Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

bojanm
Se jest,vse OK.
Pred tekom sem se srecal s tremi Kranjcani,med tekom pa se stiri nase,
ob progi dve slovenski zastavi,res lepo,vzusje enkratno,navijaci in ansambli super.
Je pa nekako lazje teci tu,kot pri nas v evropi,
26 milj hitreje mine kot 42 km,obcutek sem imel le,da se stevilke pocasneje obracajo,
vrstijo,kot pri nas,samo to je verjetno samo obcutek.
Po prihodu v cilj,prav iz srca kusnil punco,ki mi je izrocila kolajno,
tako,da sem vse tam okoli spravil v dobro voljo,so se prav preserno smejali.
Lepo se imejte,kmalu se vrnemo v naso prelepo Slovenijo in kako dorecemo.
 ToneP
Tudi jaz sem uspešno pretekel 26,2 milje. Pred štartom sem srečal 3 kranjčane in Bojana, med tekom pa Lauferja in še Zorana (vse tri spoznal po majicah, drugače sem vse prvič videl). Z vsakim sem spregovoril par besed. No, s Kranjčani in Bojanom več, saj smo bili skupaj na štartu.

Stanoval sem v Jerseyu. Uporabil sem Jersey bus. Na štart sem se odpravil ob 5:20 zjutraj izpred hotela. Čez eno uro sem se pa že grel v šotoru na startu.

O teku; vzdušje enkratno. Vso pot (razen na mostovih) ogormno navijačev, ki vpijejo, vzpodbujajo delijo pijačo, robčke, sadje,... Najbolj mi je bilo všeč na Brookynu. Mogoče zato, ker sem bil tam še svež. Do polovice je šlo super. Kaj super, enkratno. Tu je bil Bojan pred mano par korakov. Tempo za tam okrog 3:50! Ko sem pa stopil na Manhattan je šlo pa samo še navzdol (mislim s tempom in ne s terenom). Do Harlema je še nekako šlo. Zadnji kilometri Manhattna so me pa "ubili". Namesto, da bi me vsa ta enkratna množica ponesla in bi moral samo še uživat, sem se boril s sekundami, minutami, asfaltom, zidom, s sabo ..... Malce sem se ustavil, da sem se raztegnil, ter nadaljeval v sprehajalnem temu tam nekje med 7 in 8 min na km. Tu sem izgubil mojo bitko s 4 urami!
V cilju sem rabil cca 20 minut, da sem prišel do obleke, da sem se malo ogrel (pihalo je pa še mraz je bil), spil Getorade, pojedel "pinats", ter tako prišel spet k življenju.
Na kratko o moji izkušnji. Kako je bilo na štartu, so pa že predhodniki povedali. Pozdrav vsem slovencem, ki so tekli na letošnjem NY maratonu. In upam, da se še kje kdaj vidimo.
Aja, v NY se bom še vrnil in sicer po tistih 9m in 39s!!!
 ToneP
Prosim forumovce, ki so tekli NY ali pa poznajo koga, ki je tekel in ima Garmina, če lahko pove višinsko razliko celotne trase. Moj Polar nima te možnosti.
Newyorški maraton je zakon! Če si izbereš za cilj, da bo to ena najlepših
tekaških / življenjskih izkušenj, v kateri bo čas igral manj pomembno vlogo, boš nagrajen od prvega koraka ob spremljavi Franka Sinatre na vetrovnem mostu Verrazzano do zadnjega metra v Centralnem parku ob bučni podpori navijačev z vseh koncev sveta.

Če gre za lov na čas blizu PB, so možna tudi boleča razočaranja in odstop. Pri tem pa se izgubi tudi dobršen del neverjetne energije, ki jo pričara milijon navijačev ob progi s transparenti a la Chuck Norris never run marathon, otroške roke gimme5, gospel zbor pred cerkvijo v Brooklynu in številni glasbeni bendi, ki te kar ponesejo od milje do milje, od mosta do mosta, od avenije do avenije. In potem do končne osebne zmage.

Hvala vsem navijačem, tudi tistim s slovensko zastavo, :laola h katerim sem pritekla v Centralnem parku, in so mi s svojim nasmehom pomagali zadnja 2 kilometra odteči v tempu 4.52. Pomeni, da zmorem.

Pomalem sem hvaležna tudi zlomu trtice sredi julija, da sem si prihranila mučne in dolgotrajne treninge, ki bi prispevali h kvečjemu 10 minut boljšemu času, pri tem pa gotovo ne bi tako uživala kot sem. :lol:

Hvaležna sem Maci, Lauferju in bojanum, da sem lahko z vami predihala celoten Manhattan, zlasti 54. ulico med 9. in 10. ave (čisto nasproti Warholovega The Factory!!!), in užila malo filozofije Hakuna matata, ki najbolje odžene skrbi in bolečine. Ker potem bolečin ni, ostanejo pa le lepi spomini in težka medalja, z vgraviranim imenom in tudi ne povsem turističnim časom: 3.48.52. Ostane pa tudi zapisana uvrstitev v prilogi New York Timesa (letos za vse tekmovalce do 4.49.52)

Zanalašč si nisem ogledala vseh umetnin v muzeju Metropolitan in nekaterih must see ikon New Yorka (kipa svobode, Ellis Islanda, hotela Chelsea in Astoria Waldorf...). Naj nekaj ostane še za naslednjič... :clap: :clap: :clap:
Nazadnje spremenil Marinka, dne 12 Nov 2010, 10:14, skupaj popravljeno 1 krat.
 silvij
:D No, pa smo nazaj. :D Vsemu, kar so napisali o doživetjih na NYC 2010 mlajši kolegi(izgleda, da sem bil s kategorijo M60+ tokrat najstarejši Slovenec) lahko samo pritrdim. Sam sem ga doživel kot "tekaško Meko": z zadnjimi iztekanji po Central Parku in preizkusom ciljnih 6 km po 5. aveniji (torek, četrtek in petek), s samim tekom v nedeljo, ki je special doživetje od jutranjega vstajanja do vožnje s trajektom in dogajanjem v startnem prostoru, pa seveda štartno poplesavanje na Sinatrov "New York, New York", vse noro navijanje in muzika...! Amazing! :laola Čeprav z malce strahu, kako bo, ker sem imel 14 dni prej napad ledvičnih kamnov in zato LM "spremljal" iz ambulant med ZD v Idriji in urgenco v KC, pa zaradi morda stopinje ali dveh preveč mraza, se je vse odlično poklopilo: v cilju 3:41:32 je moj 3-4. maratonski rezultat. Kar pomeni, da sem že izpolnil normo za 2011 in že odštevam! :D Med tekom sva se naključno slišala z Marinko (nekje v Brooklynu), drugi ste mi ušli. Čestitke vsem! :clap:
Uporabniški avatar
 raf
tam ni milosti, kar se tile kršenja.......
glede prihoda na štart, oziroma ker vidim ,da ste v tisti kletki že par ur prej me zanima ali so tam lahko samo tekmovalci ? kako je pa z spremstvom,ker jaz rabim suport in ne morem biti tri ure brez pripomočkov v obliki črpalke....in tudi če oddate garderobo v vrečo tja črpalke sigurno ne dam, ker pač nimam rezervne in je to skrb moje suport osebe.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA