Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 grb
Ko bos imel splanirano kaksno daljso turo, jo le objavi.
G.
Uporabniški avatar
 vencelj
grb napisal/-a:Ko bos imel splanirano kaksno daljso turo, jo le objavi.
G.

Predvsem imam zaenkrat v mislih tole http://www.geopedia.si/#T105_L3949_F1_s11_b4_vF , gre za ponovitev lanske, a računam na kontra smer.
Lani sem potreboval bruto 15 ur 40 min.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
S potjo okrog "lepe naše" sva opravila z grb-om na zadnji julijski dan in je bilo fenomenalno.
viewtopic.php?f=9&t=7199&start=90
Sedaj sem prijavljen za TF 10-ko in teden kasneje za ultro Celje- Logarska dolina.
Krpanova je pa zaenkrat še na čakanju, a bo, definitivno. Letos za začetek tipanje terena... :juhuhu: :lauf:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
TF 10-ka OK, kot vsako leto, rezultat zadovoljiv (37:56), Celje- Logarska dober trening (75- 17= 58 = 4:40 teka), a da bi postal ultraš, bo nujna preureditev podstrešja...težka naloga, zaenkrat še ne vem, kako se je lotiti oz. celo še niham, ali se je sploh lotiti...V ospredju je vse bolj prepričanje, da preneham s tekmovanji...a kje bom potem še srečeval to fantastično tekaško druščino??
Razpotja...in vedno znova iščemo pravo pot...a če dobro pomislimo...ali je katera napačna :?: :roll:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Dve tekmi v oktobru: Wolfgangsee 27 km in 15. LM.
Prva predvsem velik uspeh rekreativnih tekačev našega društva, pa tudi s svojo 27-ko nisem nezadovoljen.
LM pa tudi nekje na nivoju pričakovanj.
Analiza:
:arrow: brez treninga (ali z malo treninga) se je na tekmi za dober rezultat treba veliko bolj potruditi;
:arrow: brez pripravljalnih tekmovanj telo ni vajeno garati, se pomehkuži;
:arrow: ko je na tekmi težko, se zaradi zgoraj napisanega vse skupaj zdi nesmiselno...
Zaključek:
:arrow: ali prenehati s tekmovanji
:arrow: ali končno začeti res trenirat:
V prvem primeru nadaljujem to, kar sedaj počnem, v drugem primeru v ospredje stopi egoizem in tvegam poslabšanje odnosov z okolico (služba, družina...).
:?: :?: :?:
Letos vsekakor nimam več namena tekmovati: na sladkih 6 me tokrat (prvič) ni, v Palmanovi tudi ne...
Vendar: če preneham s tekmovanji, je majhna možnost kasnejše vrnitve s kolikor toliko solidnimi rezultati.

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 ROSI64
vencelj napisal/-a:
:arrow: brez treninga (ali z malo treninga) se je na tekmi za dober rezultat treba veliko bolj potruditi;

Kaj pa je to dober rezultat :?: :?: :?: Zame osebno je že dober rezultat, da mi je sploh dano, da lahko tečem in pri tem uživam :D Tudi tekmovanj se včasih udeležujem predvsem zaradi druženja s TF in ne toliko zaradi rezultata. Jaz sem zadovoljen, da mi uspe dober tek, glede na dejansko formo in sposobnost v danem trenutku, pa čeprav je to zadnje mesto v kategoriji. :D
Uporabniški avatar
 vencelj
ROSI64 napisal/-a:
vencelj napisal/-a:

Kaj pa je to dober rezultat :?: :?: :?: Zame osebno je že dober rezultat, da mi je sploh dano, da lahko tečem in pri tem uživam :D Tudi tekmovanj se včasih udeležujem predvsem zaradi druženja s TF in ne toliko zaradi rezultata. Jaz sem zadovoljen, da mi uspe dober tek, glede na dejansko formo in sposobnost v danem trenutku, pa čeprav je to zadnje mesto v kategoriji. :D

Saj to imaš čisto prav, isto sem tudi že sam razmišljal medtem ko sem pisal...toda: na tekmo grem tekmovat, za tek kar tako mi pa ni treba v tisto gužvo. Že v tem tednu sem parkrat prav užival v solaži :lauf: po naravi, v klancih in po blatu, pa celo snegu...za dušo!

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 ROSI64
vencelj napisal/-a:Saj to imaš čisto prav, isto sem tudi že sam razmišljal medtem ko sem pisal...toda: na tekmo grem tekmovat, za tek kar tako mi pa ni treba v tisto gužvo.
LP, vencelj

Saj jaz grem na tekmo tudi tekmovat, razlika je le v tem da ne grem ravno na škrge, kot mogoče ti. Grem pa vedno hitreje kot na treningih sam.
Hotel sem ti povedat drugo. Včasih s precej treningov si naprimer tekel maraton 3:00, sedaj z manj treningov bi tekel 3:15 in zaradi tega se sekiraš. Jaz se pa ne sekiram ali tečem 3:30 ali pa 4:00, ker glede na dani trenutek pripravljenosti je rezultat tak kakršen je. In če tako slab rezultat odmisliš in se glede njega ne sekiraš ti ostane še vedno: tekmovanje na tekmah, druženje s TF, uživanje v teku,....

P.S. Želim si, da bi še kdaj tekel v tvoji družbi, saj mi je bilo deliti korake s teboj prijetno.
Uporabniški avatar
 vencelj
ROSI64 napisal/-a:
vencelj napisal/-a:Saj to imaš čisto prav, isto sem tudi že sam razmišljal medtem ko sem pisal...toda: na tekmo grem tekmovat, za tek kar tako mi pa ni treba v tisto gužvo.
LP, vencelj

Saj jaz grem na tekmo tudi tekmovat, razlika je le v tem da ne grem ravno na škrge, kot mogoče ti. Grem pa vedno hitreje kot na treningih sam.
Hotel sem ti povedat drugo. Včasih s precej treningov si naprimer tekel maraton 3:00, sedaj z manj treningov bi tekel 3:15 in zaradi tega se sekiraš. Jaz se pa ne sekiram ali tečem 3:30 ali pa 4:00, ker glede na dani trenutek pripravljenosti je rezultat tak kakršen je. In če tako slab rezultat odmisliš in se glede njega ne sekiraš ti ostane še vedno: tekmovanje na tekmah, druženje s TF, uživanje v teku,....

P.S. Želim si, da bi še kdaj tekel v tvoji družbi, saj mi je bilo deliti korake s teboj prijetno.

Se strinjam, samo svoje razmišljanje moram še spremeniti...
Bomo pa še kdaj skupaj tekli, na PST ali pa kje drugje...

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Če bi se pri teku znal "držati nazaj", ne pa da se vedno "spustim s ketne". Tako pa tek vedno znova zaznavam kot muko, trpljenje namesto kot užitek.
Prav zato so teki po PST dobri, le da bi se moral priključiti kaki počasnejši skupini...
Tole letos februarja s Špelo in ROSIjem je bilo prav super:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 657dfde3d8

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Nedeljski krožni 66 kilometrski "motivacijski tek" po trasi, ki zaenkrat še nima uradnega imena in je grb-ova domislica :clap: (več viewtopic.php?f=9&t=13034&start=60 ) je bil še en lep dodatek projektu spoznavanja Slovenije na dveh nogah (v tekaških copatah) :juhuhu: :lauf: . Pomanjkanje razgledov zaradi megle in oblačnosti bomo nadoknadili naslednjič, tak je bil zaključek naše analize.
V prvem planu še naprej ostaja Velika Krpanova, a si vmes prav lahko privoščim kak dodatek.
O tekmah pa zaenkrat nič... :roll:
Se vidimo
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Za jutri sem že 99 % odločen za Pivko in raziskovanje prvega dela VKP (z EčOm), ki bo v snegu še poseben izziv. Do Šilentabora poznano, naprej pa na frišno. :juhuhu: :lauf: . Vreme pa zaenkrat dobro kaže.
Žal to pomeni, da me pri organiziranem PST uživanju (Uroš & co.) tokrat spet ne bo :cry: ,a izziv je le prevelik...

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
V snegu na VKP nisem šel, niti en teden kasneje, ko je tam okrog hodil božiček (AVI :wink: :arrow: fotke), niti v tretje, ko je EčO že zaključil spoznavne etape.
V tem času spoznavam predvsem samega sebe in ugotavljam:
:arrow: po vseh letih tekmovanj je zamrla vsaka želja po tekmovalnosti, preganjanju s časom in tekmeci. To mi je ponovno potrdilo nedeljsko Brdo (kranjska zimska liga)...Zaenkrat (dokler me ponovno ne piči...in to ob vsej nepredvidljivosti ne morem vedeti, kdaj bo) sem s svojimi tekmovanji zaključil;
:arrow: udeležbe na nobenem teku (ali ultra zadevi) ne bom obljubljal vnaprej, kot taka mi potem predstavlja samo obveznost, pritisk in vir stresa...karkoli se bo takega dogajalo, se bom enostavno zjutraj odločil in se pojavil tam ali pa tudi ne;
:arrow: v nasprotju z Brdom, ki mi je bil muka, sem užival v petkovem in sobotnem solo tekanju po zasneženih gozdovih, prav tako pa tudi v nedeljskem pohajkovanju v dobri družbi na območju Čepulj in Jošta.
:arrow: začetek januarja imam pa v planu viewtopic.php?p=241684#p241684

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 EčO
vencelj napisal/-a:V snegu na VKP nisem šel, niti en teden kasneje, ko je tam okrog hodil božiček (AVI :wink: :arrow: fotke), niti v tretje, ko je EčO že zaključil spoznavne etape.
V tem času spoznavam predvsem samega sebe in ugotavljam:
:arrow: po vseh letih tekmovanj je zamrla vsaka želja po tekmovalnosti, preganjanju s časom in tekmeci. To mi je ponovno potrdilo nedeljsko Brdo (kranjska zimska liga)...Zaenkrat (dokler me ponovno ne piči...in to ob vsej nepredvidljivosti ne morem vedeti, kdaj bo) sem s svojimi tekmovanji zaključil;
:arrow: udeležbe na nobenem teku (ali ultra zadevi) ne bom obljubljal vnaprej, kot taka mi potem predstavlja samo obveznost, pritisk in vir stresa...karkoli se bo takega dogajalo, se bom enostavno zjutraj odločil in se pojavil tam ali pa tudi ne;
:arrow: v nasprotju z Brdom, ki mi je bil muka, sem užival v petkovem in sobotnem solo tekanju po zasneženih gozdovih, prav tako pa tudi v nedeljskem pohajkovanju v dobri družbi na območju Čepulj in Jošta.
:arrow: začetek januarja imam pa v planu viewtopic.php?p=241684#p241684

LP, vencelj

Škoda Vencdelj ker te ni bilo zraven na VKP! Trenutno sva oba v približno isti tekaški fazi oz na istem razpotju. Tudi jaz od mojega "come backa" pri svojih tekaških aktivnostih ne uporabljam več ure (razen tistih na cerkvenih turnih :) ), polzmetra in ne merin točnih razdalj. Enostavno grem in uživam..... Tempo, čas in razdalja nista več moj gospodar! :clap:

Ko boš na VKP se ti bom z veseljem pridružil, če bom le utegnil!!
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA