prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
 sevcnikar
#237473
CrossFit je najnovejši fitnes trend, ki rekordno hitro dobiva vse več privržencev po vsem svetu. Sedaj tudi na Štajerskem v Celju.

CrossFit je vadbeni trend, ki temelji na nepredvidljivih kombinacijah funkcionalnih telesnih vaj. Le-te dopolnjuje z zdravim načinom življenja, prehranjevanja, razmišljanja in delovanja.

CrossFit bo vsako vadbeno prakso, ki jo prepozna kot dobro, vključil vase, zato danes obsega širok spekter disciplin, kot so: atletika, gimnastika, powerlifting, olimpijsko dviganje uteži, veslanje, vadba s kettlebelli...


Učinki Crossfita:
• krepitev mišične in kostne mase,
• izguba odvečne telesne maščobe brez odrekanj,
• izboljšana odpornost telesa na bolezni, manj poškodb,
• izboljšani parametri zdravja,
• kvalitetnejši spanec,
• boljša in hitrejša regeneracija,
• izboljšanje splošnega počutja, dvig samozavesti,
• izboljšana vzdržljivost, koordinacija, gibčnost, mehanika gibanja, komunikacija med možgani in mišicami, telesna drža, moč ...
Citirano od Katarina Višnar.

Postanite Hitrejši!....Močnejši!.....Premagajte svojo mejo! =.Postanite uspešni v Življenju!

Treningi CrossFita potekajo. Ponedeljek, sreda, petek
17.30-18.30, 18.30-19.30 in sobota 9.00 do 10.00. Treningi se izvajajo na atletskem stadionu Kladivar v Celju. Vabljeni vsi, ki želite preizkusiti trening vrhunskih športnikov prilagojen vsakemu 4 - 90 let! Vabljeni tudi radovedneži, ki želite samo malo opazovati!
Kontakt: Aljaž aljazsevc@gmail.com
Nazadnje spremenil sevcnikar, dne 30 Dec 2010, 12:44, skupaj popravljeno 1 krat.
 sevcnikar
#237844
V Trbovlje bi tudi prišel. Vendar se bojim da ni primernega prostora. Če druga ne, si pridite v Celje vsaj pogledati kako sama vadba poteka. Seveda če lahko:))
 sevcnikar
#237952
Vadba, ki vsak dan ponudi nekaj novega. Monotonost?????????????????????????

Postanite Hitrejši!....Močnejši!.....Premagajte svojo mejo! =.Postanite uspešni v Življenju!
Oblikujte svoje telo z uro vadbe na dan! Res, da se sliši kot reklama na televiziji le, da to niso prazne besede! Za tem stojim!
 sevcnikar
#246007
Nov urnik vadbe Crossfit v Celju!
Lokacija: AŠ Kladivar Celje
Urnik: Ponedeljek, Sreda, Petek, Sobota
Čas: Pon, Sre, Pet, dopoldne 10.00-11.00 & popoldne 18.00-19.00 SOBOTA 9.00-10.00!

Vabljeni vsi, da si ogledate naše delo oz. na lastni koži preizkusite vadbo, ki vam bo spremenila življenje!!!
Kontakt: Aljaž aljazsevc@gmail.com CrossFit Level 1 Trainer
 sevcnikar
#246012
CrossFit
Katarina Višnar, / 01. februar 2011

Verjetno bo marsikdo ob prvem ogledu vadbe CrossFit izjavil, da ne gre za nič revolucionarno novega. In res, v crossfitu najdemo prvine powerliftinga, olimpijskega dviganja uteži, gimnastike, atletike in še česa.

Nepredvidljivost je edina stalnica

Vendar je crossfit odprl novo poglavje s tem, da je začel na videz kaotično in nepredvidljivo kombinirati različne discipline in jih sestavljati v tako imenovane treninge dneva (workout of the day), v okviru katerih se lahko učinek športnika izrazi v izhodni moči v vatih.

Druga revolucionarna novost crossfita je, da se je požvižgal na ustaljena pravila igre o tem, kakšna vadba je primerna za kateri spol, starostne skupine in stopnje kondicije. »Vsi si zaslužimo vrhunsko zasnovano vadbo,« je povedal utemeljitelj crossfita Greg Glassman in s tem postavil fantastično pravilo, da se trening vrhunskega športnika in stare mame razlikujeta le v težavnosti, ne pa v kakovosti treninga. Ravno crossfitu gredo zasluge, da se je disciplinam olimpijskega dviganja uteži odprla pot do širših krogov telovadcev in dandanes se krog zanesenjakov vseh starosti, ki se učijo in prakticirajo poteg (snatch) ter nalog in sunek (clean & jerk) čedalje bolj širi. Čevlji z leseno peto, primerni za »olije«, kot ljubkovalno poimenujemo olimpijske dvige, so v modi, v prodajo gredo za med in to je prav gotovo posledica priljubljenosti crossfita!

Vsestranski razvoj telesa in duha

»Oblika sledi funkciji,« je slavno geslo oblikovalske šole Bauhaus in telo, kakršnega je mogoče oblikovati s crossfitom, je prav gotovo odsev funkcionalnosti treninga. Mišičasto in močno, a hkrati agilno, hitro in gibčno telo. Najboljše z vseh področij! Funkcionalni gibi so za telo naravni, uporabljamo jih v vsakdanjem življenju. Crossfit ne potrebuje večine fitnes naprav, temveč se vrača k osnovam funkcionalnega gibanja – pri tem premikamo sebe in predmete. Ne razmišljamo o posameznih mišicah, temveč v pogon spravljamo telo kot celoto.Cilj crossfita je posameznika razviti v vseh desetih domenah, v okviru katerih je mogoče izraziti telesno pripravljenost, gre za srčno-žilno in dihalno vzdržljivost, splošno telesno vzdržljivost, hitrost, absolutno moč, delovno moč (moč na časovni premici), gibčnost, koordinacijo, agilnost, ravnotežje in natančnost gibov. Pri crossfitu gre za prepričanje, da smo le toliko fit, kolikor je močan najšibkejši člen naše telesne pripravljenosti, in zato sistematično dela na tem, da šibke člene odpravlja.

Temelj napredka in zdravja je pravilna prehrana

Oglejmo si še piramido teoretične hierarhije razvoja športnika, ki jo je predstavil Glassman. Temelj vsega je pravilna prehrana, ki je strnjena v nekaj preprostih nasvetov: »Uživaj meso, ribe, jajca in zelenjavo, oreščke in semena, nekaj sadja, malo škroba in nič sladkorja. Jej toliko, da podpreš svoje vadbene napore, ne pa tudi kopičenja telesne maščobe.« (Greg Glassman, What is Fitness?, CrossFit Journal, oktober 2002, str. 1) Marsikdo bo v teh nasvetih pravilno prepoznal temelje t. i. paleolitske filozofije prehranjevanja. In res, mnogo vrhunskih crossfiterjev se prehranjuje po teh nasvetih. Kdor ni poskusil, skoraj ne more verjeti, da je mogoče ob takšni prehrani dosegati izvrstne vadbene rezultate in lepo oblikovano telo.

Na drugem mestu so kondicijski treningi, ki obsegajo tako aerobno kot anaerobno vadbo, v crossfitovski terminologiji znani kot metconi, metabolično-kondicijski treningi. Ti spodbujajo zelo intenziven odziv telesa, izčrpavajo glikogenske zaloge in nasploh vse energetske vire, ki so na voljo telesu. Maskota crossfita je klovn, ki bruha, in marsikdo je že preizkusil, kako se je njegov crossfit trening končal nekje v kotu telovadnice, z glavo nad vedrom ... in bruhanjem. Tako intenziven odziv telesa lahko izzovejo crossfit treningi!

Sledijo gimnastične vaje in vaje, pri katerih kot breme uporabljamo svoje telo. Sklece, vzgibi, trebušnjaki, počepi idr. so vaje, ki jih je mogoče izvajati vedno in povsod. Vadba za moč in z bremenom je četrta v nizu. Šele na vrhu piramide se znajde specifična športna panoga oziroma aplikacija vsega, kar smo zgradili s crossfitom, v določen šport.

Najhitreje rastoči vadbeni trend v svetu

Priljubljenost crossfita je v svetu večja iz dneva v dan, saj se marsikdo najde v tej nepredvidljivi, eksplozivni mešanici različnih telesnih preizkusov, kjer ne manjka ne trpljenja ne zabave. Verjetno pa so merljivi in vidni rezultati tisto, kar prepriča vsakogar, ki v športu išče zdravje, dobro počutje in osebne uspehe.

(portal Maxximum)
 sevcnikar
#253150
Objavljen WOD za CrossFit Games Open 11.1

Complete as many rounds and reps as possible in 10 minutes of:
30 Double-unders
15 Power snatches

The Power snatch loads are as follows:
Men and Masters Men 45-49, 50-54: 75lbs/35kg
Women and Masters Women 45-54: 55lbs/25kg
Masters Men 55-59, 60+: 65lbs/30kg
Masters Women 55-59, 60+: 45lbs/20kg

CrossFit Games Open 11.2 WOD

Complete as many rounds and reps as possible in 15 minutes of:
155/70kg Deadlift, 9 reps
12 Push-ups
15 Box jumps, 24"/60 cm box

Me zanima če bo kdo menenja da so dl lahki ker je sam 70kg!:))......trenutno prvo mesto 16serij 9dl

CrossFit Games Open 11.3
Complete as many rounds and reps as possible in 5 minutes of:
Men
165 lb/75kg Squat clean
165 lb/75kg Jerk

Women
110 lb/50kg Squat clean
110 lb/50kg Jerk

CrossFit Games Open 11.4
Complete as many rounds and reps as possible in 10 minutes of:
Men
60 Bar-facing burpees
30 Overhead squats (120lbs / 55kg)
10 Muscle-ups
Women
60 Bar-facing burpees
30 Overhead squats (90lbs / 40kg)
10 Muscle-ups

Škoda da niso Muscle-ups prvi na vrsti!!

In še zadnja dva woda hkrati!!!!:))
CrossFit Games Open Workout 11.5
Complete as many rounds and reps as possible in 20 minutes of:
Men
5 Power cleans (145lbs / 65kg)
10 Toes to bar
15 Wall balls (20lbs/10kg to 10'/305 cm target)
Women
5 Power cleans (100lbs / 45kg)
10 Toes to bar
15 Wall balls (14lbs/6kg to 9'/275cm target)


CrossFit Games Open Workout 11.6
Complete as many reps as possible in 7 minutes fo:
3 Barbell Thrusters
3 Chest to bar Pull-ups
6 Barbell Thrusters
6 Chest to bar Pull-ups
9 Barbell Thrusters
9 Chest to bar Pull-ups
12 Barbell Thrusters
12 Chest to bar Pull-ups
15 Barbell Thrusters
15 Chest to bar Pull-ups...
Men
Thruster (100lbs / 45kg)
Chest to bar Pull-ups
Women
Thruster (65lbs / 30kg)
Chest to bar Pull-ups

Vsak se lahko preizkusi!!
 sevcnikar
#254018
The 2011 Reebok CrossFit Games Regional season begins on May 27 with four locations. They will take place from Friday to Sunday. Each of the three competitions (Individual Men, Individual Women, and Teams) will have two workouts per day.

Scoring for Regionals will be similar to the Open. The score for a given workout is their ranking for that workout (one point per place, low score is better). Scores for each workout are added together to get the overall score. At the end of the six workouts, athletes and teams with the lowest scores are the winners.

Individual Workouts

Workout 1

For time:
1000m Run
30 Handstand push-ups
1000m Row

Workout 2

Thruster Ladder - Athletes will have 20 seconds to take a barbell from the ground, then perform one Thruster at a specified weight. They will have 10 seconds to transition to the next barbell. Their result is the highest successful thruster.

Men’s weights in lbs: 155, 165, 175, 185, 195, 205, 215, 225, 235, 245, 255, 265, 275, 285, 295

Women’s weights in lbs: 105, 115, 125, 130, 135, 140, 145, 150, 155, 160, 165, 170, 175, 180, 185

Workout 3

21-15-9 reps for time of:
Deadlift (315 lb / 205 lb)
Box jump (30”/24”)

Workout 4

For time:
100 Pull-ups
100 Kettlebell swings (53 lb / 35 lb)
100 Double-unders
100 Overhead squats (95 lb / 65 lb)

Workout 5

“Amanda”
9-7-5 reps for time of:
Ring muscle-up
Squat snatch (135 lb / 95 lb)

Workout 6

For time:
20 Calorie row
30 Burpees
40 Two-hand dumbbell ground-to-overhead (45lb / 25lb)
50 Toes-to-bar
100 foot Overhead lunge (45lb plate / 25lb)
50 foot Sprint

Team Workouts

Workout 1

For time:
4 X 750m Row
50 Handstand push-ups
4 X 750m Row

Teams of 4 (2 men, 2 women)

Workout 2

Thruster Ladder, same rules as the individuals. Teams of 2 (1 man, 1 woman). A team’s result will be the sum of the highest successful thrusters by each athlete.

Workout 3

21-15-9 reps for time of:
Deadlift (285 lb /185 lb)
Box jump (30”/24”)

Teams of 2 (1 man, 1 woman). The man performs the entire workout then tags the woman who does the entire workout. Total time is the result.

Workout 4

For time:
250 Pull-ups
250 Kettlebell swings (53lb / 35 lb)
250 Double-unders
250 Overhead squats (95lb / 65lb)

Teams of 4 (2 men, 2 women). Team will complete this as a chipper, with one athlete working at a time. A team must complete all of the Pull-ups at the rig, then complete all of the Kettlebell swings, then all of the Double-unders, then all of the Overhead squats. There is no set rotation needed among the athletes. A team’s result is their total time to complete this chipper.

Workout 5

Team “Amanda”
9-9-7-7-5-5 reps for time of:
Ring muscle-up
Squat snatch (135lb / 95lb)

Teams of 2 (1 man, 1 woman). The man does 9 muscle-ups, then the woman does 9 muscleups. Then the man does 9 squat snatches, then the woman does 9 squat snatches with a separate barbell, etc. The pattern continues until they both have completed the couplet. A team’s result is their total time to complete the couplet.

Workout 6

For time:
20 Calorie row
30 Burpees
30 Dumbbell ground-to-overhead (45lb / 25lb)
30 Toes-to-bar
100 foot Overhead walking lunge (45lb plate / 25lb)
50 foot sprint

Teams of 4 (2 men, 2 women). All four athletes perform the entire workout. The first athlete enters and completes the Row. When that athlete has completed the row, they move on to Burpees, and the second athlete may begin the Row. This pattern continues, in order, through all of the movement. No athlete can begin their next station until the athlete ahead of them is clear from that station. A team’s result is the total time for all 4 members to go through the workout.
 sevcnikar
#271445
22 Februarja se prične letošnji CrossFit open 2012! Tu se bomo tekmovalci iz vsega sveta, pomerili med sabo v boju za uvrstitev na Regionalna tekmovanja! Prvih 60m in 60ž!...Let the road to 2012 Crfossfit games begin!Pridruži se lahko vsak! http://games.crossfit.com/

Več lahko spremljate tudi na naši novi facebook strani CfCelje http://www.facebook.com/pages/CfCelje/312087588827267?sk=wall
Uporabniški avatar
 MBrando
#272679
Zanima me, ali je takšna elitna zadeva in se jo da trenirati samo na 2 lokacijah v SLO!?!?!?, ali ve morda kdo ali se je možno priključiti oz. trenirati Crossfit pod strokovnim vodstvom tudi v Mariboru?
Za vse info. se iz srca zahvaljujem!!
Uporabniški avatar
 StaraKost
#294822
... seveda se da, že nekaj let. Ko v SLO še ni bilo veliko govora o takšnem načinu vadbe, je Goran poleg Ljubljane tudi v Mariboru vodil CrossFit treninge . To velja tudi sedaj.

Kontakt boš našel na njegopvi spletni strani : http://mojtrener.com/ ali http://superfitklub.si/

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA