Ne vem, kakšne so vaše izkušnje z živalmi pri teku, mogoče se bo kakšen ljubitelj živali jezil ali zgražal, ampak sam nimam prav prisrčnih spominov na srečanje z njimi.

Najprej ne morem pozabiti brez števila krilatih žuželk, ki so mi med tekom priletela v usta in majhnih mušic, ki so si za pristanek izbrale moje oči.

V Radovni se na spomlad pri jezeru zbira ogromna količina žab, ki blodijo naokoli, tudi po cesti, tako da mi je parkrat hudo spodrsnilo, ko sem stopil na žabo, k sreči brez posledic (zame). Žabe so seveda imele posledice, a se jih verjetno niso niti zavedle. Tudi psi so alergični name.

Mogoče imajo občutek, da sem stalno na psu, pa bi se me radi znebili. Spomnim se, da smo tekli mimo hiše, kjer je bil ob uti privezan tudi pes. Tekači pred mano so ga celo dražili, pa jim ni ničesar storil. Ko sem pritekel mimo jaz, pa je našpičil ušesa, pokazal zobe in se pognal vame. Dolžina verige je bila ravno pravšnja, da me je šavsnil v krajec, kar je seveda imelo za posledice cepljenje proti tetanusu. Nekoč se je majhna, ljubka

psička, ki jo je simpatična gospodična peljala na vrvici, pognala pod moje noge in se zapletla vanje. Spotaknil sem se in skoraj priletel gospodični v naročje. Če bi, potem to ne bi bila negativna izkušnja, ampak prijetna, vendar sem telebnil po tleh kot klada. Še malo prej pa sem se prsil in tiščal trebuh noter.

Ko sem nekoč tekel po gozdni poti, precej zaraščeni z grmovjem, so se naenkrat prikazale pred mano tri ogromne doge, ki jih je k sreči lastnik peljal na jermenih. Ko so me zagledale, je moral vodič uporabiti vso svojo spretnost, da mu niso ušle iz rok.

Verjetno bi potem postavil rekord v času na en kilometer. Ne morem tudi pozabiti srečanja, ko sem ravno končal tek in sem pričel s hojo. Mislil sem, da daleč naokoli ni žive duše, kar me nekaj požgečka po roki, ki je visela ob telesu. Pogledal sem navzdol in skoraj bi mi ušlo v žabe.

Najprej sem mislil, da je volk, potem pa, ko sem zagledal njegove modre oči, mi je prišla na misel Goldie Hawn.

Šele potem sem videl, da je prekrasen hasky in zaslišal glas lastnice, ki je spraševal, če me je pes ustrašil. Seveda sem rekel da ne, čeprav sem imel srčni utrip večji kot pri intervalnih tekih. Dogodek s kravami sem že povedal in ker je tole čenčanje že predolgo, bom o srečanju z drugimi živalmi povedal kdaj drugič.