prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Andreja_T
z izjemo vibrama so to večinoma modeli za tekme, odzivni in z malo blaženja.

večine sicer ne poznam, imam pa green silence in je zame fantastičen čevelj za dolge teke (maraton + dalje) in se mi zdi smešno, da ga uvrščajo pod copat za "skoraj bosi tek" :mrgreen: ker imam občutek, da je simpatično blažen copatek - daje občutek blaženja in ni štorast, kot večina "dobro blaženih" copat. je pa svetlobna leta daleč od tega, da bi stopalu omogočal delo, ki ga opravijo brez fiksacije (ki jo ta copat daje). niti ni med najlažjimi racerji...

zdaj pa ne vem - ali sem jaz sto let za kačami ali pa od vedno velja, da si napol bos, če nosiš racer :?:
Uporabniški avatar
 leteči polž
Jst še vedno čakam minimalne čevlje z nekaj profila, da bi imel za v hribe hodit.
Za po asfaltu laufat je pa itak dost izbire, pa tudi cene se začnejo pri 0€.
Uporabniški avatar
 Rollback
medved pu napisal/-a:za na Triglav verjetno niso ampak kaj več kot toliko pa po mojem težko pričakuješ od "bosonogih superg"...

http://moccasin-musings.blogspot.com/20 ... amocs.html
oziroma
proizvajalec
http://www.softstarshoes.com/

moje, podobne (pravzaprav mokasine) dobim enkrat te dni in če te zanima kako izgledajo povej,...

RunAmoc-se imam že od pomladi, sem precej tekal v njih. Prednost je zelo zračen in lahek gornji del. Profila nimajo nič - raven, dokaj trd podplat.

Leteči, mogoče bi poskusil Terra Plana Evo? Edini, ki sem jih sprobal od minimalk, da imajo vsaj nekaj profila in so dobri tudi za spolzke klance...
Uporabniški avatar
 leteči polž
medved pu napisal/-a:za na Triglav verjetno niso ampak kaj več kot toliko pa po mojem težko pričakuješ od "bosonogih superg"...

moje, podobne (pravzaprav mokasine) dobim enkrat te dni in če te zanima kako izgledajo povej,...

Rollback napisal/-a:Leteči, mogoče bi poskusil Terra Plana Evo? Edini, ki sem jih sprobal od minimalk, da imajo vsaj nekaj profila in so dobri tudi za spolzke klance...

Hvala, ampak bom počakal na naslednjo sezono, ko naj bi bilo dosti več ponudbe minimalne obutve za gorski tek (Inov8, New Balance, Merrel, Altra,...).
Pozimi bom itak hodil v hribe v gojzarjih, dereze bi težko spravil na to obutev :)

Rollback napisal/-a:RunAmoc-se imam že od pomladi, sem precej tekal v njih. Prednost je zelo zračen in lahek gornji del. Profila nimajo nič - raven, dokaj trd podplat.

Sem pogledal na njihovi strani, pa imajo možnost izbire podplata - eden ima nekaj malega profila.

Sicer se za visokogorje VFF kar dobro obnesejo. V skali primejo odlično, problem pa so sneg, blato in nizke temperature. Zato imam vedno s sabo rezervo - gorsko tekaške copate.
Prednosti pa so naprimer pri strmih sestopih, ko brez problemov stopaš na cel podplat, ker peta ni dvignjena. Zaradi tenkega podplata tudi točno veš na kaj stopiš, najbrž je tudi manjša možnost za zvin gležnja. Pa kolena manj trpijo, kljub temu da ni blaženja.
 klopotec
To so zdaj zanimiva razmišljanja. Manjša možnost zvina gležnja, lažje navzdol, ker peta ni dvignjena, manjša verjetnost poškodb kolena, ker ni blaženja itd. Vse je obrnjeno na glavo.
Ljudje smo res ovce.
Ampak v redu, stvari gredo v pravo smer.
Uporabniški avatar
 Biz
Tukaj je en lep video posnetek za začetnike bosonogce ali skorajbosonogce, pa tudi sicer za obute tekače. Če odšteješ, da gre za reklamo za čevlje, še vedno lahko pomaga pri pravilnemu načinu teka. Kar ti lahko prihrani eventuelno poškodbo zaradi preobremnitve nog, ki so posledica napačne tehnike teka, torej tek na peto, premalo mehkosti v teku, torej --> prenos velikih sil na sklepe, po nepotrebnem.

http://www.terraplana.com/learning-the- ... ot-running

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA