prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Ne razumem vas, zakaj vsak zagovarja svojo trditev in drugemu ne da prav?

point je v tem, da magnetna terapija deluje, dokazano in preverjeno, vendar to še ne pomeni, da si boš "prilepil" magnet s hladilnika (ki ga sicer žena uporablja za pritrjevanje nakupovalnega seznama) na glavo in se boš posledično super počutil.

point je v tem, da bi se morali potrošniki (no ni treba, ampak bi zagotovo koristilo) zamisliti nad tem, kar kupujejo in zakaj to počnejo (počnemo). med drugim bi se morali tudi zamisliti nad predstavljenimi dejstvi - če zapestnica res oddaja negativne ione - če magnet res pospeši pretok - ali je to fizikalno možno - ali je to sploh dobro???

pa se večina ne zamisli. razlog je navedel že moonlighter: "konec koncev tudi obstoj boga je nemogoče dokazati, pa vanj vsi verjamejo"... vsi verjamejo, bom pa še jaz, vsi tečejo, bom pa še jaz, ker nimam kaj počet, vsi jejo v macdonaldsu, itd. prodajalci nas obravnavajo kot trapaste ovčke - pa še prav imajo...
Heh,

to je že kar nekaj let nazaj, pa vendar.
Bili smo pri predmetu elektronika, ko je prišel nek "model", ki je hotel da mu profesor izmeri ravno magnetno polje te zapestnice:)
Ravno o tej fori s tem stojenjem na eni nogi je neprestano govoril :)
Skratka, po dolgih mukah je profesor le privolil in je izmer jakost magnetnega polja.
Kot je bilo za pričakovati, ga ni bilo...
Skratka, govoriti o nekih energijah je po mojem čisto brezpredmetno.Mogoče je kaj drugega, energije pa sigurno ne...
Govorim o fizkalni definiciji energije.

Pred kratkim mi je prijatelj razlagal kako njegova mama neprestano tarna, da ne more spati in da je utrujena. Zato je poklicala enega zdravilca, bioenegetika, šamana ali kar koli je že. Ta ji je seveda mastno zaračunal in ji dal pod posteljo neko piramido, ki jo bo rešila vseh muk.
Seveda, gospa zdaj spi kot top, seveda pa ne ve, da ji je njen sin že tak naslednji dan odstranil piramido pod posteljo :)

Placebo je izredno močna zadeva, naš um je sposoben takih reči, ki si jih mogoče sploh ne predstavljamo...

Sem pa seveda mnenja, če ti to učinkuje, pa tude če je placebi se splača:)

lp
jaz pa mislim, da teli magneti - če so dovolj močni sploh na zapestju seveda - privlačijo železo v krvi in ga zbirajo tam okoli zapestja..to pripomore k boljšemu počutju - kri je "lažja" - kri je bolj viskozna - manj obremenjuje srce - obenem pa kar naenkrat ne rabimo več kladiva za žeblje zabijat :D

Vsem tem stvarem o katerih se pogovarjate tukej se reče amulet - lahko je kamen, mineral, magnet na zapestnici, vrtavka, figurca, obesek, gate, štunfi, luštna blodinka, njena leva joška, hrib, država, galaksija. Če se ti zdi, da ti pomaga, ti tudi dejansko pomaga. Ni pa nujno, da bodo tvoje gate pomagale drugmu, medtem ko leva joška na luštni blondinki vedno prinese srečo :D
Pri priponki PLACEBO UČINKA na neko tozadevno zdravilno učinkovino ali zdravilni postopek se povprašam ali je sploh bistveno, če je delovalo le-to kot PLACEBO učinek?

Morda je signifikantnejše zakaj je ravno pri dani metodi/učinkovini se pojavila možnost PLACEBO učinka, ni pa se pojavila recimo pri neki drugi?

Verjetno je tovrstno spraševanje potrebno samo za neko oceno tretjega, ki uravnava verodostojnost trga učinkovin in metod. Če se sam pojaviš pred situacijo/skušnjavo/nujo iti po tej poti pa je verjetno najbolje poskusiti in potem to imeti kot intimno izkušnjo lastne rasti obvladovanja bolečine/bolezni mar ne? Pa še hitreje bo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA