavno kocko
- ohranjaj vroče dokler ni rižota kuhana.

Varianta je, da v vodi (al pa juhici) prej skuhate sojine koščke, ki jih vzamete iz juhe in dodate rižoti v zadnjih 5 minutah.

Zadeva je ziher, zdrava in zabavna! :P
#24105
Helou!
Na našem ferajnu, Društvo za raziskovanje jam Ljubljana obstojajo razne sekcije, ki poleg osnovne dejavnosti, skrbijo tudi za vsesplošni, duševni, posvetni, rekreacijski, zdravstveni,... blagor članov.
Zato obstoja tudi Masnočarska sekcija, ki skrbi za društveno promocijo maščob in holesterola, kot zdrave oblike življenja. Za sprejem v omenjeno sekcijo se je potrebno podrediti zdravemu načinu prehranjevanja, samo maščobe in še enkrat maščobe. Od špeha samo "tabelo", na šnicl debela plast majoneze,...
Krst ob sprejemu pa zahteva celega človeka, saj je za uspešno včlanitev potrebno pojesti najmanj 1 meter kilometervuršta ali pasje radosti po domače. Sam sicer nisem krščen pripadnik te sekcije in sem samo njihov simpatizer in častni član. Sem pa zato član Piranha sekcije, ki je starejša. Razlika med sekcijama je le v izbiri hrane. Masnočarji prisegajo samo na maščobe, piranhovci se ne ustavljamo pred ničemer. Naš moto je: "Vedno lačen, nikdar sit!" Žal nimamo nobene himne, zato pa jo imajo masnočarji. Besedilo je prirejeno na Šifrerjevo Vse manj je dobrih gostiln.

Masnočarska himna (besedilo: Masnočarska sekcija, glasba: Andrej ŠIFRER)

Vse manj je mastnih prašičev,
vse manj je lojastih krav,
vse več otrobov pojemo,
ker ne vemo, da špeh je bolj zdrav!

Müesli, rdeč meso,
otrobi in še proso,
so prikovali te
na smrtno posteljo.

Več ne poznaš masnoč,
tabelo zdaj mečeš proč
in sploh nič več ne veš,
kaj dobro je, kaj jesti smeš!

Šel bom v svinjske mesnice,
šel bom med mastne ljudi,
nalil si bom čist'ga CEKINA
in zamastil se s prijat'li do dne!


Vas je premamilo?!? Vpišite se v naše društvo! Poleg spoznavanja lepot podzemlja, se boste naučili tudi zdravega življenja in delovanja.
Pa, dober tek!
Nazadnje spremenil Bajsi, dne 22 Dec 2004, 08:26, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 Bajsi
#24293
Helou!
Ovi su sigurno iz čevapđinice "Kod Ferhatovića" na Baščaršiji.
Uz porciju čevapa i kozje kiselo mljeko.
Uporabniški avatar
 tini
#24364
Bajsi napisal/-a:Helou!
Ovi su sigurno iz čevapđinice "Kod Ferhatovića" na Baščaršiji.
Uz porciju čevapa i kozje kiselo mljeko.


Ja, garant so iz "Petice". :)
Kdaj bo ze kaksen maraton v Sarajevu, pa da se ide na 100 cevapa :?: :)

NEDELJA KAD JE OTISAO HASE
(ZABRANJENO PUSENJE)

Ljudi su isli u kolonama,
Nikom nije smetao vjetar sto je dunuo,
Te majske nedelje je dosao Osijek,
Al' opet je Kosevo bilo puno.
Bio sam tad jos sasma mali,
I nisam znao zasto neki placu,
Rekoh sebi provucu se dzaba,
Sijesti negdje i navijacu.
Prodjoh pored jednog redara,
On samo svoju cigaru pali,
Kaze prodji sad i ne boj se nista,
Danas te niko nece dirati mali.
Sjedoh negdje u guzvu, u raju,
I cuh samo brujanje mase:
Danas nam odlazi Hasim Ferhatovic,
Danas nam odlazi nas Hase.

Nedelja kad je otisao Hase!
Nedelja kad je otisao Hase!
Nedelja kad je otisao Hase!
I BBC na mome radiju,
Oslobodjenje u mojim rukama.

I dok je utakmica ova trajala,
Stariji ljudi su uzimali rijec,
Sine, Hase je tukao Engleze, Svabe i Ruse,
I ovo sad mu je poslednji mec.
Bijese rezultat jedan-jedan,
Kad sudija odsvira kraj.
Spustise se zastave stadiona Kosevo,
Stade jedna nedelja da se nastavi maj.
Maj!

Nedelja kad je otisao Hase!
Nedelja kad je otisao Hase!
Nedelja kad je otisao Hase!
I BBC na mome radiju,
Oslobodjenje u mojim rukama.

Nedelja kad je otisao Hase!
Okrenu se Hase poslednji put,
Nedelja kad je otisao Hase!
Uzdignutih pesnica i ozarena lica,
Nedelja kad je otisao Hase!
Kao da veli mene vise nema,
Ali imate jos mnogo vaznih utakmica!

Izlazili smo svi iz stadiona cutke,
Culo se samo brujanje mase,
Poneki usklik i poneka zastava,
Svi u napad, jedan je Hase!

Svi u napad,
Svi u napad,
Svi u napad,
Jedan je Hase!

Svi u napad!
Svi u napad!
Svi u napad!
Jedan je Hase!

Svi u napad!
Jugoslavija!
Svi u napad!
Jugoslavija!
Svi u napad!
Jugoslavija!
Jedan je Hase!

:)
lptini
Uporabniški avatar
 runner
#24414
Ja, garant so iz "Petice".


SEDMICE!!! jao, jao Bajsi

LP runner
Uporabniški avatar
 Bajsi
#24431
runner napisal/-a:
Ja, garant so iz "Petice".


SEDMICE!!! jao, jao Bajsi

LP runner


Helou!
In kaj je Bajsi tukaj kriv?!?!? jao, jao Raneru
Uporabniški avatar
 runner
#24452
Kaj boš kriv? Saj vidim da obladaš ... (FERHATOVICH PRESS)

LP runner
Uporabniški avatar
 Bajsi
#25599
Helou!
Pretekla nedelja je bila dan za gurmanske pojedine. Iz frizerja smo zvlekli zmrznjene morske rake z nekim eksotičnim italijanskim imenom. (Ujel jih je moj fotr, ki v Piranskem zalivu Hrvatom meša štrene kot ribič – kmet.) Ko so se raki odtajali, smo ugotovili, da jih lahko mirne volje vržemo stran, saj so po letu dni zmrzovanja svoje plemenito meso dezintegrirali v smrdečo želatino. Tako smo zaključili, da so storili prav neplemenito in povsem neprofitno smrt. Kaj sedaj?!
Pogled v hladilnik je postal hipoma otožen, saj se je zadnji obisk pri najboljšem sosedu Mečkatorju zgodil že precej dni nazaj. Na plano smo tako zvlekli razne ostanke in pričarali prav božansko kosilo.
Torej, če ugotovite, da imate v hladilniku borno izbiro, si lahko iz raznih ostankov navkljub vsemu scmarite okusni zalogaj prepotrebnih kalorij.
Mi smo čarali z naslednjimi sestavinami:
zelje,
hrenovke,
mezga, kečap in zamrznjen paradižnikov sok,
nekaj začimb,
jajca,
maslo
ter sladka smetana.
Tudi nekaj solate smo pocufali na priročnem okolihišnem vrtu.

Zeljnata juha:
Na olivnem olju pocmarite česen. Gor zmečete zeljnate liste, pocmarite, zalijete z vodo, solite, dodate kumino in s faličnim mešalnikom zmiksate. Vre naj še kakšnih 3-4 km.

Špageti s paradajzvurstl omako:
Na olivnem olju pocmarite česen. Dodate na kolobarje narezano hrenovko. Cmarite toliko časa, da hrenovke dobijo zelo rahlo drezdensko barvo. Zraven zamešate dve žlici paradižnikove mezge, ter še malo pocmarite. Nato prilijete paradižnikov sok, kateremu ste dodali slabo žlico sladkorja, in kečap. Nasujemo še baziliko in origano. Špagete skuhamo, kakršne želite in kakor želite.

Zraven solata z božanskim prelivom:
Sol, poper, 1 dcl vode, dve žlici gorčice, olivno olje in vinski kis. Dobro razmešano in prelito po solati.

Sladica pa je pojem zase in se imenjuje Salzburgeršpocl ali Solnograški žličniki:
6 beljakov stepemo do nerazpoznavnosti oziroma do trdnega. Ko obrneš skledo mora beljak ostati na mestu! 4 rumenjakom dodamo čajno žlico moke, vanilin sladkor in penasto umešamo.
V pekač, najbolje JENA, nalijemo mešanico 4 dag razpuščenega masla in 0,6 dcl sladke smetane tako, da se lepo porazdeli po dnu. Rumenjake previdno umešamo v beljak in nastalo maso lepo porazdelimo v ogret pekač. Pečemo 10 minut na 210°C. Na koncu jo posujemo s sladkorjem v prahu oziroma štaubcukrom po domače. Uničimo jo najkasneje v 10 minutah po termični obdelavi!!

Bilo je božansko, navkljub drugačnim, bolj prefinjenim načrtom.
Dežurni fotograf ni uspel fotografirati sladke lepotice, ker:
1. je roka hitrejša od misli,
2. so konzumenti hitrejši od obeh.
Zato dodajam prekopirano fotografijo iz časopisja:

Slika

in fotografijo razdejanja po napolnitvi želodcev:

Slika

Pa, dober tek!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA