Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Pozdravljeni prijatelji Zimske lige Kališče in ostali tekači!

Da si boste pravočasno rezervirali čimveč nedeljskih dopoldanskih terminov med 14.11.2010 in 27.2.2011 smo poskrbeli za pravočasno objavo:

Ob lanski podelitvi nagrad najboljšim v Zimski ligi Kališče v sezoni 2009/10, je padla odločitev, da v letošnji sezoni poskusimo ligo približati še večjemu številu rekreativnih tekčev.

Letošnjo ligo bomo razširili na 5 priljubljenih tekaških destinacij v okolici Kranja, ki jih bomo v sezoni obiskali vsako po 3x in jo poimenovali: KRANJSKA ZIMSKA TEKAŠKA LIGA 2010/11.
Štart posameznega teka bo tako kot lani vsako nedeljo, točno ob 9.00 uri in sicer na lokacijah in ob datumih, ki so navedeni spodaj:

1. KALIŠČE: Od potoka nad Mačami do koče na Kališču - tako kot lani, 14.11, 19.12., 23.1. in 27.2 (zaključek lige in podelitev nagrad);

2. JOŠT NAD KRANJEM: Od povsem spodnjega parkirišča na začetku asfaltnega vzpona z Jošt, po cesti do vrha Jošta, 21.11, 26.12., 30.1.

3. KRVAVEC: Od prvega ovinka nad spodnjo postajo gondole, do plaže pri Hotelu AS, 28.11, 2.1., 6.2.

4. MOHOR: Od povsem spodnjega parkirišča ob cesti za Jošt na začetku asfaltnega vzpona, do vrha Mohorja – po asfaltni cesti in kolovozu, 5.12., 9.1., 13.2.

5. BRDO PRI KRANJU: 1 standardni krog okoli posestva BRDO – ravninska, smer in štartno mesto bomo določili po nasvetu ljubiteljev ovala (Aleš &co), 12.12., 16.1., 20.2.

Točkovanje: točke se enakomerno razdelijo od prvega (100 točk) do zadnjega (1 točka) v moški in ženski kategoriji, enotna ženska in 2 moški kategoriji, zagotovi se vodenje rezultatov v cilju in redna objava trenutnega vrstnega reda na tekaškem forumu, novincem bomo pred štartom razložili potek proge, orientacijsko zahtevnejše dele posameznih novih prog bomo poskušali nekako označiti, simbolične nagrade za najboljše v skupnem seštevku, po zmožnostih vseh sodelujočih, na zaključku lige na Kališču 27.2.2011.

Tekmovanja bodo ob vsakem vremenu, lokacij in datumov ne bomo spreminjali, da ne bi prihajalo do kakšnih nesporazumov med sodelujočimi, tekmovanje seveda na lastno odgovornost.

ŠTARTNINE NI, VELJATA DOBRA VOLJA IN FAIR PLAY MED VSEMI SODELUJOČIMI!Dodatne informacije: (KLEMEN U. 030 996 025).

Upamo, da bo liga zanimiva popestritev zimske tekaške sezone v Kranju in okolici in da bomo tudi zaradi nje, sodelujoči spomladi čimbolj vsestransko pripravljeni ter da se nam bodo tudi letos pridružili ostali tekači iz bližnje in daljnje okolice (Mariborčani - ZL Pohorje seveda prisrčno vabljeni tudi letos)

vas športno pozdravljam! Klemen

PS: Razpis je objavljen tudi na spletni strani http://WWW.KALIŠČE.COM (http://kalisce.com/blog/zimska-liga/)
Bravo - ste uresničili spomladansko napoved! :clap:

Na Kališče se torej ne bo teklo vsako nedeljo? Ali zimska liga vseeno ostane v programu?

P.S. Malo me skrbi parkiranje na Krvavcu - če bo sneg in lepo vreme se bomo ob nedeljah težko pripeljali do gor ...

Vse pohvale še enkrat :laola
Pozdravljeni,

še 14 dni je do pričetka letošnje Kranjske zimske tekaške lige, ki bo letos popestrila raznolikost lanskih 15-ih nedeljskih tekov na Kališče, s še 4 dodatnimi tekaškimi progami (Kališče, Jošt, Krvavec, Mohor in Brdo).
Začnemo torej 14.11. ob 9.00 uri pri potoku s klasičnim tekom na Kališče.
Glede parkiranja na ostalih destinacijah pa bomo videli, kako bo zgledalo sproti. Bomo pa pač parkirali kakšno parkirišče nižje in se tako kot na Kališču do potoka že dobro ogreli :wink:
ker je res manj kot dva tedna do pričetke lige. še nekaj podatkov o progah
kališče 4,5 km, višinska 830m, čas povpreč.rekreativca :D 45 min
mohor 9,2 km,višina skup. 800m,čas 60 min
krvavec 3,3km-rozka,4,2km plaža,900 viš.,50-60min
jošt 4,9 km,400 viš,30-35min
brdo 10km,50 viš.,35-45min
podatki so približno točni,časi pa so orientacijski(merila Boni in janezu) se srečamo čez 14 dni pri potoku LP ju
do prvega druženja na KZL je še dobra dva dni. letošnja liga nas bo popeljala na 5 različnih krajev,kot tudi prog. pri današnjem ogledu proge za prvo srečanje snega ni,je pa tik nad kočo,kako pa bo v nedeljo vas obvestim v soboto :D start za KALIŠČE je klasičen (potok) isto proga(1.in 2.klopca,cilj pred kočo),ko nas bo pričakala že uveljavljena -nepodkupljiva sodniška ekipa - vilko b. in marjan m. zato vabljeni na prvi preizkus forme v nedeljo ob 9.00 pri potoku LP ju
janezu napisal/-a:ker je res manj kot dva tedna do pričetke lige. še nekaj podatkov o progah
kališče 4,5 km, višinska 830m, čas povpreč.rekreativca :D 45 min
mohor 9,2 km,višina skup. 800m,čas 60 min
krvavec 3,3km-rozka,4,2km plaža,900 viš.,50-60min
jošt 4,9 km,400 viš,30-35min
brdo 10km,50 viš.,35-45min
podatki so približno točni,časi pa so orientacijski(merila Boni in janezu) se srečamo čez 14 dni pri potoku LP ju

Za nekatere ne vem, ker jih ne poznam tisti pa, ki jih ... no ja, eni ravni niso točni.
Kališče je blizu 4 km mogoče po najdaljši možni poti, po bližnjici je trasa po garminu dolga 2,3 km.
Čas je pravilen. Do ene ure merilci še zdržijo na prostem, potem pa se preselijo v kočo, ob slabem vremenu celo nekoliko prej.
Za Mohor ne vem, Krvavec pa bi znal biti dokaj točen. Jošt je s kolesom izmerjen točno 5 km, garmin pa ga bo verjetno izmeril celo manj kot 4,9 km. Ne vem pa če bo povprečni rekreativec tekel navkreber s povprečjem 10 km/h.
Brdo nisem meril in o dolžini nebi razpravljal, toda čeprav je ravnina je povprečna hitrost nad 15 km/h zame znanstvena fantastika. Mislim, da bi bil čas za povprečnega rekreativca pri desetih km okoli 50'.

Upam, da bom jutri lahko tekel, saj sem napravil veliko neumnost in sem rahlo poškodovan. Ko sem končeval kolesarjenje sem z desno roko ustavljal števec in štoparico (meril sem dolžino PST) istočasne pa sem z levo zabremzal s sprednjo zavoro... Padel sem sicer tako kot znam, le noga mi je šla prepočasi iz klipsne in balanca ki se je obrnila me je udarila v levo kolensko mišico. Zelo je bolelo, sedaj pa se počasi izboljšuje.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA